به گزارش خبرنگار مهر، این مستند به تهیهکنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مروری است بر کارنامه حرفهای پوراحمد با نگاهی به آثار این کارگردان و شنیدن خاطرات او. کارگردان جوان فیلم با توجه به آشنایی با روحیه خاص پوراحمد سعی کرده از حضور او مقابل دوربین بیشترین انرژی را بگیرد.
فیلم وابسته به شخصیت اصلی است و پوراحمد با مهارت به گونهای به فیلم جهت میدهد که جذاب و دیدنی شود. خاطراتی که او از گذشته و زندگی شخصیاش روایت میکند، همانقدر که برای بیننده آشنا با سینمای پوراحمد جذاب است، برای مخاطب عام هم جذاب به نظر میرسد.
چنین مستندهایی جذابیت خود را از شخصیت اصلی میگیرند و اگر موضوع در ذات جذاب باشد مسیری که فیلمساز طی میکند آسانتر میشود. پوراحمد در این مستند کار را برای آوینی جوان آسان کرده و حتی به سؤالها با هوشمندی و طنز خاص جواب میدهد و لحظههایی شیرین خلق میکند.
اما بیشترین امتیاز پخش مستند "درباره کیومرث پوراحمد" متفاوت را باید به شبکه دو داد. وی در این مستند حرفهایی درباره ممیزی فیلمهایش میزند که پخش آن از سیما باعث شگفتی است. او در مرور فیلمهایش مشکلاتی که ممیزی برایش ایجاد کرده بیان و از ممیزی در سینما انتقاد میکند.
پخش این بخش از مستند در تلویزیون یک نمره مثبت در کارنامه شبکه دو محسوب میشود و نمایش بخشهایی از "شب یلدا" را که محمدرضا فروتن در آن دیالوگهایی خاص و ناهمخوان با ضوابط تلویزیون دارد هم میتوان اتفاقی مبارک دانست. پوراحمد در این فیلم شفاف است و خود را سانسور نمیکند.
خوشبختانه در پخش تلویزیونی این امتیاز مهم فیلم دست نخورده باقی مانده است. پوراحمد درباره شخصیتهای فرهنگی هنری مختلف اظهار نظر میکند که بعضی از آنها چندان با متر و معیارهای رسانه ملی همخوانی ندارند، اما نام آنها حذف و فیلم گرفتار ممیزی نمیشود.
"درباره کیومرث پوراحمد" مستندی دیدنی درباره یک چهره جذاب سینمای ایران است و تنها به روایت خاطره و مرور آثار محدود نمیشود و بخشی از تاریخ سینمای ایران را منعکس میکند. پخش این مستندهای متفاوت نشان میدهد میتوان خطوط قرمز کاذب را زیر پا گذاشت، بیآنکه مشکلی پیش بیاید. رسانه ملی اینگونه میتواند به رسانهای مورد اطمینان تبدیل شود.
نظر شما