محمد رضا خباز در گفتگو با خبرنگار " مهر" ضمن دفاع از برنامه چهارم توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي كشور تاكيد كرد : برخلاف ادعاي برخي كه اين برنامه را غيركارشناسي و تدوين آن را شتابزده مي دانند، برنامه چهارم توسعه حدود يك سال و نيم در دولت بررسي و تدوين شد و در آذر ماه 82 به مجلس تحويل داده شد. در مجلس نيز طبق زمانبندي از پيش تعيين شده 10 روز براي ارائه پيشنهادات دراختيار نماينگان قرار گرفت و 10 روز نيز در كميسيونهايي تخصصي بررسي شد و صرفا فرصت سه هفته اي بررسي برنامه در كميسيون تلفيق با كار سه شيفته و بدون تعطيلي اعضا به دوهفته تقليل يافت.
وي افزود : اگر بررسي برنامه چهارم توسعه در مجلس بيش از اين به طول ميانجاميد دولت براي تدوين بودجه سال 84 كه بايد تا شهريور ماه به پايان برسد با مشكل مواجه ميشد.
نماينده مردم كاشمر درمجلس ششم با رد ناممكن بودن دستيابي به رشد اقتصادي هشت درصدي در اين برنامه گفت: معترضان به برنامه معتقدند جمهوري اسلامي نمي تواند در اين چهارسال تورم را يك رقمي كند، نرخ بيكاري را به زير 10 درصد و بهره وري را به 5/3 درصد برساند، اما با توجه به برنامه چشم انداز بيست ساله و لزوم تحول در كار قوا و دستگاه ها و نهادها بايد اين كار عملي باشد.
وي با اشاره به اينكه مسووليت هر يك از دستگاه ها در دستيابي به رشد 8 درصدي در برنامه تعيين شده است، افزود : در كشور ما پتانسيلهاي فراواني وجود دارد اما اگر قرار باشد به روش سالهاي گذشته عمل كنيم و قوا و نهادهاي زيرنظر رهبري، به جاي همراهي در پيشبرد برنامه كار همديگر را خنثي كنند دستيابي به رشد پيش بيني شده غيرممكن مي شود.
خباز جلب سرمايه گذاران خارجي و ايرانيان خارج از كشور همچنين هدفمند كردن يارانه ها را از مواردي برشمرد كه بدون هماهنگي كامل كليه دستگاه هاي مرتبط دستيابي به آنها غيرممكن است.
بررسي برنامه چهارم توسعه در گفتگوي "مهر"با صاحبنظران(4)
خباز: اگر از ناهماهنگي پرهيز شود، تحقق برنامه چهارم توسعه ممكن خواهد بود
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: با حركت درمسير برنامه چشم انداز 20 ساله كشور و درصورت پرهيز از ناهماهنگي هاي موجود ميان دستگاه ها ، دستيابي به اهداف برنامه چهارم توسعه كشور ممكن خواهد بود.
کد خبر 75374
نظر شما