۲ مهر ۱۳۸۷، ۱۵:۴۶

در نشست خبری اعلام شد:

برگزاری دومین مانور دستگاههای اجرایی با هدف کاهش آسیب پذیری در حوادث خاص

برگزاری دومین مانور دستگاههای اجرایی با هدف کاهش آسیب پذیری در حوادث خاص

رئیس پدافند غیرعامل کشور از برگزاری دومین مانور دستگاه های اجرایی با هدف کاهش آسیب پذیری در حوادث خاص در پاییز امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در سومین روز از هفته دفاع مقدس که روز دفاع مردمی، آمادگی و نفوذ ناپذیری نام گرفته است در نشستی خبری که پیش از ظهر امروز برگزار شد به تشریح دستاوردها و اقدامات این سازمان در حوزه دفاعی کشور پرداخت.

وی عمده مأموریت سازمان پدافند غیرعامل را در حوزه های غیر نظامی اعلام کرد و کاهش آسیب پذیری زیر ساخت های اساسی کشور در برابر تهدیدات نظامی، حفاظت از مردم در برابر تهدیدات، تضمین تداوم خدمات ضروری کشور در شرایط تهدیدآمیز(آب، برق و...)، آمادگی کامل درجامعه، تلفیق طرح های توسعه کشور با سیاست های دفاعی، حفاظت فنی از زیرساخت های حیاتی و حساس کشور به صورت دائم  در برابر هر حادثه، تسهیل مدیریت بحران کشور در شرایط تهدید نظامی، حفاظت از زیرساخت های کشور در برابر تهدیدات نرم( سایبری، بیولوژی،IT و...) را از مأموریت های عمده این سازمان برشمرد.

سردار جلالی با اشاره به بند 11 ماده 121 قانون برنامه چهارم که بر کاهش آسیب پذیری زیرساخت های حیاتی کشور در طول برنامه 5 ساله تأکید دارد از تهیه آئین نامه اجرایی ویژه دستگاه های غیر نظامی کشور خبر داد و افزود: ما تلاش کردیم بخشی از برنامه های سال 86 را در سال 87 با دستگاه های اجرایی دنبال کنیم که در سال گذشته آسیب پذیری های دستگاه های اجرایی را مطالعه کردیم و امسال طی برنامه ای در رفع آن اقدام خواهیم کرد.

عملیات اجرایی 210 پروژه در دستگاه های اجرایی در سال جاری

سردار جلالی با اشاره به امضای توافق نامه همکاری سازمان پدافند غیرعامل با 33 دستگاه اجرایی کشور از تهیه سند راهبردی پدافند غیرعامل کشورخبر داد و گفت: براین اساس امسال 210 پروژه بین دستگاه های اجرایی و سازمان پدافندغیرعامل، عملیاتی خواهد شد.

وی به بودجه مناسب دولت درحوزه پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه امسال حوزه های پدافند غیرعامل در همه دستگاه های کشور توسعه پیدا کرد، منابع این موضوع را توسعه دادیم و اضافه بر مبلغ 170 میلیاد تومانی که در بودجه سال 87 برای پدافند غیرعامل کشور پیش بینی شد، با همکاری ریاست جمهوری پنج درصد از اعتبارات استانی در اختیار استانداران را برای کاهش آسیب پذیری زیرساخت های هر استان در برابر تهدیدات و حوادث غیر طبیعی پیش بینی کردیم. علاوه بر آن بر اساس مصوبه هیئت دولت شرکت های درآمد زا از محل منابع درآمدی خود برای کاهش آسیب پذیری زیرساخت های خود اعتبار تخصیص دهند.

اجرای مانوردر دستگاه های اجرایی با هدف کاهش آسیب پذیری

سردار جلالی یکی دیگر از اقدامات سازمان پدافند غیرعامل درسال جاری، ایجاد آمادگی در دستگاه های اجرایی در برابر حوادث خاص اعلام کرد و افزود: برنامه جامعی با هماهنگی این دستگاه ها تهیه شده که از ابتدای پاییز تا انتهای پاییز امسال مانور اجرا کنند و آمادگی های خود را بعد از آموزش، تمرین و برطرف کردن نقایص درکاهش آسیب پذیری ها با مشارکت بسیج هر دستگاه به مانور بگذارند.

وی با یادآوری حادثه آتش سوزی سال گذشته دراراک که به کشته شدن بیش از 40 نفر منجر شد، تأکید کرد: در همه شهرک های صنعتی کشور با هماهنگی سه جانبه وزارت بهداشت، وزارت صنایع و سازمان پدافند غیرعامل برای تمام صنایع پرخطر برنامه کاهش آسیب پذیری و مدیریت بحران آن صنعت، دنبال می شود و اقداماتی از قبیل ایجاد آمادگی و حتی کنترل و درمان مصدومان احتمالی را جزء برنامه امسال دنبال می کنیم.

ایجاد ساختار دفاع غیر نظامی در استان ها 

سردار جلالی به تشکیل شورای کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور توسط رئیس جمهوری اشاره کرد و گفت: بر اساس اصل 127 قانون اساسی رئیس جمهوری اختیارات خود را در این زمینه به این شورا واگذار کرد که مدت 3ماه از آغاز آن می گذرد و دکتر فیروزآبادی، وزیر دفاع، وزیر نیرو، رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی و رئیس سازمان پدافند غیرعامل از اعضای این شورا هستند که ایجاد ساختار دفاع غیر نظامی در استان ها از اولین مصوبه این شورا است که به زودی ابلاغ خواهد شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل به اقدامات سازمان متبوع خود در حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: با مشارکت وزارت ارشاد و صدا و سیما موضوع تداوم خدمت زیر ساخت های فرهنگی کشور را در شرایط تهدید دنبال می کنیم.

وی اجرای هزار دقیقه برنامه رادیویی، 40 ساعت برنامه تلوزیونی، انتشار مجموعه کتاب هایی به عنوان"پژوهشی در قرآن و روایات در حوزه غیر نظامی" با مشارکت مؤسسه دارالحدیث قم و تهیه فیلم"سواحل اشک و زیتون" درمرکز فیلم و مستند وزارت ارشاد را از اقدامات فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل برشمرد.

ایجاد 5 رشته کارشناسی ارشد و ارائه پایان خدمت به پروژه های دانشجویان نخبه وظیفه

سردار جلالی به برنامه های آموزشی این سازمان در دانشگاه اشاره کرد و گفت: پنج رشته کارشناسی ارشد (سازه و عمران، معماری، استتار، اختفاء و فریب، مدیریت و طراحی صنعتی) با گرایش پدافند غیرعامل با مشارکت وزارت علوم معرفی شده است. امسال پیش بینی کرده ایم که در برنامه سال 88 نزدیک به 100 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد جذب کنیم که بر این اساس در سال گذشته حدود 15 جلد کتاب به عنوان منابع آموزشی در دانشگاه آماده شد.

وی افزود: ما برای تداوم کار پژوهشی و آموزشی با مجموعه های مختلف همکاری کرده ایم که تأسیس دانشگاه مالک اشتر به عنوان دانشگاه معین در موضوع پدافند غیرعامل و امضای تفاهم نامه با بخش های پژوهشی مثل بسیج اساتید، جهاد دانشگاهی و... از جمله این اقدامات است.

سردار جلالی از ارائه پروژه های دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان خدمت وظیفه خبر داد و گفت: نخبگان وظیفه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می توانند با ارائه طرح های پدافند غیرعامل از پایان خدمت وظیفه برخوردار شوند که تاکنون حدود 40 نخبه با ما در این زمینه همکاری کردند.

تصویب "سند راهبرد پدافند غیرعامل در طرح جامع تهران"

وی از تصویب "سند راهبرد پدافند غیرعامل در طرح جامع تهران" در شورای شهر و شورای عالی شهر سازی خبر داد و تهیه جلد 21 مقررات ملی ساختمان را با مشارکت وزارت مسکن و شهرسازی و تهیه آئین نامه بارگذاری انفجاری سازه ها را از جمله اقدامات سازمان پدافند غیرعامل در حوزه شهرسازی اعلام کرد.

وی به برنامه های این سازمان با وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: ما امسال آسیب پذیری های اولیه زیرساخت برق و آب را پیش بینی کرده ایم که یکی از آنها پیوستگی انرژی ها به یکدیگر است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص تهدیدات نظامی اسرائیل و آمریکا به ایران نیز گفت: پدافند غیرعامل مکمل چرخه دفاعی کشور وهماهنگ کننده بخش نظامی با بخش غیر نظامی است که در بخش دفاعی حوزه غیر نظامی کشور اقدامات بلند مدت و کوتاه مدت را دنبال می کنیم.

تصویب "استفاده از تکنولوژی بومی در حوزه IT" در مجمع تشخیص

وی به اقدامات سازمان پدافند غیرعامل در حوزهIT اشاره کرد و گفت: در ابتدا وزارت ارتباطات را متولی این کار قرار دادیم و در حوزه های خاص دانشمندان حوزه IT را دعوت کرده و در مجموعه "ایزایران" متمرکز کردیم. ضمن اینکه در سیاست های کلی نظام درپدافند غیرعامل بندی به عنوان "استفاده از تکنولوژی بومی درحوزه IT" در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید و به زودی ابلاغ خواهد شد.

سردارجلالی در پایان وابستگی کشور به فناوری های خارجی را یک تهدید خواند و تأکید کرد: نقطه مطلوب ما در حوزه فناوری بومی وایرانی است که در برخی از بخش ها موفق بودیم از جمله در قدم اول وابستگی بانک ها را به سیستم IT در حوزه ماهواره قطع کردیم و بانک ها در این زمینه مستقل عمل می کنند.

کد خبر 754099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha