به گزارش خبرگزاری مهر، علی کردان صبح امروز در سیزدهمین گردهمایی شهرداران کلانشهرها و مراکز استانها، با اشاره به ناموفق بودن دولت در واگذاری 23 تصدی خود به شهرداریها، تاکید کرد: پرچمدار تحقق واگذاری 23 تصدی قابل واگذاری دولت به شهرداریها با اعتقاد و آگاهی هستیم.
وی گفت: سند چشمانداز نظام جمهوری اسلامی ایران که مورد تفاهم کل کشور است، جمهوری اسلامی ایران را در مقام اول کشورهای منطقه و کشوری الهامبخش در بین 23 کشور منطقه خاورمیانه تعریف کرده است و رسیدن به اهداف پیشبینی شده باید به عنوان دغدغه اصلی وزارت کشور و زیرمجموعههای آن قرار گیرد و باید برنامه عملیاتی برای تحقق این سند تعریف شود.
وزیر کشور افزود: باید نقاط قوت و ضعف کلانشهرهای ایران نسبت به پایتختهای 23 کشور منطقه شناسایی شود، به طوری که شهرهای ایران در کلیه برنامهها و عملکردها باید جاذب و الهام بخش باشند.
وی ادامه داد: در حال حاضر الهامبخش بودن در آرایش شهرهای کشور به ندرت دیده میشود و اگر این موضوع را شهرداران در شهرهای خود احساس نمیکنند، باید به طور جدی در دستور کار قرار دهند، چرا که این موضوع در سند چشمانداز که تقریبا دائما موضوع آن تکرار شده است، آمده، اما هنوز به آن عمل نکردهایم.
کردان با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری که دهه چهارم انقلاب اسلامی را دهه پیشرفت و عدالت خواندهاند، اظهار کرد: برای تمام کسانی که در عرصه نظام جمهوری اسلامی ایران قدرت تصمیمسازی و تصمیمگیری دارند و برای تمام ایرانیانی که دهه چهارم انقلاب را تجربه میکنند، باید این دو شاخصه کاملا عینی و ملموس شود و باید بتوانیم با برنامه و اهداف مشخص، این دو شاخص را که کمتر با هم ناهمخوان هستند، برای افکار عمومی تقویت کنیم.
وی در ادامه به تحقق نظر قانون اساسی در قالب شکلگیری شوراها و جایگاه آنها اشاره و تصریح کرد: مدت زیادی از سپردن اداره شهرها به شهرداریها میگذرد اما قدمت سپردن اداره امور شهر به خود مردم کمتر از یک دهه است و باید نهال شوراها را با یک باغبانی خوب و مناسب حفظ کنیم، تا از میوههای شیرین آن به نفع جامعه استفاده شود.
وزیر کشور با تاکید بر این که در حال حاضر دو نقص تثبیت سیاستها و تثبیت مدیریتها در برخی مدیریتهای کشور احساس میشود، اظهار کرد: باید این چالش هر چه زودتر تبدیل به فرصت شود، فعلا این دو نقص خود را نشان داده و اگر حل نشود، ممکن است نقایص دیگری را نیز نشان دهد.
وی در ادامه به وظایف خدمات شهری شهرداریها اشاره کرد و ادامه داد: شاید کار خدمات شهری حرفهای به نظر نیاید اما شهرداریها از یک کار حرفهای و تخصصی بالا برخوردارند و توانستهاند، تعامل خوبی بین حاکمیت، شوراها و شهرداریهای کشور برقرار کنند.
کردان خطاب به معاون عمرانی خود و شهرداران پیشنهاد کرد که دانشگاهی برای شهرداریها ایجاد شود تا نیروهای کارشناس و متخصص مربوط به امور شهرداریها در آن تربیت شوند.
وی دفاع از حقوق شهروندان را یکی دیگر از مهمترین وظایف شهرداریها عنوان کرد و یادآورشد: هزینه زندگی برای شهروندان را باید کاهش دهیم و در عین حال باید آنها از حقوق شهروندی خود برخوردار شوند و نباید اجازه دهیم که شهروندان، مورد تعدی و ظلم قرار گیرند.
وی گفت: به هر میزان که آرای دیوان عدالت اداری نسبت به موضوعات شهری کاهش پیدا کند و یا به هر میزان که مصوبات شورای شهر تهران از طریق مراجع نظارتی کمتر مورد سوال قرار گیرد، به این معناست که حقوق شهروندان بیشتر رعایت شده است.
وزیر کشور در عین حال تاکید کرد: پیگیری تحقق شهرهای مجازی برای کاهش هزینههای زندگی شهری لازم است .
وی گفت: در حالی که 70 درصد مردم کشور در شهرها زندگی میکنند، اگر بتوانیم با تحقق شهرهای مجازی فقط یک درصد از هزینه زندگی مردم را کاهش دهیم، منابع بسیاری را که در شهرهای ایران هزینه میشود، ذخیره خواهیم کرد و از هدر رفتن آنها جلوگیری میکنیم، چرا که این پول به جیب شهروندان برمیگردد و آنها هم رضایت بیشتری از شهرداریها خواهند داشت و همکاری بیشتری با شهرداریها خواهند کرد.
وی در ادامه صحبتهای خود به موضوع ترافیک و محیط زیست به عنوان دو موضوعی که در شرایط فعلی مردم شهرها را مورد اذیت و آزار و خانوادهها را نگران و درگیر کرده است، اشاره و عنوان کرد: رفع این دو مشکل باید جزو دغدغههای اصلی شهرداریها باشد، تا به این واسطه مردم پیشرفت و عدالت را در کنار هم احساس کنند.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: مبانی جمهوری اسلامی ایران ایجاب میکند که تمامی تصمیمات توسعه ای کشور دارای پیوست محیط زیست، فرهنگی و اجرایی باشد و نباید هیچ تصمیمی بدون در نظر گرفتن این سه پیوست اجرایی شود.
وی توضیح داد: اگر در زمینه تحقق این سه پیوست در امور اجرایی غفلتی صورت میگیرد، شهرداران باید آن را بررسی و جبران کنند تا حتی یک پروژه هم بدون این سه پیوست مهم اجرایی نشود.
کردان خاطر نشان کرد: متاسفانه دولت در بخش سیاستگذاریهای مربوط به شهرداریها، توفیق بالایی نداشته و یکی از تصمیمات مهم خود در مورد واگذاری 23 وظیفه و تصدیگری دولت به شهرداریها را محقق نکرده است.
وی این موضوع را با توجه به بزرگ بودن دولت و تصدیهای زیاد آن طبیعی خواند و گفت: تجربه کارهای دولتی نشان داده است که همواره برای واگذاری برخی تصدیگریها مقاومتهایی وجود دارد، اما وزارت کشور، پرچم تحقق این قول را با اعتقاد و آگاهی و فرهنگسازی و نیز فشار بر کسانی که مقاومت میکنند، در راستای رسیدن به عقل و خرد جمعی و نیز رسیدن به اهداف اصل 44 در دست میگیرد و آن را محقق خواهد کرد.
وزیر کشور تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف مهم به معاونت عمرانی وزارت کشور شش ماه مهلت میدهم، تا این موضوع را اجرایی و محقق و در این دوره کلیه حوزههای قابل واگذاری را به شهرداران و با هماهنگی آنها واگذار کند.
وی خطاب به شهرداران هم گفت: شما نیز بخشهایی که ظرفیت فعالیت و همکاری مشترک وجود دارد را در تعامل مثبت با معاونتهای عمرانی اعلام کنید.
نظر شما