به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، یکی از کارشناسان دفتر محوطههای تاریخی با اعلام این مطلب افزود: تپههای تاریخی با مشکلاتی نظیر داشتن متولیان متعدد، مخربین فراوان و نبود مدیریت واحد مواجه هستند حال آنکه طبق قوانین موجود، معاونت میراث فرهنگی میبایست جوابگوی هرگونه دخل و تصرف در این تپهها باشد.
فریناز اسدیان با اشاره به غیر منطقی بودن رویه موجود گفت: تلاشهایی در جهت حل این مشکل صورت گرفته و گروهی متشکل از کارشناسان پژوهشکده مرمت آثار، پژوهشکده باستانشناسی، یگان حفاظت، دفتر حقوقی و معاونت میراث فرهنگی مسئول اخذ نظرات و تدوین دستورالعملی برای حفاظت از تپههای تاریخی شدند.
این کارشناس محوطههای تاریخی افزود: این تلاشها پس از ابلاغ بخشنامهای که انجام کاوش را منوط به تهیه برنامه حفاظتی از تپههای تاریخی کرده بود، صورت گرفت و دستورالعمل مزبور شامل 3 بخش قبل از کاوش، حین کاوش و پس از کاوش خواهد بود.
اسدیان با اشاره به اینکه این دستورالعمل قرار بود تا با همکاری همه بخشهای مرتبط تهیه شود گفت: علیرغم مذاکرات اولیه، تهیه این دستورالعمل بر عهده اداره کل حفظ و احیاء بناها و محوطههای تاریخی قرار گرفته است و لذا پس از تکمیل، جهت اخذ نظرات سایر مسئولان مرتبط، به بخشهای مزبور ارسال خواهد شد.
کارشناس دفتر حفظ و احیاء بناها و محوطههای تاریخی گفت: مسئولیت ثبت، تعیین عرصه، تعیین حریم، علامتگذاری، حفاظت و پایش و پیگیری تخریبات تپههای تاریخی به ترتیب بر عهده اداره کل ثبت آثار، پژوهشکده باستانشناسی، استان مربوطه، یگان حفاظت و دفتر حقوقی سازمان بوده و ضرورت وجود دستورالعملی کامل و ایجاد هماهنگی بین بخشهای مختلف مرتبط با تپههای تاریخی کاملاً واضح و بدیهی میکند.
نظر شما