۲۸ مهر ۱۳۸۷، ۹:۴۵

نگران از هم گسیختگی وظایف وزارت علوم هستیم/ کمرنگ شدن فعالیت تشکلها

نگران از هم گسیختگی وظایف وزارت علوم هستیم/ کمرنگ شدن فعالیت تشکلها

وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز نگرانی از هم گسیختگی وظایف وزارت علوم از کاهش مشارکت دانشگاهیان در برنامه ها و تصمیم سازی های درون دانشگاهی و همچنین از کمرنگ شدن فعالیت تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها انتقاد کرد.

جعفر توفیقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نامه ای که 109 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها مبنی بر نگرانی از آینده آموزش عالی کشور به امضا رسانده اند، گفت: نگرانی اصلی بخشی از اعضای هیئت علمی پیشرفت علمی کشور در رابطه به برنامه های توسعه ای کلان کشور است.

وی با اشاره به سه سند مهم چشم انداز بیست ساله، سند سیاست ها و قانون برنامه چهارم توسعه کشور گفت: در این سه سند مهم جایگاه خوبی برای توسعه علمی کشور دیده شده و ساختار سازی مناسبی نیز در این اسناد ایجاد شده است اما بیشترین نگرانی اعضای هیئت علمی بی توجهی به این اسناد توسعه ای و مجموعه آموزش عالی است.

وزیر سابق علوم، تحقیقات وفناوری گفت: تشکیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و استقلال دانشگاهها در قانون آمده است اما به آنها توجه کافی نمی شود.

وی کم توجهی به فرهنگ دانشگاه و کارکردهایی که از دانشگاه انتظار می رود را نیز یکی از موارد مورد نگرانی اعضای هیئت علمی امضا کننده نامه اخیر ذکر کرد و اظهار داشت: دانشگاه نهادی است که در آن مباحث علمی در  فضای امن و با آرامش باید مطرح شود. کارکرد دانشگاه نیز علمی است و باید به دنبال مسائل علمی و پژوهشی باشد اما برخوردهای ابزاری و تصدی گرایانه با دانشگاهها این کارکردها را زیر سئوال می برد.

توفیقی با انتقاد از جذب اعضای هیئت علمی و بررسی صلاحیتهای علمی و عمومی آنها در چند سطح (وزارتی و شورای عالی انقلاب فرهنگی) و کمرنگ شدن نقش گروههای آموزشی دانشگاهها بدین وسیله افزود: کاهش مشارکت اعضای هیئت علمی و دانشجویان نیز یکی از موارد نگرانی امضاء کنندگان نامه بوده است.

وی اظهار داشت: نقش دانشگاهیان در انتخاب مدیران دانشگاه، برنامه ریزیهای درون دانشگاهی و مشارکت در جذب اعضای هیئت علمی کمرنگ و فعالیت دانشجویان نیز از طریق تشکلهای دانشجویی نسبت به گذشته کمتر شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس کم توجهی به نظرات کارشناسان دانشگاهی و کم شدن نقش مدارک دانشگاهی را از دیگر موارد نگرانی عنوان شده توسط امضا کنندگان نامه ذکر کرد و به مهر گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاهها نگران کند شدن تحولات علمی کشور هستند.

وی افزود: کشور در مسیر خوبی برای توسعه علمی قرار داشت که ما حصل برنامه های توسعه اول، دوم، سوم و چهارم بوده است و نگرانی موجود به معنای نفی دستاوردها نیست اما بسیاری از افرادی که نامه مذکور را امضا کرده اند از فعالان آموزش عالی کشور هستند که نگران از هم گسیختگی وظایف وزارت علوم هستند.

توفیقی اظهار داشت: بسیاری از اختیارات وزارت علوم به نهادهای دیگری همچون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داده شده است در حالی که تأسیس این نهاد به شرط عدم تداخل با وزارت علوم می توانست مثبت باشد و مکملی برای آموزش عالی محسوب شود.

وی گفت: از این رو اعضای هیئت علمی نگران هستند تا حرکتهای خوبی که در زمینه توسعه علمی در کشور آغاز شده بود با موانع فعلی کند شوند.

کد خبر 767679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha