به گزارش خبرگزاری مهر، محققان قادرند با استفاده از شیوه ای جدید الماسهایی بزرگتر و درخشان تر از الماسهای طبیعی تولید کنند.
الماس شکلی خاص از کربن خالص بوده و بیشترین کاربرد آن در صنعت جواهرات بوده و در زمینه هایی مانند ساخت تیغه های صنعتی،تجهیزات الکترونیکی و رایانه های کوانتمی نیز مصرف خواهند داشت.
یکی از خصوصیاتی که الماس را به نسبت دیگر سنگهای قیمتی با ارزش تر خواهد کرد میزان بالای سختی آن است. به این معنی که تا به حال عنصر طبیعی سخت تر از الماس در طبیعت یافته نشده است.
همچنین ناخالصی های موجود در این سنگ پر بها را می توان با استفاده از حرارت از بین برد که به این شیوه عملیات التهابی گفته می شود و استفاده نادرست از این شیوه می تواند الماس را به گرافیت - نوعی دیگر از عنصر کربن - تبدیل کند.
برای جلوگیری از گرافیتی شدن الماس در گذشته متخصصان از اعمال فشاری 60 هزار بار بیشتر از فشار اتمسفر در طی انجام عملیات التهابی استفاده می کردند که شیوه ای بسیار گران بوده و در تولید الماس در اندازه های بزرگ و تعداد بیشتر محدودیت ایجاد می کرد.
به همین دلیل و به منظور رفع این مشکل، محققان موسسه کارنگی در واشینگتن شیوه ای جدید برای تولید الماسها در تعداد بیشتر و اندازه بزرگتر ارائه کرده اند.
این محققان از شیوه ای به نام رسوب سازی شیمیایی با استفاده از بخار استفاده کرده و موفق به تولید الماسی ترکیبی با همان درخشندگی و سختی الماس های طبیعی شده اند.
این شیوه به شیوه ای که الماس به صورت طبیعی در آن شکل می گیرد شباهتی نداشته و محققان توانستند در فشاری پایین تک کریستال های الماس را تولید کنند. سپس این تک کریستالها در شرایطی خاص به سرعت رشد کرده و به نسبت الماسهای طبیعی از ناخالصی های کمتری برخوردار خواهند بود.
گروه متخصصان کارنگی این الماسهای ترکیبی را تحت حرارتی برابر 3 هزار و 632 درجه فارنهایت و فشاری پایین تر از فشار اتمسفر قرار داده و الماسهایی به رنگهای زرد روشن، صورتی روشن و یا بیرنگ به دست آوردند. به گفته این متخصصان احتمال بروز فرایند گرافیتی شدن در این شیوه بسیار پایین خواهد بود.
بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، محققان در طی این مراحل دلیل رنگ صورتی الماسها را قرار گیری یک اتم هیدروژن در مکانی مشخص از ساختار کریستالی الماس اعلام کرده و معتقدند که این کشف می تواند در بهبود صنعت تولید سنگهای جواهر و تمیز دادن سنگ های طبیعی از مصنوعی تاثیری بسزا داشته باشد.
به اعتقاد متخصان کارنگی از ویژگی های مهم این روش، عدم وجود محدودیت در تولید الماس در اندازه و تعداد مختلف بوده و الماسهای تولید شده به این روش از همان خصوصیات همیشگی الماسهای طبیعی برخوردار خواهند بود.
نظر شما