طالبي در گفت و گو با خبرنگار هنري" مهر" مرور آثار خود را در جشنواره "فيلم مونيخ" نتيجه دعوت هانس اشتروبل مدير اين جشنواره در زمان حضورش در جشنواره برلين دانست . وي در مورد دلايل اشتياق برگزار كنندگان جشنواره از حضور يك فيلمساز ايراني در بخش مرور آثار گفت : پنج فيلم " چكمه "، " تيك تاك " ، "كيسه برنج " ،" بيد و باد "و " تو آزادي " به دنياي كودكان مي پردازند و تقريبا همگي خط مشتركي دارند . ضمن اينكه تصويري از زندگي كودكان منطقه خاور ميانه را عرضه مي كنند. معمولا در اين جشنواره ها هدف، آشنايي مردم و كودكان بافرهنگ هاي ديگر است ، فضاهاي ظاهري ، زندگي مردم ، رفتارهاي اجتماعي درون فيلم ها وموضوع آنها از جهت آموزشي برايشان اهميت دارد.
فيلم هاي طالبي صرفا براي كودكان نيست بلكه بيشتر در مورد كودكان است و نكاتي براي مخاطبان بزرگسال دارد . او اين مسئله را چنين بررسي مي كند : بسياري از آثار من براي سرگرم كردن كودكان ساخته نشده بلكه اغلب آنها در باره كودكان است . در اين فيلم ها آرزوها ، خواسته ها و دنياي زيباي كودكان را در مواجه با دنياي بزرگسالان مي بينيد . به نوعي فيلم هايم در مرز ميان سينماي كودك و سينمايي براي كودكان قرار دارد و مخاطب بزرگسال و كودك را با هم در برمي گيرد .
وي در ادامه با اشاره به استقبال كودكان از فيلم هايش در سراسر دنيا افزود : فيلم هاي من در هر جشنواره يا در هركشوري كه فيلمي ازمن به نمايش درآمد از سوي تماشاگران مورد استقبال قرارگرفت . مخاطبان به فيلم هايم عكس العمل نشان دادند و در مورد آنها بحث كرده اند . به هر تقديرفيلم ها با كودكان ارتباط خوبي بر قرار كردند . ممكن است فيلم هايم در جهت سرگرم كردن كودكان ساخته نشده باشد ولي همواره از سوي بچه ها مورد استقبال قرار گرفته اند .
فيلم " تو آزادي " در آخرين حضور خود در جشنواره هاي داخلي علاوه بر جوايز اصلي، جايزه داوران كودك جشنواره "كودك و نوجوان اصفهان " را نيز از آن خود كرد. وي با اشاره به اين موضوع اشكالات موجود در نحوه اكران فيلم ها را در ايران دليل اصلي عدم ايجاد ارتباط فيلم هايش با مخاطب داخلي مي داند.
دو نشست "سينماي كودك ايران" و" مرور آثار محمد علي طالبي" با حضور اين فيلمساز در جشنواره " فيلم مونيخ " برگزار مي شود . كارگردان فيلم " تو آزادي " پيرامون موضوع اصلي اين نشست ها با تاكيد براهميت آموزش از طريق نمايش فيلم در مدارس افزود : تا آنجا كه به ما مربوط است مي خواهيم به ارتباط آموزش و پرورش با سينما بپردازيم . چرا كه معتقديم آموزه هايي را كه قرار است از طريق روش هاي كسل كننده تكليف يا مشق شب به بچه ها منتقل شود به راحتي مي توان از طريق نمايش فيلم هاي آموزشي سرگرم كننده به بچه ها آموخت . لازم است نمايش فيلم بصورت برنامه ريزي شده در ساختار آموزشي كشور قرار گيرد . همانطور كه در ديگر كشور ها آموزش از طريق سينما و رسانه هاي اينترنتي بسيار جدي ست .
طالبي پيش از اين نيز بارها به آلمان سفر كرده است و فيلم هايش در شهر هاي مختلف اين كشور از جمله برلين ، فرانكفورت و ... به نمايش در آمده است . او در پايان سخنان خود در مورد برخورد كودكان آلماني با فيلم هايش گفت: هر بار به اين كشور رفتم ارتباط جالبي ميان فيلم هاي ايراني و كودكان ديد م . درجشنواره هاي اين كشور مثل جشنواره " فيلم برلين " با يك برنامه ريزي دقيق بچه ها به نوشتن نظرات خود در قالب نقد هدايت مي شوند . حتي از آن ها خواسته مي شود بر اسا س برداشت خود از فيلم هايي كه مي بينند نقاشي بكشند و بابت اين كارها دستمزد در يافت كنند . بچه ها به فيلم ها ستاره مي دهند و در جلسات نشست ، به بحث و گفت و گو با كارگردان مي پردازند . ازاين جلسات نتايج كار آمدي براي مخاطب و فيلمسازبدست مي آيد .
جشنواره" فيلم مونيخ" از 7 تا 14 تير ماه در كشور آلمان برگزار مي شود .
نظر شما