۲۱ آبان ۱۳۸۷، ۲۰:۳۰

قشقاوی در دانشگاه تهران -2

رد دخالت تهران در توافقنامه امنیتی/نامه به اوباما نمایش توان دیپلماسی

رد دخالت تهران در توافقنامه امنیتی/نامه به اوباما نمایش توان دیپلماسی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص موضع کشورمان درباره توافقنامه امنیتی عراق و آمریکا هرگونه دخالت تهران در این مسئله را قویا رد کرد و گفت: بدون شک جریانات داخلی عراق صلاح خود را بهتر از هر کسی می دانند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوی سخنگوی وزارت خارجه در جریان سخنانش در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به افزایش قدرت تاثیرگذاری کشورمان بر معادلات جهانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران امروز به خوبی و در حد مناسب توانایی بکارگیری قدرت نرم برای تحقق اهدافش را دارد و این ابزاری موثر جهت مقابله و پیشگیری در برابر قدرت سخت است.

وی با تاکید بر اینکه شرایط امروز ایران به هیچ وجه تا دوران پیش از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست، افزود: نباید از یاد برد که رویکرد کلی امروز دستگاه دیپلماسی کشور به طور خاص از رهنمودهای حضرت امام و وصیت نامه ایشان و سپس مواضع روشنگرانه رهبرمعظم انقلاب متاثر بوده و البته در این چارچوب مباحثی چون موقعیت ژئوپلتیک و اصول قانون اساسی کشور مان نیز تاثیرگذار هستند.

قشقاوی سیاست خارجی کشورمان درعرصه های مختلف را موفق ارزیابی کرد و دراین باره گفت:اصلی ترین شاخصه دیپلماسی یا بکارگیری قدرت نرم میزان نفوذ کشورها در حوزه تاثیرشان می باشد که اگر اعمال قدرت در این حوزه کاهش یابد به تبع آن تاثیرگذاری نیز در حوزه مذکور کاهش خواهد یافت که در این صورت دیپلماسی کشور مورد نظر شکست خورده تلقی می گردد. این در حالی است که وضعیت امروز جمهوری اسلامی ایران به طور کلی با چنین شرایطی متفاوت است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشوربا انتقاد از نگاه کاملا سیاسی رسانه های غربی در خصوص نفوذ کشورمان در خاورمیانه مواضع رسانه ای غرب درباره ایران را متناقض خواند و افزود: در حالی که رادیوهای غربی بر منزوی بودن ایران تاکید می کنند نفوذ کشورمان در بخش های مختلف جهان را نیز مورد اشاره قرار می دهند و بیان همزمان این دو موضع نکته ای جالب است چرا که باید از آنها پرسید اگر سیاست خارجی ایران ، سیاستی منزوی است چگونه به حدی تاثیرگذار است که شما از آن به عنوان دخالت یاد می کنید؟!

وی تصریح کرد: امروز همه می دانند که نفوذ جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف و کشور های مهم غیر قابل انکار است و تمام ادعاهایی که دال بر خطرساز بودن ایران برای کشورها ذکر می شوند نیز ادعاهایی بی پایه و در تناقض با مواضع طرفهای ادعا کننده است.

قشقاوی در این جلسه با یادآوری مواضع کشورمان جهت دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای اظهار داشت: کسانی که ادعا هایی را علیه کشور ما مطرح می کنند خود بهتر از هر کسی می دانند که ما به هیچ وجه در پی دستیابی به تسلیحات اتمی نیستیم اما در اینجا نیز تناقضی وجود دارد و آن نگاه مدعیان ایران به رژیم صهیونیستی است.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: گویا دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای تعاریف آنها از چارچوب های قدرت رژیم صهیونیستی در منطقه را زیر سئوال می برد اما این راهی است که ملتمان در پیش گرفته و تداوم آن را در دستور کار خود خواهد داشت.

وی رویکرد کشورهای غربی در خصوص هولوکاست را نیز مورد انتقاد قرار داد و پرسید باید دید چرا غربی که همواره شعار آزادی بیان را سر داده اجازه طرح سئوالات پیرامون موضوع هولوکاست را نمی دهد؟

قشقاوی در ادامه سخنانش در پاسخ به سئوالی درباره نامه اخیر محمود احمدی نژاد به باراک اوباما با یادآوری موضع سابقش در این خصوص تصریح کرد: بدون شک ارسال این نامه برای رئیس جمهور جدید آمریکا نمایش توان دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است که قابلیت های انجام چنین اقداماتی در بالاترین سطوح را دارد.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه برداشت ما از واکنش جهانی به نامه احمدی نژاد به اوباما ، استقبال از این نامه نگاری بوده ادامه داد: همان طور که می دانید بازتاب اصلی این نامه در فضای داخلی آمریکا صورت گرفته و درباره روح آن نیز باید گفت که تهران براساس نامه اخیر اعلام کرد که چنانچه قصد تغییر درشما وجود دارد ما برای یاری شما در این چارچوب آمادگی داریم.

وی تاکید بر قدرت دیپلماسی کشورمان به گونه ای که دیگر نمی توان آن را نادیده گرفت را از دیگر پیامهای نامه احمدی نژاد به اوباما توصیف کرد.

قشقاوی  در ادامه  در خصوص موضوع گشایش دفتر حافظ منافع آمریکا در کشورمان ضمن اشاره به رفتار متناقض واشنگتن در مواجهه با ملت ایران گفت: در حالی که نشریات آمریکایی طی هفته های اخیر این موضوع را به کرات تکرار کرده اند اما ما همزمان اعمال تحریم های جدید علیه کشورمان را از سوی آمریکا شاهد هستیم و تبعا با توجه به این موارد عملکرد و رفتار آمریکایی ها باید اصلاح شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سئوالی دیگر در خصوص سرانجام موضوع دریای خزر که گفته می شود از سوی دستگاه دیپلماسی کشور چندان مورد توجه قرار ندارد، تاکید کرد: این مسئله در دوران دولت نهم به فرجام خوبی رسیده است.
وی حضور ولادیمیرپوتین رئیس جمهور سابق روسیه جهت شرکت در اجلاس خزر را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: نباید از یاد ببریم که در عرصه سیاست خارجی به هیچ وجه نمی توان به طور مطلق به کسی اعتماد داشت و طبعا روسیه نیز از این قاعده مستثنی نیست اما تعامل ما با مسکو همواره در چارچوب منافع ملی کشورمان بوده است.

قشقاوی همچنین در خصوص موضع کشورمان درباره توافقنامه امنیتی عراق و آمریکا هرگونه دخالت تهران در این مسئله را قویا رد کرد و گفت: بدون شک جریانات داخلی عراق صلاح خود را بهتر از هر کسی می دانند و این از جمله مباحث داخلی آن کشور است ضمن آنکه همچنان اختلافاتی در خصوص برخی بندهای آن بین طرفهای عراقی و اشغالگران وجود دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از سخنان خود، تعامل فعلی کشورمان با آژانس بین المللی انرژی اتمی را تعاملی در چارچوب اصول پادمانی این نهاد بین المللی توصیف کرد و درباره دیپلماسی هسته ای دولت نهم نیز گفت: مقام معظم رهبری رویکرد این دولت در دیپلماسی هسته ای را مورد تایید قرار داده است.

وی همچنین سخن یکی از دانشجویان مبنی بر حضور احمدی نژاد در اجلاس سال گذشته شورای همکاری خلیج فارس با وجود عنوان جعلی خلیج عربی در تابلوی آن اجلاس را رد کرد و گفت: ما به هیچ وجه این نام جعلی را قبول نداریم ضمن آنکه حضور دکتر احمدی نژاد در آن نشست دستاوردهای بسیاری داشت که سفر دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به تهران تنها بخشی از آن محسوب می شود.

قشقاوی در پایان سخنانش در پاسخی به سئوالی درباره موضع ایران در خصوص برگزاری نشست گفتگوی ادیان در آمریکا که با حضور رژیم صهیونیستی و مقامات آمریکایی برگزار می شود گفت: نماینده کشورمان در سازمان ملل متحد مشغول انجام بررسی های لازم در این خصوص است. 

کد خبر 781549

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha