۱ آذر ۱۳۸۷، ۱۱:۴۹

مسئول مرمت آرامگاه کوروش:

سنگهای مربوط به سقف باز گردانده شد

سنگهای مربوط به سقف باز گردانده شد

مسئول پروژه طراحی و اجرای مرمت آرامگاه کوروش گفت: آرامگاه کوروش 50 سال پیش در دهه 30 مرمت شده و سقف بنا و بخشی از داخل آرامگاه بتون ریزی شده بود که ما در مرمتهای خود این بتون ها را برداشتیم و از سنگ های مربوط به سقف که در زمین مانده بود، استفاده کردیم.

حسن راهساز در مورد مرمت آرامگاه کوروش به خبرنگار مهر گفت: مرمت بناهای تاریخی بر اساس قوانین و مقررات صورت می گیرد بخصوص بناهایی که به ثبت جهانی رسیده باید مرمت آنها بر اساس قواعد جهانی انجام شود و این موضوع در مورد پروژه آرامگاه کوروش نیز صدق می کند.

وی ادامه داد: برای مرمت یک بنا ابتدا برنامه های تهیه می شود که پس از تصویب در شورای راهبردی سازمان میراث فرهنگی به اجرا در می آید و 30 سال است که در مورد مرمت تمام بناهای تاریخی این موضوع انجام می شود و یکی از برنامه ها نیز مرمت آرامگاه کوروش بوده است.

مشاور عالی بنیاد پارسه و پاسارگاد تاکید کرد: مطالعات اولیه مرمت آرامگاه کوروش از سال 80 آغاز شده و از اواخر سال 80 نیز داربست حفاظتی و سایه بان برای بنا طراحی شده و عملیات اجرایی مرمت آرامگاه از اوایل سال 81 آغاز شده است و برای اولین بار تمام قطعات این آرامگاه مستند نگاری و آسیب شناسی شده  است.

راهساز ادامه داد: گروه های مختلفی طرح مرمت آرامگاه کوروش و محوطه را اجرایی می کنند و گروه مرمت در سال 85 بخش عظیمی از سقف آرامگاه را استحکام بخشی کرده و قطعات را در جای اصلی خود نصب کرده اند به طوری که بازسازی و استحکام بخشی نهایی سقف آرامگاه تا چند روز آینده به اتمام می رسد.

وی افزود: آرامگاه کوروش 50 سال پیش در دهه 30 مرمت شده ، سقف این بنا و بخشی از داخل آرامگاه بتون ریزی شده است به طوری که ما در مرمت های خود این بتون ها را برداشتیم و قطعاتی که جابجا شده بود را در جای خود نصب کردیم که این کار در سال 85 صورت گرفت.

مسئول پروژه طراحی و اجرای مرمت آرامگاه کوروش با اشاره به اینکه بخشی عظمی از آرامگاه تخریب شده بود، گفت: بتون های آسیب دیده شده را با سنگ های جدید که متعلق به سقف بوده و در آن سال ها جابجا شده بود ، تعویض کردیم که این عملیات طی 6 سال به طول انجامید.

وی اظهار داشت : کارشناسان یونسکو از آرامگاه کوروش بازدید کردند و مرمت بنا مشکلی نداشت.

بنیاد پارسه و پاسارگاد گفت: این بنیاد مرکز تعمیرات سنگ بناهای تاریخی در کل کشور است و کارشناسان و مرمت گران ما در تمامی استانها فعالیت می کنند.

راهساز در خصوص تحصیلات خود نیز گفت: دوره های تخصصی مرمت را در دانشگاه ایتالیا گذرانده ام و درجه یک هنری مرمت و آثار را دارم و توسط شورای انقلاب فرهنگی بعد از انقلاب درجه دکترا به بنده اعطا شده است.

این در حالی است که برخی از کارشناسان مرمت آثار تاریخی معتقدند مرمت سقف آرامگاه کوروش غیر اصولی و علمی بوده و همین امر باعث تخریب سقف شده است.

کد خبر 786960

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha