به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد جهرمی امروز در حاشیه گردهمایی مدیران سازمان فنی و حرفهای در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در 8 ماه گذشته بیش از 430 هزار نفر از طرحهای اشتغالزایی بنگاههای زودبازده به بهره برداری رسیده شاغل شده اند، گفت: این رقم در مدت مشابه سال گذشته به کمتر از 50 هزار نفر رسیده که نشان از کند شدن پرداخت تسهیلات بانکی دارد.
وزیر کار و امور اجتماعی در کنار عدم پرداخت تسهیلات بانکی، خشکسالی را هم در افزایش نرخ بیکاری موثر دانست و اظهار داشت: در آئین نامه سال 84 قرار بود 50 درصد تسهیلات جدید بانکها به بنگاههای زودبازده اختصاص یابد در صورتی که امسال بانکها اعلام کرده اند 7 درصد از کل تسهیلات جدید که معادل هفت هزار میلیارد تومان است را به بنگاههای زودبازده پرداخت می کنند.
جهرمی در ادامه با بیان اینکه بانک مرکزی اعلام کرده که همه 4 میلیون تومان مبلغ وام ازدواج را می تواند به تنهایی به متقاضیان پرداخت کند، افزود: ما از این جهت خوشحالیم که می توانیم منابع صندوق مهر امام رضا (ع) را به بخش اشتغال اختصاص دهیم اما هنوز این طرح از سوی بانک مرکزی اجرایی نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش تعداد مراکز فنی و حرفهای در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی را به صحنه آوردیم و مدیریت کارگاهها و مراکز موجود را در اختیار مربیان بخش خصوصی یا دولتی قرار دادیم و سعی نمودیم در دانشگاهها هم مراکز فنی و حرفهای تاسیس کنیم.
وزیر کار و امور اجتماعی خاطر نشان کرد: مربیان فنی و حرفهای به صورت سیار در روستاها حضور دارند و نیازهای آموزشی روستاییان را برآورده می کنند و سعی ما بر این است که مراکز فنی و حرفهای را در پادگانها نیزافزایش دهیم به نحوی که این کار در زندانها هم انجام شده است.
جهرمی در ادامه سخنانش به تفاهم وزارت کار و امور اجتماعی با وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای آموزش علمی و کاربردی دانشجویان اشاره کرد و افزود: بیش از 70 درصد کسانی که در مراکز فنی و حرفهای مهارت آموزی می کند وارد بازار کار می شوند، ضمن اینکه تعداد کسانی که در دوره های مهارت آموزی فنی و حرفهای به طور کامل حضور می یابند و یا آموزشهای خود را ارتقا می دهند از 40 درصد به بیش از 90 درصد افزایش یافته است.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر وزارت کار آمار دقیقی از نیروهای خارجی غیر مجاز مشغول به کار در کشور ندارد، گفت: وزارت کشور و نیروی انتظامی باید این آمار را به ما بدهند ولی آن چه تقریبا ثبت شده است حدود 300 هزار نفر است.
وزیر کار و امور اجتماعی با تاکید بر اینکه حتما رقم واقعی بیش از این است، افزود: با سفارت افغانستان مذاکراتی داشتیم که اگر نیروی کار افغانی گذرنامه افغانستان را دریافت کند و در مشاغلی که ما مشخص می کنیم شاغل شود، حتما ویزای کار موقت در اختیار او قرار می گیرد.
جهرمی ادامه داد: امیدواریم با ساماندهی که بین وزارت کار و وزارت خارجه انجام می شود بتوانیم نظمی به فعالیتهای نیروهای کار افغانی بدهیم.
نظر شما