رامین رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: وقتی وزارت علوم مشاهده می کند یک دانشگاه در جهت تحقق شاخصهای پیش بینی شده توسط نظام جلو نمی رود وظیفه دارد که به مسئولانش تذکر دهد لذا تذکرات وزارت علوم در راستای دخالت نیست بلکه در جهت سیاستهای کلان است.
وی اضافه کرد: همچنین دولت موظف به تحقق یک سری شاخص ها در آموزش عالی شده است و از آن جمله این که 30 درصد دانشجویان هر دانشگاه باید به سمت تحصیلات تکمیلی برود. اگر بخواهد این 30 درصد محقق شود، دانشگاهها باید در راستای آن حرکت کنند و وزارت علوم نیز باید نظارت کند که آیا دانشگاهها این شاخصها را در پذیرش دانشجو رعایت می کنند یا خیر.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرکان با بیان این که "تکلیف قانونی وزارت علوم، سیاستگذاری کلان است" خاطرنشان کرد: امکان ندارد مراکز و دانشگاههای مختلف در بدنه آموزش عالی کارهایی انجام دهند که 180 درجه مخالف یکدیگر باشد بنابراین سیاستگذاری کلان، هماهنگ کردن، نظارت بر حسن اجرای سیاستها و کمک به دانشگاهها بر عهده وزارت علوم است و نمی توان از مجموعه این کارها تلقی دخالت داشت.
رحمانی درباره نسبت آیین نامه های ابلاغی از سوی وزارت علوم با استقلال دانشگاهها نیز به مهر گفت: وزارت علوم آیین نامه های مختلفی در راستای سیاستهای کلی به دانشگاهها ابلاغ می کند و از هر دانشگاه می خواهد که دستورالعملهای اجرایی آئین نامه ها را فراخور شرایط دانشگاه خود تدوین کند. در این حال وزارت علوم بر حسن اجرای آنها نظارت می کند و ارتباطی که دانشگاهها با وزارت علوم دارند ارتباط با سیاستگذار است.
وی افزود: در گذشته اگر دانشجویی در اثر 4 ترم مشروطی حکم اخراج دریافت می کرد با مراجعه به وزارت علوم خواستار بازگشت به دانشگاه می شد. امروز وزارت علوم سیاستگذاری کرده و کمیسیون موارد خاص استانی راه اندازی کرده و دانشگاههای استان هستند که تصمیم می گیرند یک دانشجو به عنوان مثال با 4 ترم مشروط ادامه تحصیل دهد یا خیر.
نظر شما