پروفسور توماس ره استاد علوم زیست شناسی دانشگاه واشنگتن که در صدر این دستاورد ارزشمند قرار دارد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت: دنیای نوررونها دنیایی جذاب و پر رمز و راز است و طی مطالعات چندین ساله ای که داشته ام متوجه شدم می توان نورونهای از کار افتاده در چشم حیوانات را بازتولید کرد و بدین ترتیب مهمترین گام در زمینه باز گرداندن بینایی به کم بینایان و نابینایان را برداشت.
رئیس مرکز علوم سلامتی دانشگاه واشنگتن در ادامه افزود: درخصوص انسان باید بسیار محتاطانه عمل کنیم. در انسان گونه های مختلفی از اختلالات چشمی وجود دارد که از آن جمله می توان به حساسیت شدید چشمی به نور اشاره کرد. مطالعات ما نشان داده اند که امکان برطرف کردن بسیاری از این اختلالات به وسیله بازتولید نورونها در شبکیه چشم وجود دارد.
پروفسور توماس ره استاد علوم زیست شناسی دانشگاه واشنگتن
این استاد برجسته مهمترین چالش در زمینه کاربردی کردن این فرآیند بر روی انسان را مسأله "حفظ ایمنی" در انسانها عنوان کرده و گفت: برای اینکه در انسان نیز چنین آزمایشاتی را انجام دهیم باید پیش از هر چیزی از بی خطر بودن و در عین حال "مؤثربودن" این تکنیک اطمینان خاطر حاصل کنیم.
وی همچنین در خصوص چگونگی انجام این تکنیک به مهر گفت: ما به سراغ موشها رفتیم و با استفاده از نوعی ماده شیمیایی مخصوص که البته جان موش را تهیدید نمی کرد، شبکیه چشم آنها از کار انداختیم. این کار به وسیله تخریب نسبی نورونهای شبکیه صورت گرفت.
دکتر ره در ادامه افزود: در ادامه مقادیری از پروتئینهایی موسوم به فاکتور رشد را به شبکیه چشم موشها تزریق کرده ودر کمال حیرت شاهد بازتولید برخی از نورونها بودیم.
وی ابراز امیدواری کرد این تکنیک نوین در سالهای آتی دریچه ای از امید برای درمان نابینایی و کم بینایی در انسانها باز کند.
نظر شما