دکتر عماد افروغ، عضو ارشد اصولگرایان مستقل و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه وحدت ملی باید به معنای استفاده از ظرفیت کارشناسی کشور در رده های مدیریتی پایین تر از هیئت دولت باشد، اظهارداشت: قرار نیست یک گروه با رسیدن به قدرت، تمامی رده های مدیریتی کشور را تنها با استفاده از هم طیف ها و نیروهای خود اداره کند؛ بلکه باید هیئت دولت متشکل از نیروهای آن جناح سیاسی باشد تا کارنامه مشخصی برای قضاوت و تصمیم گیری مردم داشته باشد.
معتقد به ائتلاف درون گروهی ام
وی افزود: به طور کلی بنده معتقد به ائتلاف هستم اما ائتلاف درون گروهی میان دو طیف سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب؛ چرا که این راه معقول ترین شکل و نشان دهنده عقلانیت سیاسی است.
اصولگرایان و اصلاح طلبان دو چهره استراتژیست و دارای اقبال عمومی معرفی کنند
افروغ تصریح کرد: باید اصولگرایان و اصلاح طلبان ضمن رسیدن به اجماع درونی، دور هم جمع شوند و با انتخاب یک چهره شایسته و استراتژیست که از اقبال عمومی و رای مردمی برخوردار است؛ برنامه ای منسجم را برای حضور در انتخابات و سپس اداره کشور ارائه کنند.
این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه پس از گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران باید به تفاوت ها و تکثر سیاسی در جامعه احترام گذاشت، ادامه داد: ما پس از پیروزی انقلاب و قبل از جنگ تحمیلی تجربه تشکیل دولت وحدت ملی متشکل از سلایق گوناگون سیاسی را داشته ایم که تجربه ای موفق نبوده لذا بازگشت به این سیاست به معنای نگاه فله ای به مقوله سیاست و برگشت به عصر قجر است.
سیاسیون نباید نگاه انحصار طلبانه داشته باشند
وی تاکید کرد که البته در اردوگاه های مختلف سیاسی نباید نگاه انحصار طلبانه حکم فرما شود؛ چون این مقوله به وحدت ملی ضربه می زد. بنابراین گروه های سیاسی باید در انجام فعالیت های خود علاوه بر در نظر داشتن وحدت ملی، به سمتی حرکت کنند تا به ایجاد یک رقابت سیاسی سالم کمک کرده و در نهایت زمینه حضور هرچه بیشتر مردم در انتخابات را فراهم آورند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم به مهر گفت : در راه ایجاد وحدت ملی در جامعه از ظرفیت کارشناسی سلایق سیاسی مختلف کشور باید در بدنه کارشناسی دولت بهره گرفته شود و رده های مدیریتی پایین تر از هیئت دولت را به افراد زبده، توانمند و کارشناس فارغ از گرایشات سیاسی آنها واگذار نمود.
وحدت ملی در کابینه دولت ها معنایی ندارد
وی استدلال خود برای یک دست بودن هیئت دولت را اینگونه بیان نمود: هیئت دولت باید یکدست و متشکل از طیف سیاسی برنده انتخابات باشد؛ چون باید مردم باید در هر دوره متوجه عملکرد افراد یک طیف سیاسی خاص باشند و بفهمند که چه کسانی امتحان خدمت را به خوبی پس داده و یا از عهده مسئولیت خود بر نیامده اند. بنابراین اگر کابینه به لحاظ سیاسی آشفته باشد، کسی نمی تواند در مورد عملکرد کسانی که در آن دولت مسئولیت داشته اند قضاوت کند و در نهایت این نوعی بازگشت به عقب است.
افروغ با بیان اینکه قرار نیست یک گروه سیاسی با رسیدن به قدرت تمامی رده های مدیریتی را تنها با استفاده از نیروهای خود اداره کند، یادآوری کرد که دولت می تواند مظهر اقتدار ملی باشد و سیاست هایی اتخاذ کند که از کارشناسان توانمند در رده های مختلف امور کشور بهره گرفته شود؛ لذا اگر دولتی از اردوگاه خاصی انتخاب می شود، قرار نیست که به وحدت ملی توجهی نداشته باشد.
نظر شما