به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحیم ناطقی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فعالیت پاکسازی میادین استان خوزستان از سال 62 آغاز شد، خاطرنشان کرد: در این استان یک میلیون و 380 هزار هکتار زمین آلوده وجود دارد و حدود 16 یگان نظامی از سپاه، ارتش و بخش خصوصی در حال فعالیت برای پاکسازی هستند.
ناطقی تعداد افرادی را که در امر پاکسازی تلاش میکنند 760 نفر عنوان کرد و ادامه داد: روزانه 3040 ساعت میانگین فعالیت پاکسازی در خوزستان است و تا کنون 22 میلیون گلوله و مین پاکسازی شده است.
مدیر کل انتظامی و مرزی خوزستان با اشاره به اینکه از سال 1362 تاکنون 950 هزار هکتاز از زمینهای آلوده به مین استان خوزستان پاکسازی شده است، اظهار داشت: هفتهای دو بار کار انهدام و خنثیسازی صورت میگیرد و بیشترین آلودگی در مناطق شلمچه، طلائیه و چزابه است.
وی با بیان این که تا کنون هیچ کمکی از طرف سازمانهای جهانی و سایر کشورها به جمهوری اسلامی ایران نشده است، اظهار کرد: با اتکا به نیروهای خودی و تخصیص بودجه در دوران گذشته و به ویژه در دولت نهم امر پاکسازی به سرعت در حال انجام است.
ناطقی در ادامه در خصوص نتایج پاکسازیها گفت: تدوین برنامه پنج ساله تا سال 89 به طوری که کلیه اراضی پاکسازی شود و در اختیار بخشها قرار گیرد؛ وارد کردن بخش خصوصی، تخصصیکردن کار، ایجاد رقابت منصفانه و باانگیزه، بلوکبندی اراضی آلوده، شناسایی خوزستان در 19 قطعه برای پاکسازی، تخصیص بودجه و تامین تجهیزات فنی و استاندارد، علمی و کاربردی کردن امر پاکسازی و ساماندهی قراردادهای منعقده با یگانهای نظامی و بخش خصوصی از جمله مهم ترین نتایج پاکسازی میادین آلوده به مین در استان بوده است.
مدیر کل انتظامی و مرزی استان خوزستان تاکید کرد: طی سالهای 62 تا 87 کل پاکسازی انجام شده ظرف 25 سال گذشته بیش از 950 هزار هکتار است که 705 هزار و 843 هکتار از سال 87 تا کنون انجام شده است و همچنین از سال 84 تا کنون 244 هزار و 433 هکتار پاکسازی شده و 400 هزار هکتار از اراضی هنوز باقی مانده و پاکسازی نشده است.
سازمان جهانی اعلام کرده است 110 میلیون مین در 64 کشور جهان وجود دارد که سهم ایران از این مقدار به 16 میلیون عدد، یعنی معادل 16 درصد از سهمی که 64 کشور دارند، است.
نظر شما