بااستفاده از نانو ذرات فلز/

افزایش میزان جذب سلولهای خورشیدی امکان پذیر شد

افزایش میزان جذب سلولهای خورشیدی امکان پذیر شد

محققان موسسه FOM با استفاده از نانو ذرات فلز و نظریه ایجاد اختلال الکتریکی، موفق به افزایش میزان جذب نور خورشید در سلولهای خورشیدی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سلولهای خورشیدی توری شکل دارای نانو ذرات فلزی می توانند به شکلی موثر و ارزان توانایی ذخیره انرژی نور خورشید را در صفحات خورشیدی افزایش دهند.

سلولهای رایج توانایی تبدیل تمامی نور تابیده شده را به انرژی قابل استفاده نخواهند داشت زیرا قسمتی از این نور از سلول گریخته و جذب آن نمی شوند. در عین حال نور خورشید در رنگهای گوناگونی تابیده می شود و سلولهای خورشیدی در تبدیل برخی از طول موجها مثلا  طول موج آبی در مقابل نورهای قرمز از توانایی بیشتری برخوردارند.

محققان موسسه فیزیک اتمی و مولکولی FOM در هلند، با استفاده از ذرات نانو راه حلی جدید را- ایجاد اختلال الکتریکی کوچک در سطح سلولهای خورشیدی- برای رفع این مشکل ارائه کرده اند. 

زمانی که نور به قطعه ای فلز برخورد می کند امواجی بر روی سطح ماده ایجاد می شود که الگوی حرکتی آنها مشابه امواجی است که بر سطح آب ایجاد می شود. در صورتیکه از فلز به عنوان ذراتی بسیار کوچک استفاده شود، نور تابیده شده می تواند باعث لرزش در ذرات شده و ذرات نور را پراکنده سازد.

زمانیکه نانو ذرات فلزی بر روی سلولهای خورشیدی مورد استفاده قرار بگیرند باعث افزایش پراکندگی نور تابیده شده خواهند شد و در نتیجه بیشترین حجم از نور درون سلول باقی خواهد ماند. در عین حال تفاوت در اندازه و جنسیت ذرات فلزی می تواند در بهبود جذب نور و افزایش عملکرد سلولها در جذب نورهای رنگی بسیار موثر باشد. به گفته محققان با استفاده از این شیوه میزان جذب طول موج قرمز از نور خورشید در سلولهای خورشیدی 10 برابر خواهد شد.

بر اساس گزارش زی نیوز، محققان هلندی بر این باورند که از نقاط مثبت استفاده از این شیوه در افزایش میزان جذب نور، امکان به کارگیری آن در تمامی انواع سلولهای خورشیدی موجود- سلولهای سیلیکونی رایج و یا انواع جدید و لایه ای آنها- خواهد بود.

کد خبر 805806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha