به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه بیلور در تگزاس به عنوان یکی از اصلی ترین پیشگامان استفاده از محصولات درختی در صنایع خودروسازی به شمار می آیند. در این راستا آنها تلاش جدی خود را برای استفاده از نارگیل در ساخت بخشهای مختلف خودروها آغاز کرده اند.
این تیم تحقیقاتی در تازه ترین ابداعات خود از طراحی و ساخت بخشهای مختلف خودرویی نظیر بوش های سرسیلندری، کف خودرو و بخشهای داخلی از نارگیل خبر داده اند. آنچه که این محققان موفق به ارائه آن شده اند استفاده از فیبرهایی است که از بخش خارجی نارگیلها گرفته شده و به عنوان جایگزینی مطمئن برای فیبرهای پلی استری که هم اکنون در خودروها مورد استفاده قرار می گیرند، مطرح است.
به عقیده دانشمندان استفاده از این تکنیک نوین از قابلیتهای بالایی برخوردار است زیرا نارگیل به عنوان منبع تجدیدپذیر و فراوانی در تقریبا تمامی کشورهای نزدیک به منطقه استوا از جمله فیلیپین، اندونزی و هند به حساب می آید.
نکته جالب در این خصوص این است که همواره فیبرهای خارجی نارگیلها به عنوان دورریز تلقی می شوند و این مسئله می تواند به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت انسانی به حساب آید.
در کشوری نظیر غنا فیبرهای دور ریخته شده در کانالها به سرعت آب را به خود کشیده و به محل مناسبی برای زندگی پشه ها تبدیل می شوند اما اکنون فرصت مناسبی برای استفاده از آنها به عنوان محصولی مطمئن در صنایع خودروسازی به دست آمده است.
به گزارش مهر، محققان معتقدند استفاده از نارگیل در صنایع خودروسازی می تواند نوید دهنده ارائه مواد کامپوزیتی (ترکیبی) سبک و مطمئنی باشد. البته آنها برای افزایش این اطمینان خاطر فیبرهای پلی پروپیلن را نیز با فیبرهای نارگیل ترکیب می کنند تا بتوان اشکال مورد نظر را در زیر فشار به راحتی تولید کرد.
بررسیها و آزمایشات صورت گرفته حاکی از قابل اطمینان بودن این تکنیک در تولید بخشهای مختلف خودرویی است. فیبرهای نارگیلی به راحتی نسوخته و در عین حال بخارات سمی تولید نمی کنند. این فاکتورها به عنوان فاکتورهای کلیدی در آزمایشات خودرویی به حساب می آیند.
نظر شما