به گزارش خبرگزاری مهر، جمعی از زنان فعال مدافع حقوق زنان از طیفهای مختلف در حوزههای سیاسی و اجتماعی امروز با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار و گفتگو کردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی دراین دیدار اتحادهمه جریانها و افکار حاضر در صحنه را که برای احقاق حقوق زنان، تلاش میکنند در تحقق خواستههای آنان موثر ارزیابی کرد و گفت: جدیت و فعالیت زنان در مسائل مختلف و تلاش آنان برای آگاه ساختن جامعه میتواند شرایط فعلی را تغییر دهد و زمینه را برای حضور بیشتر زنان درعرصههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی فراهم سازد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصریح کرد: جامعه از خانهنشینی زنان و بیتفاوتی آنها، ضرر خواهد کرد و آنان میتوانند با توجه به بستر قانونی لازم که پس از انقلاب اسلامی برای فعالیت زنان ایجاد شد و همچنین امکانات وسیعی که در اختیار دارند، جامعه را نیز با خود همراه و زمینه را برای حضور بیشتر زنان در عرصههای مختلف فراهم کنند.
وی با اشاره به رویکرد وسیع زنان در کسب کرسیهای علمی و حضور گسترده در دانشگاهها، تاکید کرد: این حرکت میتواند آینده روشنی برای جامعه زنان به همراه داشته باشد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: انقلاب اسلامی توانست بسیاری از تفکرات نادرست را که در جامعه و قوانین وجود داشت بشکند و آنها را منزوی کند، ولی لایههایی از این تفکرات که مخالف حضور جدی زنان در جامعه است، به دنبال تجدید حیات و قدرت گرفتن است و مقابله با این جریان مراقبت ویژهای را میطلبد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، با تاکید بر استفاده بیشتر از توانمندیهای زنان در عرصههای مختلف، به ویژه عرصههای مدیریتی، گفت: اگر فضای لازم برای فعالیت زنان معتقد به اسلام و انقلاب فراهم نباشد، این خلا توسط لائیکها و کسانی که معتقد به اسلام و انقلاب نیستند، پر خواهد شد و آنان تلاش خواهند کرد جامعه زنان را از مسیر اصلی خود گمراه کنند.
وی با اشاره به وقایع صدر اسلام و رشادتهای حضرت فاطمه (س) و همچنین نقش ممتاز حضرت زینب(س) و روشنگری ایشان درباره واقعه عاشورا، تاکید کرد: این مسائل نشان میدهد در صدر اسلام به نقش و توانمندی زنان اهمیت داده میشده و اسلام مخالفتی با حضور زنان در حوزههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در چارچوب شرع ندارد.
در این دیدار زهرا شجاعی، دبیر کل مجمع زنان اصلاح طلب درسخنانی با اشاره به مشارکت گسترده زنان در پیروزی انقلاب اسلامی، استفاده از توانمندیهای آنان در عرصههای مدیریتی را در حد مطلوب ندانست.
همچنین مریم بهروزی، دبیر کل جامعه زینب، حضور جدی زنان در عرصههای مختلف را در احقاق حقوق آنان موثر ارزیابی کرد و حذف مواد 23 و 25 از لایحه حمایت از خانواده را نتیجه حضور یکپارچه زنان در عرصه، فارغ از دیدگاههای سیاسی و حزبی عنوان کرد.
سهیلا جلودارزاده، نماینده دورههای پیشین مجلس نیز با اشاره به مشکلات زنان برای حضور در بخش های اجرایی، اقتصادی، سیاسی و کارآفرینی، تاکید کرد: جامعه زنان، یکدل و یک جهت به دنبال ارتقای جایگاه خود در نظام جمهوری اسلامی هستند.
رفعت بیات، نماینده دوره قبل مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار تحقق آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی درباره زنان، تحقق کامل اصل 14 از سند چشمانداز که مربوط به جایگاه خانواده و نقش زنان در جامعه است و همچنین تعیین تکلیف بخشهایی از برنامه چهارم توسعه را که مربوط به حوزه زنان بوده و اجرا نشده است و استفاده از توانمندیهای ویژه زنان در بخشهای مختلف مدیریتی را از اموری دانست که زنان اصلاحطلب و اصولگراا به دنبال تحقق آن هستند.
همچنین در این دیدار فائزه هاشمی، نماینده دورههای قبل مجلس شورای اسلامی، افزایش مدیران زن در مناصب مختلف را در افزایش باور جامعه درباره توانمندیهای زنان موثر عنوان کرد و گفت: تحقق این موضوع باعث خواهد شد توانایی تصمیمگیری جامعه درباره مناصب انتخابی نیز افزایش یافته و شاهد حضور موثر زنان در عرصههای تصمیمگیری باشیم.
الهه کولایی نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار ارتقای جایگاه زنان جامعه را از مسیر مذهب میسر عنوان و تاکید کرد: در این مسیر عالمان دینی و اشخاصی که در این خصوص تاثیرگذارند، نقش اساسی ایفا میکنند.
ولیمراد فعال حوزه زنان نیز در سخنانی خواستار حضور تاثیرگذار زنان در بخشهای سیاستگذاری و تصمیمسازی شد و نگاه مدیریتی ویژه زنان را در اداره جامعه مفید ارزیابی کرد.
همچنین چند تن دیگر از بانوان حاضر در این دیدار به اختصار مطالبی را درباره مشکلات در حوزه زنان بیان کردند.
نظر شما