به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا جهانسوز صبح سه شنبه در گردهمائی سالانه برنج کشور در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز(کاپیک) محمود آباد افزود: برای تهیه اطلاعات مورد نیاز این طرح به صورت پایلوت در استانهای شمالی آغاز شده است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس این تحقیقات میانگین بیشینه و کمینه تولیدات کشاورزی مناطق کشور اندازه گیری می شود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه به دنبال تهیه کاداستر ملی زراعی و باغی کشور هستیم، تصریح کرد: به زودی با استقرار این سیستم در معاونت اطلاعات اکولوژیکی اراضی زراعی و باغی کشور رصد خواهد شد.
جهانسوز از ایجاد و طراحی دفتر سیستم پایش مستمر در این معاونت خبر داد و گفت: دفاتر تولیدات گیاهی وزارتخانه همگام با تکنولوژیهای روز دنیا به برنامه ریزی برای ارتقاء تولیدات محصولات کشاورزی در سطح کشور خواهند پرداخت.
وی با تاکید بر اهمیت محصول برنج به عنوان دومین محصول استراتژیک کشور یادآور شد: برای افزایش سطح محصول برنح نیازمند تغییر نگرش در تولید این محصول هستیم.
به گفته جهانسوز، دیدگاه اکولوژیکی نسبت به موضوع برنج باید رعایت تا ضریب کشت این محصول در کشور افزایش یابد.
وی با بیان اینکه تکنولوژی رنجیره ارتباط تحقیق و عرصه در تولیدات کشاورزی است افزود: متاسفانه تحقیقات ارائه شده در مراکز کشاورزی در عرصه استفاده اصولی نمی شود.
وی با اشاره به اینکه جهش های مناسبی در عرصه مکانیزاسیون محصولات کشاورزی صورت گرفته است گفت: تولیدات گیاهی با داشتن نگرش راهبردی و دیدگاه جامعه نگر موفق خواهد بود.
جهانسوز همچنین با اشاره به موفقیت های کشور در عرصه کشاورزی اظهار داشت: میزان تولیدات کشاورزی از 20میلیون تن در سال 57 به بیش از صد میلیون تن در سال جاری رسیده است.
وی افزود: این در حالی است که با افزایش جمعیت میزان وابستگی ایران به کشورهای خارجی کاهش یافته است.
جهانسوز با بیان اینکه اضافه محصول با کاهش شدید منابع آبی روبرو است، افزود: متاسفانه به واسطه فرسایش شدید خاک و مصرف غیراصولی و غیربهینه کود ضریب بهره وری در اراضی کشاورزی پایین بوده است.
جهانسوز با اشاره به اینکه دشت های ممنوعه تولید آب محور فعال می شوند، افزود: بیش از 200 دشت پرآب در کشور شناسایی شده که قابلیت کشاورزی ارگانیک را دارند.
وی با بیان اینکه برای اولین بار قصد داریم بهره مندی از آب داخل سیستم قرارداد را با کشاورزان صورت دهیم، افزود: برنامه ریزی اصولی برای اراضی دیمزارها و خاک ورزی حفاظتی در دستور کار معاونت تولیدات گیاهی قرار دارد.
وی افزود: هم اکنون 20هزار هکتار از اراضی کشاورزی به عنوان فعالیت آغازین خاک ورزی حفاظتی صورت گرفته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه شاهد شروع تکنولوژی ثابت درختان دیم در سطح ملی هستیم، افزود: این اقدام اکنون به صورت علمی در سطح هفت هزار هکتار از اراضی کشور آغاز شده است.
به گفته وی، تا پایان برنامه پنجم توسعه یک میلیون هکتار از اراضی فوق تحت پوشش این روش کشت قرار می گیرند.
وی در ادامه از آغاز به کار کمیته ملی ترویج محصولات ارگانیک در وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و افزود: تولید پایدار محصولات زراعی و باغی مبتنی بر نگرش استراتژیک جامعه نگر هدف غایی تاسیس این دفتر است.
نظر شما