۸ بهمن ۱۳۸۷، ۱۲:۳۶

نشست سخنگوی قوه قضائیه -1:

اعلام اسامی اعضای شبکه براندازی نرم بعد از قطعیت حکم

اعلام اسامی اعضای شبکه براندازی نرم بعد از قطعیت حکم

علیرضا جمشیدی در نشست امروز در جمع خبرنگاران پاسخگوی سئوالاتی همچون پرونده باند پالیزدار، ترور 12 تن از افراد نیروی انتظامی، بازداشت منشی کانون وکلا، شبکه براندازی نرم، بازداشت خبرنگاران بی بی سی، اجرای حکم سنگسار و ... بود.

به گزارش خبرنگار مهر، سخنگوی قوه قضائیه در ابتدای نشست امروز به پایان رسیدن تدوین لایحه حمایت از کودکان و اطفال و ارسال آن به دولت اشاره کرد و گفت: این لایحه به اتمام رسیده و جهت تصحیح به دولت ارسال شده است.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: کودکان در معرض خطر و آسیبهای جسمانی، روانی و اجتماعی و همچنین حمایت از کودکان بزهکار در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.

جمشیدی همچنین مشخص شدن مصادیق سوء استفاده های جنسی و تشدید مجازات برای کودک آزاران را از جمله مواردی دانست که در این لایحه مشخص شده است.

بحث انتخاب رئیس جدید قوه قضائیه فعلا زود است

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در باره تعیین رئیس قوه قضائیه جدید گفت: مشخص کردن رئیس قوه قضائیه در قانون اساسی یک شیوه مشخصی دارد و از سوی مقام معظم رهبری نیز انجام می شود و باید گفت تا کنون هیچ فرد معینی از سوی ایشان تعیین نشده است و به نظر می رسد بحث در این مورد فعلا زود باشد.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین در ارتباط با بررسی تخلفات قضات و شکایتهای مردمی گفت: چنانچه شکایتی از قضات به دادسرای انتظامی ارائه شده باشد قطعا رسیدگی خواهد شد.

هیچ ضابطه ای برای پیش فروش و پیش خرید حاکم نیست

خبرنگاری در باره پرونده پروژه ساختمانی شفق که چندین هزار مالباخته دارد سئوال کرد و جمشیدی در پاسخ گفت: قوه قضائیه در بحث کلاهبرداریها کمترین نقش را دارد چرا که متاسفانه هیچ ضابطه ای برای پیش فروش و پیش خرید حاکم نیست و بایستی قانونی برای ضابطه مند کردن این امر وجود داشته باشد.

وی درپاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد اینکه قضات تعیین شده برای پرونده شفق صلاحیت لازم را ندارند گفت: در این پرونده از بهترین قضات استفاده شده است و باید گفت دو راه در این پرونده برای ما وجود دارد اول اینکه متهم را در روز اول راهی زندان کنیم و راه دوم اینکه متهم با قرار سنگین آزاد شود تا بتواند تعهداتش را انجام دهد.

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: تا کنون مشکل چندین هزار نفر در ارتباط با این پرونده حل شده و اما هنوز حدود 2 هزار نفر باقیمانده است.

جمشیدی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد صدور حکم سنگسار در یکی از پرونده های مطرح گفت: در یکی از پرونده ها حکم رجم صادر شده اما برای آن تقاضای عفو شده و در حال بررسی است.

خبرنگار دیگری در مورد بازداشت منشی کانون وکلای سئوال کرد و وی پاسخ داد: اتهام وی اقدام علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام بوده است که فعلا در مرحله تحقیقات مقدماتی است.

افراد را به خاطر دین یا مسلک  بازداشت نمی کنیم

به گزارش مهر، سخنگوی قوه قضائیه همچنین در مورد بازداشت یک کشیش در تهران گفت: بارها گفته ایم که افراد را به خاطر دین یا مسلک  بازداشت نمی کنیم اما در این پرونده توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام مطرح است اما با توجه به اینکه پرونده در مرحله مقدماتی است نمی توانیم اطلاع رسانی دقیقی در مورد آن داشته باشیم.

جمشیدی در مورد اعلام اسامی شبکه براندازی نرم نیز گفت: اعلام اسامی را قبل از قطعیت رای اعلام نمی کنیم چرا که این پرونده قابل اعتراض و تجدید نظر است.

وی گفت: در ماده 187 قانون مجازات اسلامی هر فردی که طرح براندازی حکومت اسلامی را داشته باشد و به این منظور اسلحه تهیه کند محارب شناخته می شود و باید گفت اصلاح براندازی در قانون آمده است و مجازات آن نیز مشخص می باشد اما در ادبیات سیاسی و امنیتی اصلاح دیگری برای آن مطرح شده است.

سخنگوی قوه قضائیه به عمده جرایمی که در ارتباط با اقدام علیه امنیت ملی است اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده 508 قانون مجازات اسلامی همکاری با دولتهای متخاصم یک تا 10 سال حبس، بر اساس ماده 610 اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرایم علیه کشور تا 10 سال حبس، بر اساس ماده 501 قانون مجازات اسلامی جاسوسی یک تا 10 سال حبس  وماده 500 از قانون مجازات اسلامی در ارتباط با تبلیغ علیه نظام به نفع مخالفان نظام 3 ماه تا 1 سال حبس تعیین شده است و اینها از عمده جرایمی می باشد که در ارتباط با اقدام علیه امنیت ملی می باشد.

جمشیدی در خصوص تررو قاضی دادگستری خوزستان نیز گفت: متاسفانه هنوز کسی در این ارتباط دستگیری نشده است.

خبرنگاری در خصوص درخواست وزارت خارجه آمریکا برای لغو حکم سنگسار سئوال کرد که  وی گفت: به دولتمردان آمریکا توصیه می کنیم مشکلات حقوقی و بشری خود را در اولویت قرار دهند.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص بازرسی بدنی شهروندان ایرانی در کشورهای عربی گفت: این اقدام ناپسند است و اگر چنین اتفاقی بیفتد کشور ما نیز مقابله به مثل خواهد داشت.

خبرنگاری در مورد پرونده جاسوسی موساد که چندی پیش دادستان عمومی انقلاب تهران در مورد آن اطلاع رسانی کرده بود  گفت: این پرونده در شرف قرار نهایی است. 

هیچیک از خبرنگاران بی بی سی دستگیر نشده اند

خبرنگاری همچنین در خصوص بازداشت برخی خبرنگاران شبکه بی بی سی سئوال کرد که وی افزود: بر اساس اعلام مجتمع کارکنان دولت و دادسرای تهران هیچیک از خبرنگاران مربوط به شبکه بی بی سی دستگیر نشده اند.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین در مورد بررسی شکایات مردم از دانشگاه آزاد نیز گفت: اگر فردی از دانشگاه آزاد شکایتی داشته باشد قابل رسیدگی است اما نظارت دولت و بخشهای خصوصی قبل از وقوع و ارتکاب جرم اقدام صحیحی نیست.

وی همچنین در خصوص پرونده کلاهبرداری شرکت فارکف نیز گفت: شاکیان این پرونده حدود 300 نفر هستند و این پرونده در مجتمع قضایی کارکنان دولت در حال رسیدگی است.

جمشیدی همچنین در پایان در خصوص روزنامه کارگزاران و شهروند امروز گفت: مدیر مسئول روزنامه کارگزاران دعوت شده تا توضیحاتی ارائه کند و در این صورت پرونده پس از مراجعه مدیر مسئول در دادگاه مطرح خواهد شد. همچنین از وکیل روزنامه هم میهن نیز استعلام خواسته است که در صورت انجام آن پرونده طی چند روز آینده قابل ارسال به دادگاه خواهد بود اما در مورد روزنامه شهروند امروز با توجه به اینکه این روزنامه لغو امتیاز شده است مرجع رسیدگی کننده آن دیوان عدالت اداری خواهد بود.

کد خبر 823770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha