۱۳ بهمن ۱۳۸۷، ۱۷:۲۳

پورمحمدی در پاسخ به مهر:

موضوع دوشغله ها را با ترتیبات قانونی خود پیگیری می کنیم

موضوع دوشغله ها را با ترتیبات قانونی خود پیگیری می کنیم

رئیس سازمان بازرسی کل کشور از برخورد برخی نمایندگان با طرح دوفوریتی تهیه شده در کمیسیون فرهنگی برای رفع مشکلات مربوط به دوشغله ها ابراز تاسف کرد و گفت: بعد از این با توجه به اینکه دولت و مجلس توجهی به این موضوع نداشتند، سازمان بازرسی موضوع دوشغله ها را با ترتیبات قانونی خود پیگیری می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران و در محل باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به پرسشهای نمایندگان رسانه ها مطالب قابل توجهی را مطرح کرد که مشروح آن از نظرتان می‌گذرد:

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و سی امین سالگرد انقلاب اظهار داشت: انقلاب با همه عظمتی که دارد ماندگاری عظیمی دارد که اگر نگوییم این ماندگاری بزرگتر از انقلاب نیست کمتر از آن هم نیست؛ چون 30 سال است که از پیروزی انقلاب می گذرد و شعارها و ادبیات جدید سیاسی کشور همچنان با شور و قوت جدید و با افزوده شدن به طرفداران آن در حال ادامه است.

وی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران را ایجاد فضای با نشاط اجتماعی و سیاسی درکشور دانست وافزود: یکی از  نشانه برجسته ایجاد این فضا در کشور وجود جمع عظیم خبرنگاران همچون شما که با در اختیار داشتن فضایی گسترده به انجام کار می پردازید و این نیست مگر به دلیل رفتار سیاسی انقلاب که نشانه بالندگی جامعه و مجموعه اجتماع است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره وظایف سازمان بازرسی کل کشور گفت: طبق اصل 174 قانون اساسی نظارت بر اجرای صحیح قوانین و پیگیری حسن انجام امور و قوانین از وظایف مهم سازمان بازرسی کل کشور است که در این راستا در سازمان بازرسی تاکنون نظارت شایسته ای بر حسن انجام امور از سوی سازمان بازرسی صورت نگرفته است و دلیل اصلی آن هم این است که شاخصه های روشنی در این بخش نداشته ایم. از سوی دیگر اگر چه در نظارت بر اجرای قوانین سازمان عملکرد مطلوبی د اشته است اما بنده این مقدار را کافی نمی دانم و معتقدم که در این راستا باید روش ها ، نگرش ها و ابزار توسعه یابد.

وی با بیان اینکه مدل کار سازمان نظارت آشکار است و تنها به گزارش های موردی و مردمی بسته نیست، افزود: اگر چه سال گذشته سازمان بازرسی کل کشور بیش از 8 هزار گزارش موردی را در کشور رسیدگی کرد اما در حوزه نظارت بر نهادها، قبل از انجام نظارت به آنها اعلام می کنیم و حتی سئوالات خود را هم مشخص می سازیم. البته رسیدگی به سواستفاده ها و فسادها هدف سازمان بازرسی نیست؛ چون عمدتا ما روند اداری دستگاهها را مورد بررسی قرار می دهیم و سازمان بازرسی بدنبال جبران کاستی ها در راندمان امور و ارتقا نظام بهره وری به طور جدی است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره محاسبات این سازمان نسبت به میزان برداشت از صندوق ذخیره ارزی و مقایسه آن در دولت خاتمی و احمدی نژاد تصریح کرد: در این زمینه بررسی های لازم انجام شده و گزارش ها ارائه گردیده است. از حساب ذخیره ارزی در دولت آقای خاتمی و در دولت احمدی نژاد به ترتیب برخلاف برنامه  سوم و برخلاف برنامه چهارم برداشت شده است اما هر دوی این برداشت ها براساس مجوزی بوده که دو دولت از مجلس ششم و هفتم دریافت کرده اند.

پورمحمدی افزود: سازمان بازرسی گزارش های تهیه شده را برای بررسی به دیوان محاسبات کشور ارائه کرده است. بر این اساس می توان گفت در دولت قبلی و دولت فعلی اکثر برداشت ها با مجوز مجلس صورت گرفته است اما نسبت برداشت ها در  دولت خاتمی بیشتر از دولت احمدی نژاد بوده و از لحاظ عدد مطلق برداشت در دولت احمدی نژاد برداشت بیشتری از صندوق ذخیره ارزی صورت گرفته که دلیل درآمد بیشتر دولت بوده است.

پورمحمدی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری درباره دلایل خود برای اعلام کاندیداتوری در انتخابات گفت: احساس می کنم که نظام اجرایی از جایگاه فعلی باید به ارتقا یابد چون در دوره های گذشته از ظرفیت نظام اجرایی کشور به خوبی استفاده نشد و کشور در این برهه با اشکالات جدی ای در حوزه مدیریت اجرایی مواجه بود . بنابراین بنده فکر می کنم توانایی تحول در حوزه مدیریت اجرایی کشور را دارم.

وی با بیان اینکه رویکردهای من برای حضور در انتخابات کاملا واقع گرایانه و بر اساس نیازهای جدی جامعه است نه نیازهایی سلیقه ای و بر اساس تمایل فرد بر تمایل گروه که از آن با عنوان نیازسازی یاد می شود نه نیاز شناسی اظهار داشت: نیازهای جامعه را باید بر اساس برداشت های واقعی از متن جامعه شناخت و چون بنده از کف شروع کردم و کار خود را در استانهای بسیاری دنبال کرده و به ترتیب بالا آمده ام شاید کمتر کسی در تنوع کار به اندازه من در دستگاههای مختلف حضور داشته و ضعف آن دستگاهها و نیازهای آن را شناخته است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشورادامه داد : البته چون بنده با نگاه اصولگرایانه در انتخابات حضور می یابم باید بیشتر به نفع اصولگرایان حرکت کنم و معتقدم که این سازوکار تنها از طریق جمع محقق می شود. بنابراین شاید دلیل تردیدهای من برای اعلام قطعی حضور در انتخابات ملاحظات در نظر گرفته برای اجماع اصولگرایان باشد.

پورمحمدی درپاسخ به سئوال دیگری خبرنگار مهر درباره پیگیری ها و رایزنیهای سازمان بازرسی برای حل موضوع  دوشغله ها در مجلس تصریح کرد: بحث دو شغله ها چون موضوع مفصل و وسیعی است نمی توان درباره آن بی گدار به آب زد. بنده نمی خواهم شعاری درباره دو شغله ها بدهم که به آن عمل نشود و لذا برای این کار مرحله بندی و برنامه ریزی کرده ایم که ابتدا در بحث ورزش ورود پیدا کردیم البته اکثر قریب به اتفاق مدیران دو شغله در ورزش هیچ مزایایی ندارند و اگر از پشت ورزش کنار بیایند مسلما مشکلات زیادی در این حوزه بوجود خواهد آمد.

وی ادامه داد: بر این اساس سازمان بازرسی با در نظر گرفتن دو اصل نظارت بر قانون و حسن جریان امور بررسی های خود را ادامه داد و دراین رابطه نامه ای به رئیس جمهور نوشت که با کمک دولت این موضوع را که در قانون اساسی عدول از قانون نام گرفته حل نماید اما متاسفانه نه دولت و نه مجلس اهتمام جدی به این موضوع نشان ندادند که بنده به عنوان ناظر این رفتار را نمی پسندم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به رایزنی های این سازمان با کمیسیون فرهنگی مجلس وآماده کردن طرح دو فوریتی برای برطرف کردن این مشکل خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح دو فوریتی سقف حضور مدیران وکارمندان را در حوزه ورزش مشخص کرده و قرار بر این شد که آنها هیچ مزایایی از این طریق دریافت نکنند اما متاسفانه به دلیل رای ندادن سه نفر از نمایندگان این کمیسیون به طرح دو فوریتی یاد شده این موضوع منتفی شد.

پورمحمدی تاکید کرد: اگر دولت و مجلس نگران نیستند و معتقدند که این قضیه اشکالی ندارد سازمان بازرسی پس از گذشت سه ماه علیرغم فشار خبرنگاران امروز با زحمت این طرح را به مجلس برد که متاسفانه با این وضعیت مواجه گردید که این نه به نفع فضای قانونی است و نه به نفع ورزش کشور است. سازمان بازرسی کشور بحث دو شغله ها را از امروز به بعد با ترتیبات قانونی خود پیگیری می کند.

خبرنگاری از پورمحمدی پرسید که مشکلات و معضلات موجود در دانشگاه آزاد از سوی سازمان بازرسی کل کشور رصد می شود یا خیر که پورمحمدی پاسخ داد:  سازمان بازرسی کل کشور در بحث آموزش دانشگاه آزاد نظارت لازم را انجام می دهد اما نظارتی بر فعالیت های مالی این دانشگاه که تابع قانون تجارت و عملیات مالی بازار آزاد است و ربطی به دولت ندارد را پیگیری نمی کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: حتی دانشگاه آزاد چندی پیش اعلام کرد که سازمان بازرسی کل کشور می تواند در مباحث مالی این دانشگاه هم به طور شفاف نظارت کند که ما منتظر نامه رسمی این دانشگاه بدین منظور هستیم تا بر اساس یک وظیفه درخواستی نه وظیفه قانونی به این موضوع بپردازیم.

پورمحمدی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید میزان مبارزه با مفاسد اقتصادی در کدامیک از دولت های گذشته بیشتر بوده است اظهار داشت: سازمان بازرسی کل کشور پرونده های فساد اقتصادی را دنبال می کنداما نمی تواند این نتیجه گیری انجام دهد که در کدامیک از دولت ها مبارزه با فساد اقتصادی بیشتر بوده است.

وی با بیان اینکه موضوع مبارزه با فساد اقتصادی در دولت آقای خاتمی و دولت احمدی نژاد مطرح شده است یادآور شد: تنها می توان گفت از حیث تعداد جلسات و تلاش برای پیگیری، دولت فعلی کارهای بیشتری در این زمینه انجام داده است؛ اما این آمار کاملی نیست و از نظر بنده نمی تواند مبنایی برای تلاش بیشتر در شناسایی مفاسد اقتصادی تلقی گردد. البته اخیرا کارگروه و شورایی برای مبارزه با فساد اقتصادی در سازمان بازرسی تشکیل شده که پیشنهاد شما را می توان در این کارگروه مطرح کرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید انتخاب یک کاندیدای واحد در جناح اصلاح طلب چقدر در انتخاب کاندیدا در جناح اصولگرا تاثیرگذار است و آیا بحث عبور از احمدی نژاد در این جناح تاکنون مطرح شده است یا خیر، خاطرنشان کرد: حرف اصلی اصولگرایان این است که در هر مرحله باید چند گام به جلو برداشت نه اینکه درجا زد. این ایده مبنایی بر عبور ازاحمدی نژاد نیست، بحث بر این است که اصولگرایان بتوانند ارزش افزایی و توان افزایی کنند البته کارهای مثبتی در دولت نهم انجام شده اما کسی که در انتخابات ریاست جمهوری دهم انتخاب می شود باید این کارها را دنبال کند و علاوه بر آن بر حجم آن بیافزاید.

پورمحمدی اضافه کرد: به طور حتم این بحث در جناح اصولگرا مطرح است که طرف مقابل چگونه و با چه کاندیدایی می آید. مسلما اصولگرایان نیز بر این مبنا دست به آرایش انتخاباتی خواهند زد که منطق مبارزات انتخاباتی نیز بر این اصل است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید کدام مشکل کشور در اولویت سازمان بازرسی کل کشور است این چنین پاسخ داد: حوزه کاری سازمان بسیار وسیع است و اولویت های هر بخش در آن مجموعه مشخص می شود اما در کلان موضوع سازمان بازرسی به بخش اقتصادی توجه بیشتری دارد و نیرو، بودجه و ماموریت های بیشتری را به این بخش اختصاص داده است به طور کل می توان گفت: 50 درصد فعالیت های سازمان در این بخش معطوف است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در تشریح برجسته ترین اقدامات این سازمان از زمان تصدی مسئولیت خود گفت: مهمترین اقدام بنده معرفی سازمان بازرسی به جامعه و مردم بوده است اما ایجاد ذهنیت مثبت میان سازمان و مدیران، ظرفیت سازی برای بازرسی در حوزه های غیر سازمانی و محدود کارمندی، ایجاد هماهنگی بین دستگاههای نظارتی با تشکیل شورایی بنام شورای دستگاه نظارتی بعد از هشت سال که البته رهبر معظم انقلاب نیز در قانون ابلاغیه برنامه پنجم یک بند را به این بخش اختصاص داده اند و در نهایت  ارائه گزارش های گوناگون از طرح تحول اقتصادی، بنگاههای زودبازده و ...که به زودی اعلام خواهد شد، جزو مهمترین اقدامات بنده بوده است.

پورمحمدی در پاسخ به سئوالی درباره نرخ متفاوت پیامک و ورود سازمان بازرسی به این حوزه یادآور شد:  سازمان مسئول برخورد با کم فروشی و ارائه کالای معیوب به مردم نیست اما در این خصوص کارشناسی های لازم را انجام داده ایم و مشکلات موجود را طبق گزارشی که ارائه کرده ایم، قبول داریم.

وی ادامه داد:  سازمان بازرسی درباره نرخ پیامک ها پیگیری هایی انجام داده که به ما گفته اند مشکل ، مشکلی فنی است و برای رفع آن در حال طراحی نرم افزاری برای محاسبه نرخ پیامک بر مبنای طرح قبلی دولت مبنی بر ارزان شدن مکاتبات اس ام اسی فارسی است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشوردر پایان نظر خود را درباره پرونده پالیزدار این گونه بیان کرد: همانطور که هم که قبلا اعلام کرده ام ما خواهان علنی محاکمه شدن پالیزدار هستیم تا مردم از نزدیک با محتویات این پرونده که افکار عمومی را چندی به خود مشغول کرده بود، آشنا شوند و قضاوت روشنی در این باره داشته باشند. هم اکنون پرونده پالیزدار در مرحله دادرسی است و پس از آن باید در دادگاه مطرح شود. از سویی علیرغم درخواست هایی که برای علنی محاکمه شدن پالیزدار داشته ایم، تصمیم گیرنده نهایی در این رابطه رئیس شعبه است.

کد خبر 826942

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha