۱۶ بهمن ۱۳۸۷، ۲۰:۳۶

نشست فیلم عارفپور/

"حیران" ربطی به نمایشنامه "بدون خداحافظی" ثمینی ندارد

"حیران" ربطی به نمایشنامه "بدون خداحافظی" ثمینی ندارد

نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "حیران" امشب پس از نمایش فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره بیست و هفتم فجر با حضور عوامل در سینما فلسطین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست شالیزه عارفپور کارگردان، نغمه ثمینی فیلمنامه‌نویس، ژاله صامتی، باران کوثری، مهرداد صدیقیان و فوژان عارفپور بازیگران و مهرداد میرکیانی طراح گریم فیلم حضور داشتند.

در ابتدای نشست عارفپور درباره مشکلات فیلمبرداری در لوکیشن‌های شمال و مشهد "حیران" گفت: در شمال برای فیلمبرداری مشکلی نداشتیم. این منطقه را خوشبختانه به خوبی می‌شناسم. اما برای مشهد نامه‌نگاری‌های مختلف انجام دادیم تا به جایی شبیه مرز افغانستان برسیم.

ثمینی هم افزود: من پیش از این نمایشنامه "بدون خداحافظی" را نوشتم و اجرا کردم. این نمایش اپیزودیک با خطوط کاملا متفاوت بود که در آن هم به موضوع افغان‌ها اشاره کردیم. بعد از مدتی عارفپور درباره "حیران" با من صحبت کرد که تصادفا من نیز نمایشنامه‌ای در همین ارتباط داشتم. ما تصمیم گرفتیم نمایشنامه را کنار بگذاریم و نوشتن فیلمنامه را آغاز کردیم.

صدیقیان درباره لهجه و گریم نقش خود گفت: چهره‌هایی که ما از افغان‌ها در ذهن داریم معمولا یک چهارم جمعیت این کشور را دربر می‌گیرند و بقیه شبیه ما هستند. حیران در این فیلم با دوستان خود افغانی حرف می‌زند و سعی می‌کند با دیگران به زبان فارسی یا تهرانی گفتگو کند. البته او دانشجوی ادبیات فارسی است. ما در این فیلم برای لهجه افغانی مشاور داشتیم.

ثمینی در ادامه درباره پایان "حیران" گفت: ما بارها برای پایان فیلم شکل‌های مختلفی نوشتیم و برای اینکه بتوانیم به فضای مرز افغانستان نزدیک شویم، چند بار آنجا سفر کردیم. پایان فیلم دقیقا همان چیزی است که در مرز اتفاق می‌افتد. احساس کردیم برخورد پایانی ماهی با حیران اگر نباشد، دایره فیلم کامل نیست.

عارفپور درباره رفتار خانواده ماهی در ارتباط با مشکل دخترشان در این فیلم گفت: اینها جنگزده هستند و از جنوب آمده‌اند و رفتار آنها ربطی به رفتار یا عادت‌های روستایی ندارد. اگر فکر می‌کنید این صحنه‌ها درنیامده دلیلی برای توضیح آن نمی‌بینم. اگر ضعف دارد مشکل از من است.

کوثری بازیگر نقش ماهی نیز ادامه داد: فکر می‌کنم همیشه در ارتباط با پشنهاد بازی در فیلم‌ها خوش‌شانس هستم. نقش ماهی در "حیران" را بسیار دوست دارم. از ابتدای نگارش فیلمنامه در جریان بودم و در شکل‌گیری این شخصیت با کارگردان آن همراه شدم. به عقیده من بخش کودک لجبازی در ماهی وجود دارد که تمام این تصمیم‌ها را به همین دلیل می‌گیرد.

عارفپور درباره پرداختن به موضوع افغان‌ها و شباهت فیلم با نمایشنامه "بدون خداحافظی" و فیلم وحید موسائیان گفت: ما در کل 36 موقعیت دراماتیک در کل تئاتر و سینمای ایران داریم که من نیز یکی از آنها را پیدا کردم. من فیلم آقای موسائیان را ندیدم و "حیران" نیز ربطی به آنها ندارد. این نگاه من است.

صامتی بازیگر نقش مادر ماهی نیز افزود: من نقش‌های زنان شمالی را چند بار ایفا کردم و فکر می‌کنم حضورم در این فیلم شبیه آنها نیست. با خودم قرار گذاشته بودم دیگر نقش زن‌های شهرستانی را بازی نکنم. اما به دلیل ارادتی که به خانم‌ها بنی‌اعتماد، ثمینی و عارفپور داشتم این نقش را قبول کردم. با وجود کوتاه بودن نقش آن را شناسنامه‌دار دیدم.

در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "حیران" در سینما فلسطین محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزیر ارشاد نیز حضور داشت.

کد خبر 829367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha