به گزارش خبرنگار مهر، برگزیدگان این جایزه به شرح زیرند:
در حوزه فلسفه و روانشناسی (شاخه فلسفه اسلامی) : دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی برای تالیف کتاب نصرالدین طوسی فیلسوف گفتگو از انتشارات هرمس و در شاخه فلسفه غرب، دکتر حسین غفاری برای تالیف کتاب بررسی انتقادی و تطبیقی فلسفه نظری کانت از انتشارات حکمت برگزیده شدند.
در حوزه دین (شاخه حدیث): حجت الاسلام عزیزالله عطاردی برای تالیف کتاب مسند الامام امیرالمومنین علی بن ابیطالب(ع) از انتشارات عطارد برگزیده شد.
در حوزه علوم اجتماعی (شاخه آمار) : دکتر عین الله پاشا برای تالیف کتاب نظریه احتمال از انتشارات دانشگاه تربیت معلم و در شاخه حقوق دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی برای تالیف کتاب الفارق (دایره المعارف عمومی حقوق) از انتشارات کتابخانه گنج دانش برگزیده شدند.
در حوزه علوم کاربردی (شاخه مهندسی برق): 1- دکتر عبدالعلی عبدی پور و دکتر غلامرضا مرادی برای تالیف کتاب خطوط انتقال فعال در مخابرات الکتروینکی (مدل سازی و تحلیل) از انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزیده شدند.
در حوزه دین (شاخه کودک): 1- حورا طباطبایی قمی، میترا بیگلری، منا زرباف و زهره لولوئی برای تالیف کتاب و اکنون تنها یک وعده باقی مانده است از انتشارات گرایشتازه برگزیده شد.
در حوزه داستان (شاخه کودک) : مژگان شیخی برای تالیف کتاب 30 قصه، 30 شب؛ از انتشارات قدیانی، کتابهای بنفشه برگزیده شد.
در حوزه ادبیات : فیروز زنوزی جلالی برای تالیف کتاب قاعده بازی؛ از انتشارات نشر علم و در شاخه شعر مرحوم قیصر امین پور برای سرودن کتاب دستور زبان عشق از انتشارات مروارید برگزیده شدند.
در حوزه تاریخ: دکتر منوچهر ستوده برای تالیف کتاب آثار تاریخی ورارود و خوارزم از انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار به عنوان نفر برگزیده انتخاب شد.
در حوزه علوم و فنون (شاخه کودک) : علاء سلاله نوری، علی رحمانی و مستوره سادات مدرسی و الهام محسن نیا برای تالیف کتاب کتابهای را (خواندنی های علمی) از انتشارات آموزش علوم برگزیده شدند.
همچنین مترجمان برگزیده این جایزه نیز به شرح زیر مورد تقدیر قرار گرفتند:
برگزیده بیست و ششمین دوره کتاب سال در حوزه دین شاخه حدیث دکتر سید محمد مهدی جعفری برای ترجمه کتاب نهج البلاغه از انتشارات موسسه نشر و تحقیقات ذکر و در شاخه ادیان دیگر دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور برای ترجمه کتاب دانشنامه اساطیر جهان از انتشارات اسطوره برگزیده شدند.
در حوزه علوم اجتماعی (شاخه آمار) : دکتر محمدرضا مشکانی برای ترجمه کتاب نظریه های فلسفی احتمال از انتشارات دانشگاه صنعتی شریف و در شاخه حسابداری دکتر غلامرضا اسلامی بیدگلی و دکتر شهاب الدین شمس و هستی چیت سازان برای ترجمه کتاب نظریه های مالی نوین از انتشارات دانشگاه تهران دکتر غلامرضا اسلامی بیدگلی به نمایندگی جایزه را دریافت می کنند. ایشان جایزه خود را به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا می کنند.
در حوزه هنری (در شاخه هنرهای نمایشی) : امید نیک فرجام برای ترجمه کتاب مقدمه ای بر روایت در ادبیات و سینما از انتشارات مینوی خرد و در شاخه معماری دکتر مهرداد قیومی بیدهندی برای ترجمه کتاب معنا در معماری غرب از انتشارات فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
در حوزه تاریخ: کیکاوس جهانداری برای ترجمه کتاب روم و ایران دو قدرت جهانی در کشاکش و همزیستی از انتشارات نشر و پژوهش فرزان روز برگزیده شد.
در حوزه ادبیات داستانی: نوجوان مرحوم حسین ابراهیمی الوند برای ترجمه کتاب نان و گل سرخ از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزیده شد.
در حوزه علوم فنون نوجوان: کتاب دایره المعارف اینترنتی علوم از انتشارات محراب قلم که این مجموعه توسط جمعی از نویسندگان و مترجمان برگزیده شد که و به نمایندگی از این گروه امیر صالحی طاقانی این جایزه را دریافت کرد.
بر اساس این گزارش فهرست برندگان پانزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز به شرح زیر است:
بخش مطالعات اسلامی (در رشته معارف و اخلاق) : کتاب "راه رستگاری؛ راغب اصفهانی و فلسفه اخلاقی" تالیف یاسین محمد
بخش مطالعات اسلامی (در رشته هنر و معماری) : کتاب "کتیبههای دوره فاطمی بر عمارتهای مصری" تألیف فرج حسین فرجالحسینی
بخش مطالعات اسلامی (در رشته تاریخ و حقوق اسلامی) : کتاب "حقوق در دستگاه خلافت عباسی" تألیف بنیامین یوکیش و والتر دوگریتر
بخش مطالعات اسلامی (در رشته تاریخ و حدیث) : کتاب "تاریخ مکتب اخباری" تألیف رابرت گلیو
بخش مطالعات اسلامی (در رشته ترجمه قرآن): "ترجمه آلمانی قرآن کریم" از عادل تئودور خوری
بخش مطالعات اسلامی (در رشته کلام): کتاب "التوحید؛ تألیف ابیمنصور ماتریدی سمرقندی" با تحقیق و تعلیق بکر طوبال اوغلی و محمد آرتوشی
بخش مطالعات اسلامی (در بخش تاریخ علم): کتاب "اسلام و علم" تألیف رابرت موریسون
بخش مطالعات اسلامی (در بخش تفسیر) : کتاب "ولیمه؛ تجزیه و تحلیل سوره مائده با استفاده از نظریه بلاغت سامی" تألیف میشل کویپریس
بخش مطالعات اسلامی (در بخش عرفان اسلامی) : ترجمههای اسعاد عبدالهادی قندیل از کتابهای "کشفالمحجوب هجویری" و "اسرارالتوحید"
بخش مطالعات ایرانی (در رشته ایران قبل از اسلام در شاخه زبانشناسی باستانی): کتاب "دستنوشتههای کهن زبان بلخی" اثر نیکلاس سیمز ویلیامز
بخش مطالعات ایرانی (در رشته علم و ادبیات): کتاب "گیاهشناسی در خمسه نظامی" نوشته کریستین ونرویم
بخش مطالعات ایرانی(در رشته ادبیات معاصر ایران): کتاب "ادبیات نوین فارسی در افغانستان" نوشته ولی احمدی
بخش مطالعات ایرانی (در بخش ایرانشناسی عمومی): کتاب "ایرانشناسی؛ تاریخ، مذهب و ادبیات" تألیف احمد خضری و خوان مارتوس قصادا
بخش مطالعات ایرانی(در بخش فلسفه و حکمت): کتاب "حکمت ایرانی در هیئت عربی؛ پژوهشی بر کتاب جواهرالکلام و فرائدالحکم" تالیف محسن ذاکری
بخش مطالعات ایرانی(در بخش علوم نظامی) : کتاب "جنگافزارها و جوشنهای ایرانی" تألیف منوچهر مشتاق خراسانی
بخش مطالعات ایرانی(در بخش انسانشناسی تاریخی): کتاب "سر منشأ نژادهای هندو ـ ایرانی" تألیف النا کازمینا
بخش مطالعات ایرانی(در بخش تمدن ایران باستان): کتاب "امپراتوری فراموش شده؛ دنیای ایران باستان" تألیف جان کورتیس و نیگل تالیس
بخش مطالعات ایرانی(در بخش صنایع دستی کتاب): "فرش ایرانی؛ بافت و طرح ایرانی" نوشته ژان بورکل و دانیل بورکل
بخش مطالعات ایرانی(در بخش روابط تاریخی ـ سیاسی ایران باستان): کتاب "روم و ایران در اواخر دوره باستان" نوشته بیته دیگناز و انگلبرت وینتر
بخش مطالعات ایرانی(در بخش ادبیات و هنر): کتاب "فالنامه؛ کتاب شاهانه سرنوشتها" نوشته آرمن توکاتلیان
بخش مطالعات ایرانی(در بخش تاریخ و فرهنگ ایران): کتاب "سرزمین ایران؛ فرهنگ پارسی" نوشته ایشتوان نیترابی
در بخش ادبیات کلاسیک "ترجمه دیوان حافظ" از پیتر ایوری
پژوهشگر برتر : محمد امین کانار، پژوهشگر حوزه مطالعات ایرانی از کشور ترکیه به عنوان پژوهشگر برتر شانزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال انتخاب شده است. وی سال 1954 در قونیه به دنیا آمده و تحصیلات خود را در حوزه ایرانشناسی گذرانده است. ترجمه گلستان سعدی و ترانههای خیام از جمله آثار وی هستند.
پژوهشگر منتخب : ماگالی تودوآ، پژوهشگر حوزه مطالعات ایرانی از کشور گرجستان نیز به عنوان پژوهشگر منتخب در این دوره از جایزه جهانی کتاب سال انتخاب شده است. وی 100 مقاله و 22 کتاب به زبانهای گرجی، فارسی و روسی منتشر کرده است. تودوآ همچنین 18 کتاب از متون ادبیات پارسی را به زبان گرجی ترجمه کرده است.
بخش ویژه جایزه جهانی کتاب سال : بخش ویژه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی به انقلاب اسلامی سال 1357 اختصاص داده شده است. در این بخش برگزارکنندگان این جایزه کریستیان بونو (یحیی علوی) را انتخاب کردهاند. وی سال 1957 در شهر فرایبورگ آلمان متولد شده و سال 1979 نیز به دین اسلام مشرف شده است. ترجمه و تألیف کتابهایی با عناوین "امام خمینی عارف ناشناخته قرن بیستم" و "وصیتنامه الهی ـ سیاسی امام خمینی" از جمله آثار وی هستند.
ناشر برتر جایزه جهانی کتاب سال : در این بخش نیز هیئت داوران انتشارات دارالهادی از لبنان را به عنوان ناشر برگزیده شانزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی انتخاب کردهاند.
نظر شما