به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سبحان بهرامی بعد از ظهر چهارشنبه در دومین جلسه شورای سیاستگذاری همایش سراسری تالاسمی، فرصتها و چالشها در استانداری مازندران افزود: با اجرای طرح غربالگری و انجام ازمایش های قبل از ازدواج در استان مازندران میزان تولد 120 فرد تالاسمی در سال 74 به سه نفر در سال گذشته کاهش یافته است.
وی ادامه داد: به طوری که این روند کنترل بیماری تالاسمی در استان مازندران بعنوان طرحی جهانی در کنفرانس های مطرح جهان از آن یاد می شود.
وی گفت: این روش پیشگیری و کنترل تالاسمی منجر شده که بسیاری از کشورهای دنیا از آن الگو برداری کردند.
به گفته بهرامی، هم اکنون در مازندران حدود 2800 فرد تالاسمی در این استان زندگی می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل و دبیر علمی همایش سراسری تالاسمی، فرصتها و چالشها نیز در این جلسه گفت: استان مازندران به عنوان یکی از اصلی ترین مدعیان در زمینه کنترل تالاسمی به شمار می رود.
احمد تمدنی افزود: استان مازندران توانسته است با اجرای طرح پیشگیری و غربالگری قبل از ازدواج کامل ترین برنامه پیشگیری را اجرا نماید.
وی با اشاره به وجود تنها مرکز منحصر بفرد ژنتیک دولتی در امیر کلای استان مازندران گفت: در این مرکز است که پیشگیری از تولد جنین مبتلا به تالاسمی شناسایی می شود.
تمدنی ادامه داد: با توجه به هزینه سنگینی که انجام این نوع تشخیص در مراکز خصوصی دارد این مرکز دولتی کمک شایانی را در کنترل این بیماری ایفاء می کند.
وی تاکید کرد: مازندران در زمینه کنترل تالاسمی توانسته است به موفقیتهای چشمگیری دست یابد و یکی از دغدغه های جامعه را مرتفع سازد.
نظر شما