به گزارش خبرنگار سياسي " مهر" استاد دانشگاه روابط بين الملل دانشگاه تربيت مدرس در ميزگرد مناسبات ايران و آمريكا گفت : تلاش آمريكا اين است تا از طريق بمب و سلاح هاي نظامي ، دموكراسي را در منطقه خاورميانه ايجاد كند در حالي كه دموكراسي صادراتي نيست بلكه يك فرهنگ است كه بايد از خود ملتها برخاسته شود .
وي افزود : آمريكا به بهانه هاي مختلف و بهانه ايجاد دموكراسي دست به اقدامات نظامي در منطقه خاورميانه مي زند تا خواستههاي شارون و رژيم نژاد پرست اسراييل را در منطقه برآورده نمايد و روي كار آمدن محافظه كاران در آمريكا اين هدف را تقويت مي كند.
رئيس موسسه يوروسيويك لندن رژيم بعث صدام را با استالين مقايسه كرد و گفت : رژيم بعثي عراق يكي از پليدترين رژيم هاي تاريخ بشر بود و اقدامات جنايتكاران اين رژيم ، زمينه را براي توجيه حمله آمريكا به عراق فراهم ساخت.
وي ادامه داد : آمريكا بدون در دست داشتن برنامه دراز مدت درگير مساله عراق شد كه اثرات منفي زيادي از خود بجاي گذاشته است و امروزه بيش از هر زمان ديگري در طول 50 سال گذشته حيثيت آمريكا به عنوان حكومت طرفدار دموكراسي و حقوق بشر دچار ترديد و لطمات فراواني به آن وارد شده است .
مجتهدزاده با اشاره به اينكه آنچه كه در عراق رخ مي دهد مربوط به عراق و مردم اين كشور است تصريح كرد : طرح آمريكا مبني بر اشاعه دموكراسي در خاورميانه عملي نيست زيرا دموكراسي يك فرهنگ است نه يك كالاي صادراتي كه از آمريكا و يا بلژيك به كشورهاي ديگر وارد شود.
وي با اشاره به اينكه اين بسيار ساده لوحانه است كه تصور كنيم با يك حركت ، دموكراسي در عراق بر قرار خواهد شد گفت : از برگزاري انتخابات آزاد در عراق سخن به ميان آورده مي شود ، بايد بدانيم كه چگونه در يك حكومت تحميلي و اشغالي مي توان انتخابات آزاد را برگزار كرد در واقع تا زماني كه اشغال باشد اجراي انتخابات امكان پذير نيست .
نظر شما