۱۶ فروردین ۱۳۸۸، ۱۳:۱۹

چگینی به مهر خبر داد:

کاهش کشند قرمز در خلیج فارس/ رنگ آب خلیج فارس به حالت طبیعی بازگشت

کاهش کشند قرمز در خلیج فارس/ رنگ آب خلیج فارس به حالت طبیعی بازگشت

رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی در زمینه آخرین وضعیت کشند قرمز و رنگ آب خلیج فارس گفت: این پدیده جلبکی تا حد زیادی کاسته شده و رنگ آب در بیشتر قسمتهای خلیج فارس به حالت طبیعی بازگشته است.

وحید چگینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: تصاویر ماهواره ای که دو روز پیش تهیه شده است نشان می دهد که لکه هایی که در آبهای خلیج فارس نشان دهنده وجود کشند قرمز بود بسیار کم شده یعنی به این جمع بندی رسیده ایم که حجم پوشش کشند قرمز بسیار کاهش یافته است.

رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی، پایه اعلام کم شدن وجود کشند قرمز در خلیج فارس را بر اساس بر اساس مطالعه تصاویر ماهواره ای و مشاهدات و گزارشاتی دانست که به مرکز ملی اقیانوس شناسی رسیده است.

بر طبق این گزارش، کشند قرمز یا شکوفایی جلبکی پدیده ای طبیعی است که بر اثر نوعی جلبک میکروسکوپی به وجود می آید. این موجود زنده در برخی موارد سمی تولید می کند که بر بخش مرکزی سیستم عصبی ماهیان تاثیر گذاشته و سبب فلج شدن سیستم تنفسی آنها شده و مرگ ماهیان را به دنبال دارد.

شکوفایی جلبکی می تواند ناشی از تغییرات شرایط آب و هوایی، فاکتورهای هیدرولوژیکی، آلودگی با منشا انسانی و ... باشد.

کشند قرمز الزاما به رنگ قرمز دیده نمی شود بلکه در رنگهای قهوه ای، نارنجی، ارغوانی و زرد نیز قابل مشاهده است.

به گفته رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی، تصاویر ماهواره ای نشان می دهند سطحی که اکنون کشند قرمز در آبهای خلیج فارس پوشش داده است 10 تا 20 درصد سطحی است که در سال گذشته پوشش داده بود.

وی خاطرنشان کرد: البته باید مراقب بود که کشند قرمز دیگر تکرار نشود و باید مراقب بود و مدیریت کرد و پایش را ادامه داد.

چگینی در تشریح عوامل موثر در کاهش کشند قرمز به مهر گفت: کاهش مواد مغذی از عوامل موثر است زیرا خیلی از مواد مغذی می تواند توسط فیتوپلانکتونها مصرف شده باشد. همچنین از آنجایی که محدوده دمایی مناسب برای رشد این موجودات از 18 تا 22 درجه است لذا افزایش دما نسبت به این محدوده می تواند باعث کاهش این پدیده جلبکی شود اما کاهش مواد مغذی دلیل مهمتری برای کاهش آن است.

رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی افزود: البته توفانهای زیادی که قبل از عید اتفاق افتاد و پاشیده شدن خاک که از کشورهای حاشیه ای خلیج فارس حمل شده بود و پاشیده می شد نیز می توانند تاثیر خود را داشته باشند اما متخصصان مرکز ملی اقیانوس شناسی معتقدند که کاهش مواد مغذی عامل اصلی کاهش پدیده کشند قرمز در آبهای جنوب است.

کد خبر 854828

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha