به گزارش خبرنگار مهر، مهندس میرحسین موسوی در ادامه سفرهای استانی خود عصر سه شنبه در جمع مردم اهواز در مسجد ارشاد این شهر با سلام بر خوزستان، مردم این استان را مردمی با فرهنگی دیرینه ، تمدن ساز و اندیشه ساز خواند که همیشه در سطح ایران شرافت و آزادی داشته و تاریخی پر از عظمت، شرافت ،کرامت و آزادی را در ذهن مردم کشورمان تداعی می کنند.
وی افزود: شهادت می دهم از روز اول جنگ تا آخرین روز به اتمام رسیدن آن خوزستان مقاومت کرد و هنوز هم آثار آن بر رخ این سرزمین باقی مانده است. مردم خوزستان باید بدانند با دورانی که از آنها گذشت خویشاوند همه ملت ما شده اند چرا که در هیچ مکانی پا نمی گذارید مگر اینکه خاطراتی از این خطه داشته باشند.
موسوی با بیان اینکه خون ملت ما خاک سرزمین خوزستان را آبیاری کرده است تصریح کرد: خوزستان سرزمینی است متعلق به همه ملت ایران که نگاه تمامی ملت ما به این استان است. لذا باید مسائل خوزستان یک مسئله ملی تلقی شود نه یک مسئله محلی، ما اگر اثرات ساخت این خطه را در ذهن مردم بجوییم به دلیل میثاق خون بین مردم ایران و خوزستان قطعا اثرات آن را در سطح مردم کشور خواهیم دید.
موسوی ادامه داد: بنده کاملا اطلاع دارم که چه خساراتی بر استان خوزستان وارد شده ، چرا که تاسیسات این استان همیشه در معرض تیر و بمباران دشمن بود. جنایاتی که دشمن بر این سرزمین آفرید و مردم نیز به آن پاسخ دادند و به تدریج خونین شهر را خرمشهر کردند و عزت خود را بار دیگر نشان دادند.
وی با بیان اینکه وظیفه همه ملت ما ازجمله دولت این است که به خوزستان با نگاه ملی بنگرند یادآوری کرد: سربلندی خوزستان، سربلندی ملت ایران است، بنابراین اگر با همین نگاه به مسائل این استان بنگریم باید انتظار داشته باشیم که بازسازی و رونق اینجا سریعتر پیش برود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیشترین ذخایر کشور از جمله نفت ، ذخایر آبی ، مراتع قابل کشت را متعلق به استان خوزستان دانست و خاطرنشان کرد: ثروت عظیم این استان ایجاب می کند که نگاه ویژه ای را به مسائل خوزستان داشته باشیم و هر مسئله اینجا را با نگاه ملی بنگریم.
وی با اشاره به مقاومت مردم دزفول و ایستادگی آیت الله جمی و مرحوم قاضی گفت: اگر امروز در کشور عزت و امنیتی را شاهد هستیم به دلیل ایستادگی و سلحشوری های مردم خوزستان در 8 سال جنگ تحمیلی است. امنیت تنها از طریق اسلحه ایجاد نمی شود بلکه ایستادگی و سلحشوری مردم این منطقه باعث شد که در دل دشمن رعب و وحشت بیافتد.
موسوی با تاکید بر اینکه هر نوع سرمایه گذاری در استان خوزستان اگر با عقلانیت انجام شود باعث ایجاد خیر وبرکت برای این استان و سایر نقاط کشور خواهد بود اضافه کرد: سرمایه گذاری در این استان با دیگر نقاط کشور متفاوت است چرا که منافع اش باعث رونق سایر نقاط کشور می شود البته بی انصافی است که در برخی مواقع منافع حاصل از سرمایه گذاری در خوزستان نصیب مردم این منطقه نمی شود.
وی با بیان اینکه سرنوشت خوزستان عقب ماندگی و 20 درصد بیکاری نباید باشد، تصریح کرد: کشور ما بهتر از خوزستان جایی برای سرمایه گذاری ندارد و اگر به این مسئله در این استان نگاهی ویژه شود قطعا شاهد چنین مشکلاتی نخواهیم بود.
میرحسین موسوی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات استان خوزستان مسائل زیست محیطی همچون گردوغبار است گفت: این مسائل نمی تواند در حین دشواری راه حلی نداشته باشد.
وی در پاسخ به کارگران اخراجی از یکی از کارخانه های استان خوزستان که تعداد آنها به گفته خودشان حدود 2 هزار نفر بوده برقراری ارتباط با کشورهای همسایه و ایجاد بازاری برای اشتغال بیکاران را راه حلی مناسب برای رفع بیکاری خواند و گفت: ما در این زمینه تجربه خوبی داریم و اخراج کارگران از کارخانه ها تنها راه حل رفع مشکلات نیست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: چطور ما می توانیم دیپلماسی فعالی در رابطه با آمریکای لاتین داشته باشیم اما با همسایه های خود این رابطه را برقرار نکنیم. چرا ما نتوانیم با این همسایه ها کار کرده و پروژه های مشترک اجرا نکنیم.
وی با اشاره به اینکه کشور درآستانه برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد خاطرنشان کرد: ماههای منتهی به انتخابات موقعیت هایی است که کشور فرصت می کند به نقد و بررسی گذشته بپردازد و با نگاهی به آینده اگر از شرایط فعلی راضی بود آن را تثبیت کند و اگر راضی نبود با برگزاری یک انتخابات آزاد رقابتی و منصفانه تغییراتی ایجاد کند. این خواسته همه مردم ماست.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با بیان اینکه همه مردم در انتظار برگزاری یک انتخابات آزاد و منصفانه هستند افزود: مردم ما نگران این موضوع هستند و می خواهند از رای آنها صیانت شود.
موسوی با تاکید براینکه برای کشور ما مهم است که مردم ما برهویت ایرانی بودن خود تاکید دارند اظهار داشت: ما بدنبال ایرانی پیشرو، توسعه یافته، دارای ارتباط با جهان و دارای جایگاهی شایسته در میان دیگر ملت ها هستیم.
وی افزود: باید کشور را طوری بسازیم که هر کدام از مردم ما بخواهند به دیگر نقاط جهان سفر کنند احساس سرافرازی داشته باشند لذا ما نمی توانیم به این ایران پیشرفته قائل شویم مگر اینکه اهمیت قانون را درک کنیم.
موسوی در پایان با بیان اینکه ما برای نقد منصفانه تنها باید از طریق قانون صحبت کنیم، تصریح کرد: در گزارش تفریغ بودجه میزان ابهامات ، تخلفات و میزان انحراف از مسیر اصلی بودجه به طور نگران کننده ای افزایش یافته است.
نظر شما