به گزارش خبرنگار مهر در اراک، جلالالدین بصام در مراسم گشایش دومین جشنواره فرش دستباف استان مرکزی در اراک افزود: با نگرش خارجی باید آنچه را که مورد نیاز بازارهای خارجی است، تولید کرد.
وی با تاکید بر اینکه با حفظ اصالت فرش ایرانی و توجه به پسند مشتری می توان فرش دستباف ایرانی را به جایگاه اصلی خود سوق داد، خاطرنشان کرد: وضعیت فرش دستباف ایران بحرانی و سخت است و نیاز به توجه و برنامه ریزی جدی دارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه 19 هزار بافنده و 13 هزار دار قالی در استان مرکزی وجود دارد گفت: با توجه به سابقه دیرینه فرش در استان باید حفظ اصالت فرش در دستور کار و برنامه ها قرار گیرد.
در این مراسم معاون برنامهریزی استاندار استان مرکزی نیز در این جلسه با تاکید بر قابلیتها و ظرفیتهای موجود در استان مرکزی گفت: استان مرکزی به دلیل برخورداری از جایگاه صنعتی، کشاورزی و خدماتی نقش موثری در محوریت توسعه دارد.
محمدرضا عاشوری با تاکید بر اینکه سهم استان مرکزی از صادرات غیرنفتی در سال گذشته چهار درصد بوده است، اظهار داشت: پیشبینی میشود سهم مازاد درآمد استان در سال جاری به 313 میلیارد ریال برسد.
رئیس سازمان بازرگانی استان مرکزی نیز در این جشنواره با اشاره به اینکه فرش دستباف متاثر از فرهنگ ایرانی است، افزود: با برنامهریزی دقیق و کارشناسانه و حرکت برنامهمحور میتوان صنعت فرش ایران را رونق و توسعه داد.
اصغر عالیخانی تعیین و انتخاب مدیران زبده و اعمال مدیریت معقول، ارائه تعاریف دقیق از مفاهیم و موضوعات مرتبط با فرش در کلان برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، ایجاد و تقویت کارگاههای متمرکز، افزایش سقف جوایز صادراتی، شناسنامهدار کردن فرش دستباف و ... را از عوامل بنیادی در تقویت فرش دستبافت عنوان کرد.
در پایان این جشنواره از 30 بافنده، تولیدکننده و طراح نمونه فرش در استان مرکزی با اهدای لوح و هدایایی تجلیل شد.
نظر شما