۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۰:۴۲

نهاوندیان مطرح کرد:

موقعیت خاص ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تداوم بحران اقتصاد جهانی و موقعیت خاص ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی، گفت: ایران باید بتواند در بحران فعلی اقتصاد جهانی به خوبی سرمایه های سرگردان در دنیا را جذب کرده و بخشی از آن را در پروژه های کشورهای مسلمان به اشتراک بگذارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان در حاشیه سومین کنفرانس خصوصی سازی و سرمایه گذاری کشورهای اسلامی در جزیره کیش در جمع خبرنگاران گفت: اگر بخواهیم به اهداف سند چشم انداز با توجه به جمعیت جوان ایران دست یابیم باید بیش از گذشته در سایه جذب سرمایه گذاریهای فرصت شغلی ایجاد کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: مناطق آزاد می تواند نقاط تمرینی برای آنچه در اقتصاد کشور به لحاظ جذب سرمایه گذاری نیاز است، باشند به نحوی که با کاستن از مقررات و شتاب بخشیدن خدمات رسانی دوایر دولتی به سرمایه گذاران و شفافیت اطلاعات و ثبات در مدیریت سرمایه گذار را ترغیب به این کنند که تصمیم گیری بهینه ای در تعیین محل سرمایه گذاری خود داشته باشند.

وی تصریح کرد: هم اکنون شاهد رقابت جهانی بین فضاهای کسب و کار در دنیا هستیم که کشورهای اسلامی و ایران باید اقدامات جدی تری را در این راستا انجام دهند.

به گفته نهاوندیان باید علائم اطمینان بخشی از سوی ایران به جامعه جهانی منعکس شود که در این راستا توجه ویژه ای به پتانسیل عظیم اقتصاد کشورهای اسلامی که در شرایط رکود به عنوان محرک اقتصاد جهانی به شمار می آیند، ارائه شود.

وی گفت: برای سامان بخشی به تجارت  و سرمایه گذاری بین کشورهای اسلامی نیاز به گامهای عملی ، تسهیل تجارت و رفت و آمدها و نیز برداشتن موانع تجارت از سر راه داریم به نحوی که لغو روادید بین کشورهای اسلامی و برای فعالان اقتصادی  و یا صدور ویزا در فرودگاههای این کشورها صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: از لازمه های کار تجاری و سرمایه گذاری تسهیل ارائه خدمات بانکی است که باید اقدامات نوآورانه و سریعی برای ایجاد ارتباط بین بانکهای کشورهای اسلامی صورت گیرد.

به گفته نهاندویان در تعیین نرخ لیست کشورهای اسلامی در مبادلات بین این کشورها نباید به رتبه بندیهای و تعیین ریسکهای صورت گرفته از سوی آژانسهای غربی اکتفا کرد.

وی گفت: ایجاد تسهیلات مشترک تجاری در زمینه های حمل و نقل حائز اهمیت است به نحوی که بین بنادر، جاده ها ، خطوط ریلی شرکت های کشتیرانی بتوان شرکت های مشترکی ایجاد کرد چرا که امروزه بیش از هر زمان دیگری اولویت دادن به پروژه هایی که رونق بخش اقتصادی است باید در دستور کار کشورهای اسلامی قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران پیشنهاد داد 5 درصد از اعتبارات کشورهای اسلامی باید به پروژه های مشترک با سایر کشورهای مسلمان اختصاص یابد که در این راستا گردشگری بهترین زمینه توان افزای سایر بخشهای اقتصادی است.

همچنین در این نشست داوود مددی مدیر عامل منطقه آزاد کیش پیامد بارز سومین کنفرانس خصوصی سازی و دومین مجمع گردشگری کشورهای مسلمان را افزایش اشتغال گردشگری و همکاریهای مشترک بین کشورها دانست و گفت: دستاوردهای مطلوبی در این همایش داشته ایم و تفاهم نامه هایی با برخی از ارگانهای وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی صورت گرفته که در آینده ای نزدیک عملیاتی می شود.

کد خبر 870198

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha