نائب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: بر همین اساس، پروژه هایی که قابلیت سرمایه گذاری از سوی چینیها در ایران دارند، دسته بندی شده و به سرمایه گذاران معرفی می شوند.
وی تصریح کرد: بحرانهای مالی و اقتصادی دنیا سبب از دست رفتن بسیاری از بازارهای هدف کشور چین برای صادرات، خصوصا در آمریکا و اروپا شده است و به همین دلیل سرمایه گذاران چینی به دنبال یافتن بازارهای جدید برای صادرات و سرمایه گذاری هستند.
رشد تبادلات ایران و چین در سایه بحران اقتصادی
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: با توجه به سابقه تبادلات تجاری ایران و چین، این سرمایه گذاران تمایل به انتقال بخشی از سرمایه های خود به ایران هستند؛ اما هدف ما این است که جهت گیری تبادلات تجاری دو کشور را از سمت تبادلات کالایی به سمت سرمایه گذاری و تولیدات و شرکتهای مشترک سوق دهیم.
به گفته حریری، صادرات چین به دنیا افت محسوسی را تجربه کرده است، چراکه بازار اصلی محصولات تولیدی این کشور کانادا، آمریکا و اتحادیه اروپا هستند. بر همین اساس، آمار سال 2008 نشانگر این است که برخلاف اتفاق مذکور، تبادلات تجاری ایران و چین از رشد خوبی برخوردار بوده است.
وی افزود: اعتقاد ما بر این است که در سال جدید، رشد این تبادلات تجاری متوقف شود که علت اصلی آن نیز پایین آمدن قیمت نفت است، چراکه حجم زیادی از تبادلات ایران و چین به نفت و مواد معدنی اختصاص می یابد و به دلیل کاهش قیمت اقلامی نظیر آن قیمت کالاهای چینی نیز کاهش خواهد یافت.
حریری خاطرنشان کرد: البته این کاهش رشد به لحاظ ارزشی خواهد بود و قطعا حجم مبادلات تجاری به لحاظ وزنی افزایش خواهد یافت.
رشد سرمایه گذاریهای مشترک
به گفته وی، بیشترین حجم مبادلات تجاری ایران و چین طی ماههای گذشته به کالاهای واسطه ای و نه مصرفی اختصاص یافته است و البته ایران و چین پروژه های مشترکی را با هم در حال اجرا دارند. به هرحال قطعا بحران جهانی شکل تبادلات تجاری ایران و چین را تغییر خواهد داد و به سمت سرمایه گذاریهای مشترک پیش می برد.
حریری گفت: طی 8 سال اخیر اتاق بازرگانی ایران و چین توانسته موقعیت خود را به عنوان یک تشکل مردم نهاد غیردولتی در چین استحکام بخشد و بر همین اساس، در کلیه نمایشگاههایی که توسط وزارت بازرگانی چین برگزار می کند، حضور فعالانه ای دارد.
حضور فعال ایران در نمایشگاههای چین تا 2010
حریری از امضای تفاهم نامه ای از سوی اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین خبرداد وگفت: براساس این تفاهم نامه، ایران تا سال 2010 در تمامی نمایشگاههای چین شرکت فعال خواهد داشت و اطلاعات ارائه می دهد.
وی از اعزام یک هیئت تجاری به منظور شرکت در نمایشگاه مواد غذایی در شانگهای در اواخر اردیبهشت ماه خبرداد و گفت: همچنین نمایشگاه مواد شیمیایی، پلاستیک و لاستیک نیز در گوانجو نیز شاهد حضور پررنگ غرفه داران ایرانی است. از سوی دیگر، در این دو نمایشگاه، پاویون ایران نیز برای شناساندن فرصتهای سرمایه گذاری ایران فعال است.
این مقام مسئول در اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین اظهار داشت: ایران در نمایشگاه سرمایه گذاری در شهر شیامن چین که به معرفی فرصتهای سرمایه گذاری کشورها و شرکتهای سرمایه گذار می پردازد، نیز حضور دارد. در این نمایشگاه سرمایه گذارانی از 82 کشور حضور دارند.
نظر شما