دکتر ایرج خسرونیا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: با توجه به پیشرفت طب ژنتیک و ایمونولوژی در دنیا، یک سری از بیماریهایی که وجود داشته و نمی شناختیم امروز ظهور کرده است که آنفلوآنزای خوکی یکی از همین موارد است.
بیماریهای نوپدید به آن دسته از بیماریهای واگیردار گفته می شود که تا کنون در دنیا وجود داشته اما ناشناخته بوده است.
خسرونیا با تاکید بر اینکه بیماریهای نوپدید بسیار کشنده بوده است افزود: این قبیل بیماریها هر 18 تا 20 سال یک بار خودشان را نشان می دهند.
همه کشورها باید همواره از آمادگی لازم برای مقابله با بیماریهایی نوپدید برخوردار بوده و همکاری مستمر با سازمان بهداشت جهانی داشته باشند |
خسرونیا |
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با عنوان این مطلب که بیماریهای نوپدید با تغییرات ژنتیکی ظهور و بروز پیدا می کند گفت: همه کشورها باید همواره از آمادگی لازم برای مقابله با چنین بیماریهایی برخوردار بوده و همکاری مستمر با سازمان بهداشت جهانی داشته باشند.
در حال حاضر در کشورهای اتریش، کانادا، چین، هنگ کنگ، کاستاریکا، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایرلند، فلسطین اشغالی، ایتالیا، نیوزیلند، کره جنوبی، اسپانیا، سوئیس، انگلستان، آمریکا و مکزیک موارد ابتلا به بیماری آنفلوآنزای خوکی گزارش شده است.
خسرونیا بر تجهیز بیمارستانها و افزایش امکانات درمانی برای مقابله با بیماریهای نوپدید تاکید کرد و افزود: وقتی در کشور همسایه ما یک بیماری ویروسی شایع شد نمی توان با بستن مرزها امیدوار بود که بیماری وارد کشور ما نشود بلکه باید آمادگی مقابله و مهار بیماری را داشت.
روز گذشته دکتر کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت با انتقاد از پنهان کاری برخی کشورها در زمینه وجود بیماری آنفلوآنزای خوکی در ماههای اخیر گفته بود که این بیماری پیش از این در برخی کشورها وجود داشته اما این کشورها بر خلاف تکلیف از اعلام آن سر باز زده اند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با تشبیه دنیا به دهکده جهانی گفت: آنفلوآنزای خوکی در سالهای گذشته دو بار به واسطه تغییرات ژنتیکی بروز کرده و هر دفعه تلفات انسانی زیادی داشته است.
نظر شما