۵ خرداد ۱۳۸۸، ۱۴:۳۱

در گفتگو با مهر عنوان شد:

زنان مجرد در ایران بیشتر به سرطان سینه مبتلا می شوند

زنان مجرد در ایران بیشتر به سرطان سینه مبتلا می شوند

یک متخصص زنان با اعلام اینکه آخرین آمار ابتلا به سرطان سینه در میان زنان ایرانی 22 در هر صد هزار نفر است، گفت: تحقیقات نشان می دهد در کشور ما ازدواج نکردن یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به سرطان سینه است.

دکتر فریبا حیدری کهن در گفتگو با خبرنگار مهر افزود : بالا بودن ترشح هورمون استروژن در بدن یکی از عوامل ابتلا به این سرطان است که ازدواج کردن در وهله اول و بچه دار شدن و شیر دادن به فرزند در وهله دوم به میزان قابل توجهی از این مسئله جلوگیری می کند. 

رئیس بیمارستان لولاگر تهران با تاکید بر اینکه سن شایع ابتلا به سرطان سینه در دنیا 50 سال است گفت : در میان زنان ایرانی این بیماری در همه سنین از 15 سالگی تا 85 سالگی مشاهده شده است اما بیشترین موارد ابتلا در میان زنان سنین 40 تا 49 سالگی مشاهد شده است.

 
عامل بیماری ده درصد از زنان ایرانی که به این بیماری مبتلا هستند جهش ژنی و عامل 90 درصد دیگر نیز دلایلی از جمله محیط، نوع رژیم غذایی و بالا بودن ترشح هورمون استروژن است.
دکتر فریبا حیدری کهن
دکتر حیدری کهن عامل بیماری10 درصد از زنان ایرانی که به این بیماری مبتلا هستند را جهش ژنی دانست و عامل 90 درصد دیگر را نیز دلایلی از جمله محیط، نوع رژیم غذایی و بالا بودن ترشح هورمون استروژن برشمرد.

بنا به گفته های این متخصص زنان عامل محیطی در میزان ابتلا به سرطان سینه به اندازه ای تاثیرگذار است که بر اساس نتایج تحقیقات مشخص شده است مهاجران ساکن در یک نقطه دقیقاً به همان اندازه ساکنان بومی امکان ابتلا به این بیماری را دارند، از طرفی دیگر استفاده از مواد غذایی دارای چربیهای اشباع نشده و امگا 6 مانند روغنهایی آفتابگردان، ذرت و سویا و مبتلا بودن به چاقی نیز از دیگر عوامل بالا بردن احتمال ابتلا محسوب می شوند.

میزان بالای ترشح هورمون استروژن نیز که ازدواج کردن و بچه دارشدن تاثیر بسیار زیادی بر پایین آمدن ترشح آن می گذارد از دیگر دلایلی است که دکتر فریبا حیدری کهن آن را از عوامل اصلی ابتلا به تومور سرطان سینه در میان زنان ایرانی اعلام می کند.

 
زنانی که مصرف کننده دخانیات نیستند ولی شوهران سیگاری دارند و به طور مداوم در معرض تنفس مستقیم دود سیگار قرار دارند به میزان قابل توجهی احتمال دچار شدن به بیماری سرطان سینه در آنها بالا می رود
رئیس بیمارستان لولاگر تهران
رئیس بیمارستان لولاگر همچنین در ادامه افزود:  بلوغ زود رس، دیر یائسگی، مصرف سیگار، مصرف الکل و همچنین شب کاری به دلیل ترشح هورمون ملاتونین یا رنگ دانه پوستی، نیز احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. 

این متخصص زنان تاکید کرد : تحقیقات نشان می دهد زنانی که مصرف کننده دخانیات نیستند ولی شوهران سیگاری دارند و به طور مداوم در معرض تنفس مستقیم دود سیگار قرار دارند به میزان قابل توجهی احتمال دچار شدن به بیماری سرطان سینه در آنها بالا می رود.

دکتر حیدری کهن در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت پیشگیری و اقدام سریع برای درمان بیماری سرطان سینه گفت : مصرف چای سبز، قارچ، سبزیجات به خصوص گل کلم و ویتامین د تاثیر فراوانی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد.

این متخصص زنان افزود :  72 درصد از تومورهای تشخیص داده شده مبتلایان به سرطان سینه در ایران بیش از 2 سانتی متر قطر داشته اند که این مسئله نشان می دهد خانمهای ایرانی بسیار دیر برای درمان سرطان سینه اقدام می کنند.

کد خبر 883996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha