به گزارش خبرگزاری مهر، این خبرگزاری در این مطلب می نویسد: باراک اوباما در سخنان خود در دانشگاه قاهره که با تحسین حاضران رو به رو بود، قول داد که به دنبال آغازی جدید در روابط آمریکا با مسلمانان است، اما در حقیقت سخنرانی طولانی او هیچ فرقی با راهبردها و رهنمودهای سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه و افغانساتان نداشته و این امر نشان داد که وی استعداد بسیاری در فروش اجناس بنجل وغیر قابل فروش دارد.
در ادامه این مطلب آمده است: اظهارات اوباما درخصوص اردوگاههای آوارگان فلسطینی در نوارغزه و کرانه باختری و کشورهای همسایه در واقع تکرار مواضع دولتهای قبلی آمریکا از زمان بیل کلینتون بوده است.
وی می گوید: اوباما گفت که کشورش قرار است تا نیروهای خود را تا سال 2012 از عراق خارج کند و این مسئله ای بود که از سوی دولت بوش هم تکرار شده بود. آیا کسی در عراق یا کشورهای اسلامی او را باور می کند؟
این مطلب می نویسد: اوباما با احساسات زیاد درباره فلسطین حرف زد و بر خلاف بوش به جای اشاره به تشکیلات خودگران به [نام] "فلسطین" اشاره کرد. لیکن قدرت در نوار غزه متعلق به جنبش مقاومت حماس و منتخب مردم این منطقه است، منطقه ای که اسرائیل آن را محاصره کرده است. اوباما از رادیکالیزم اسرائیلی و فلسطینی انتقاد کرد و خواستار کنار گذاشتن خشونت ها از سوی حماس و به رسمیت شناختن توافقات گذشته و موجودیت اسرائیل شد، اما حماس برای مبارزه با اسرائیل ایجاد شده است و این رژیم را برسمیت نمی شناسد و این مسئله مدفون کردن معاهده سال 1993 در اسلو بشمار می رود و بعید است که حماس این اهداف را کنار بگذارد.
اوباما همچنین نیاز دارد تا همدردی افکار عمومی آمریکا را حفظ کند، اما افراد زیادی از اوباما در آمریکا ناراضی هستند، یهودیان محافظه کار و بنیادگرایان مسیحی او را به ضعف متهم می کنند و مدعی اند که مرزهای اسرائیل بدون وجود شهرک ها در زمینهای فلسطینی، می تواند با مرزهای [اردوگاه] آشوویتس مقایسه شود.
وی می نویسد: برای ساکت کردن این صداها اوباما نیاز به نتایج مثبت زیادی دارد که حداقل آن بهبود اوضاع در عراق یا افغانستان یا پیشرفت در موضوع هسته ای ایران است.
نظر شما