وي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" ، در خصوص نامه تهران به سه كشور اروپائي و البرادعي مبني بر مواضع و ديدگاههاي ايران درباره فن آوري هسته اي و همچنين ملغي شدن تعهدات بروكسل گفت: به نظر ميرسد كه به دو دليل تاريخ مصرف تعهد متقابل با اروپائي ها تمام شده است، يكي اين است كه اساسا اروپائي ها پايبند به تعهداتي كه ارائه كردند نبودند و خلاف تعهدات عمل كردند كه يكي از تعهدات آنها اين بود كه ما را در مسائل مربوط به گفتگوهاي هسته اي و روابطمان با آژانس كمك كنند و روابط را تسهيل كنند كه عملا با صدور قطعنامه تند نه تنها به ما كمك نكردند بلكه تلاش كردند تا ما در معضل و مشكل هم به نوعي قرار بگيريم.
گفتني است ايران در بروكسل با سه كشور اروپايي توافق كرده بود در قبال عمل كردن اروپايي ها به تعهداتشان در بيانيه تهران دامنه تعليق غني سازي اورانيوم را گسترش دهد.
وي افزود: درمعاهده NPT و پروتكل الحاقي بحث دستيابي به تكنولوژي هسته اي حق مسلم كشورها دانسته شده است اما در پيش نويس قطعنامه پيشنهادي اروپائي ها بحث توقف آب سنگين اراك و UCF اصفهان را داشتند كه اين خلاف مفاد موافقت نامه است و هم مخالف NPT و هم مخالف روح پروتكل الحاقي است.
عضو كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي گفت: زماني بحث هاي مربوط به موافقت نامه ايران و سه كشور اروپائي مطرح بود كه هنوز بحث پذيرش پروتكل به نوعي از ناحيه دولت جمهوري اسلامي ايران نهايي نشده بود ، علي القاعده با نهايي شدن پذيرش پروتكل مي توانيم در مسير تعهدات قرار بگيريم نه اينكه كشورهاي اروپائي چيزي فراتر از پروتكل را به ما تحميل كنند.
وي تصريح كرد: تاريخ مصرف موافقت نامه سعدآباد تمام شده است و وقتي اعلام كنيم كه تعهد نامه از منظر ما باطل است به اين معناست كه در بحث غني سازي اورانيوم هم ميتوانيم كار خود را انجام دهيم.
نظر شما