۹ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۰۹

بانکهای اسلامی پاکستان بازار بین بانکی تشکیل می‌دهند

بانکهای اسلامی پاکستان بازار بین بانکی تشکیل می‌دهند

شش بانک اسلامی پاکستان قرار است بازار بین بانکی اسلامی تأسیس کنند تا از اتکا به بانکهای غیراسلامی سود محور برای فراهم کردن سرمایه‌های کوتاه مدت مورد نیاز جلوگیری کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، احمد علی صدیقی رئیس توسعه محصولات شرعی در بانک میزان به عنوان نخستین بانک کاملا اسلامی پاکستان گفت: بسیاری از موارد نهایی شده و اعلام رسمی در این رابطه به زودی صورت می گیرد.

درحال حاضر بازار بین بانکی میان بانکهای غیر اسلامی که سود پرداخت و دریافت می کنند در پاکستان وجود دارد.

این درحالی است که براساس اظهارات صدیق وجود بازار بین بانکی کاملا حرام نیست ، اما مشتریان و علمای دینی نسبت به آن رویکرد مناسبی ندارند و علت آن سهیم بودن این در بخش بانکداری همراه با سود است، بنابراین هیئتهای مشورتی شرع متشکل از شش بانک از شش ماه گذشته در کنار یکدیگر قرار گرفته و تصمیم گرفتند بازار بین بانکی خود را بدون سود تشکیل دهند.

صدیقی توضیح داد که محور این بازار پیشنهاد این مسئله است که بانکهای اسلامی نباید به بخش غیر بانکداری غیر اسلامی متکی باشند تا سرمایه لازم کوتاه مدت خود را تأمین کنند که البته این امر در چنین عرصه‌ای غیرقابل اجتناب است.

وی در ادامه گفت: بنابراین ما تصمیم گرفتیم سرمایه لازم خود را از طریق یکدیگر تأمین کنیم. ما اعتقاد داریم که بانکهای اسلامی از سرمایه های لازم برای برطرف کردن نیازهای یکدیگر برخوردار هستند.

دکتر شهید حسن صدیقی از اقتصاددانان کراچی از طرح بازار بین بانکی اسلامی استقبال کرد و گفت: این تصمیم بسیار به موقع اتخاذ شده چرا که رویکرد سابق آنها موجبات آشفتگی مشتریان بانکهای اسلامی را فراهم کرده بود.

میزان، بانک اسلامی، بانک اسلامی جهان، بانک البرکت، بانک اسلامی داوود و بانک اسلامی امارات جهان شش بانک اسلامی پاکستان هستند که حدود 500 هزار مشتری در بخشهای مالی و سرمایه گذاری دارند که این میزان پنج درصد سهم کل بانکهای کشور را در اختیار دارند.

تصمیم این بانکها را می توان واپسین نشانه شکوفایی اقتصاد اسلامی در پاکستان دانست.

صدیقی یادآور شد: این گام مهمی است که به توسعه بانکداری اسلامی در پاکستان منتهی می شود.

وی اظهار داشت که بانکداری اسلامی طی چند سال اخیری به شکوفایی رسیده و این امر را می توان پس از وقوع بحران جهانی اقتصاد مشاهده کرد، چرا که پس از این بحران پاکستان بیشتر از گذشته به سمت بانکداری اسلامی رفت.

اقتصاد اسلامی یکی از بخشهای صنعت اقتصاد جهانی است که به‌سرعت درحال رشد است. صنعت بانکداری اسلامی که از سه دهه پیش آغاز شد به رشد چشمگیری رسیده و توجه سرمایه‌گذاران و بانکداران بسیاری در سراسر جهان را به خود جذب کرده است.

درحال حاضر حدود 300 بانک اسلامی و مؤسسه مالی سراسر جهان وجود دارند که دارایی‌های آنها تا سال 2013 به یک تریلیون دلار خواهد رسید.

کد خبر 904887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha