احمد اسدی در گفتگو با مهر در خصوص آخرین اقدامات به عمل آمده در خصوص معرفی تعاونی های واجد شرایط دریافت سرمایه در گردش که از سال گذشته آغاز شده است، گفت: بر اساس قانون تا پایان اسفند ماه سال 87 فرصت داشتیم تا تعاونی های واجد شرایط را معرفی کنیم.
مدیرکل دفتر اقتصادی و تسهیلات بانکی وزارت تعاون اظهار داشت: در مقطع زمانی یاد شده وزارت تعاون توانست بیش از ظرفیت اعلام شده، تعاونی برای دریافت سرمایه در گردش به سیستم بانکی معرفی کند.
پیش بینی پرداخت 50 درصدی تسهیلات سرمایه در گردش
اسدی در ادامه سخنانش تصریح کرد: در این رابطه با آغاز سال جاری شبکه بانکی کشور تا پایان خرداد ماه سال جاری زمان داشته تا مبلغ تعیین شده برای پرداخت به تعاونی های واجد شرایط دریافت سرمایه در گردش را پرداخت کند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا توسط سیستم بانکی دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر پرداخت سرمایه در گردش 367 میلیارد تومانی به تعاونی ها اجرا شده است؟ خاطر نشان کرد: چون تا پایان خرداد ماه سال جاری بانکها زمان داشتند تا وجوه سرمایه در گردش تعاونی ها را بپردازند، ما در حال جمع آوری اطلاعات از استانها هستیم.
این مقام مسئول در وزارت تعاون اعلام کرد: به دلیل وجود بوروکراسی اداری و مشکلاتی که توسط سیستم بانکی ایجاد شده، به نظر می رسد کل منابع که از محل تسهیلات تکلیفی است پرداخت نشده باشد.
اسدی پیش بینی کرد که توسط شبکه بانکی کشور حداکثر 50 درصد منابع به تعاونی های واجد شرایط پرداخت شده باشد.
وی در ادامه سخنانش از پیشنهاد به معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر تمدید و افزایش زمان پرداخت تسهیلات بانکی به تعاونی ها تا پایان شهریور ماه سال جاری خبر داد و افزود: از معاون رئیس جمهوری خواسته شد تا مهلت انعقاد قرارداد سیستم بانکی با تعاونی ها را تا پایان شهریور ماه سال جاری افزایش دهد.
مدیر کل دفتر اقتصادی و تسهیلات بانکی وزارت تعاون بیان داشت: با توجه به اینکه 100 درصد تعهدات وزارت تعاون مبنی بر معرفی تعاونی های واجد شرایط انجام شده است ولی شبکه بانکی کشور به دلایل مختلفی از جمله درخواست وثایق سنگین از تعاونی ها و همچنین طرح نرخ سودهای بالا از پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش امتناع می کنند.
پیشنهاد افزایش دو برابری سرمایه در گردش تعاونی ها
اسدی از ارائه پیشنهاد در قالب آئین نامه سرمایه در گردش و تسهیلات تکلیفی تعاونی ها خبر داد و گفت: پیشنهاد شد تا میزان سرمایه در گردش تعاونی ها در سال جاری به دو برابر معادل 800 میلیارد تومان افزایش یابد.
وی تاکید کرد: با توجه به تعویقی که در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش تعاونی ها از سوی شبکه بانکی کشور ایجاد شده است و مخالفتی که از سوی بانکها در پرداخت 367 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش تعاونی ها وجود دارد، جلساتی برگزار و تلاش های فراوانی در جهت رفع این مشکلات شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، قرار بود با ابلاغیه بانک مرکزی مبنی بر پرداخت 367 میلیارد تومان تسهیلات بانکی سرمایه در گردش به تعاونی ها، علاوه بر معرفی تعاونی های واجد شرایط تا پایان اسفند ماه سال گذشته از سوی وزارت تعاون، 4 بانک دولتی کشور نیز مبلغ یاد شده از محل تسهیلات تکلیفی که در نزد آنها است را تا پایان خرداد ماه سال جاری به تعاونی ها پرداخت کنند.
براساس این گزارش نحوه تقسیم تسهیلات یاد شده به نحوی است که به تمامی تعاونی ها در 30 استان کشور تعلق می گیرد تا از این طریق توسط تعاونی ها در خرید مواد اولیه، افزایش سرمایه در گردش و تولید محصولات استفاده شود.
نظر شما