۱۰ تیر ۱۳۸۳، ۱۷:۴۵

معاون سلامت وزارت بهداشت:

ميزان اسيد استفاده شده در روغن هاي مصرفي كشور استاندارد نيست

معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: ميزان اسيد استفاده شده در روغن هاي مصرفي كشور بسيار بيشتر از حد استاندارد است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر دكتر محمد اسماعيل اكبري در جمع خبرنگاران گفت: در دنيا هرسال 869 هزار نفر بر اثر بيماري  سرخك  جان خود را از دست مي دهند كه 95 درصد آنها در 45 كشور هستند كه خوشبختانه كشور ما از اين كشورهاي آلوده به اين بيمار ي خارج شده است.

وي گفت: از امسال وزارت بهداشت در تمامي كشورها موظفند نكاتي را براي رعايت بهداشت و سلامت بيمار رعايت كنند كه در اين زمينه جايگاه هريك از گروه ها نظير گروه هاي بيمارستاني، بخش بيماران سرپايي، دارو، مواد مصرفي و گروه هاي انساني در سلامت و بهداتش بيماران مشخص شده است.

دكتر اكبري افزود: يكي از موضوعاتي كه در در هفتمين مجمع عمومي سازمان جهاني بهداشت كه در 28 تا 2 خرداد مطرح شد اما به نيتجه مطلوب نرسيد، موضوع رژيم غذايي بود كه مي توان آنها را به عنوان دومين عامل مهم در سلامت انسان ها نام برد.

وي گفت: رژيم غذايي در سال هاي اخير گرفتاري ها و مشكلات زيادي را در دنيا به وجود آورده است و با تلاش هاي شش سال اخير مسئولان وزارت بهداشت در كشورهاي مختلف تا كنون به علت مخالفت شديد شركت هاي قدرتمند توليد كننده چربي و قند نظير شركت هاي توليد كننده انواع نوشابه هاي حاوي قند در اين زمينه نتوانسته ايم موفق شويم بنابراين امسال هم اصلاح مصرف چربي ها و قند ها به در اين مجمع به تصويب نرسيد.

دكتر اكبري اظهار داشت: بر اساس استانداردهاي جهاني، توليد روغن نباتي بايد بدون وجود اسيد ترانس در روغن  و يا حداكثر  سه درصد باشد  اما روغن نباتي كه ما استفاده مي كنيم بسيار بيشتر از استاندارهاي جهاني است و با برنامه هايي كه در كشور اجرا خواهيم كرد اميدواريم در سه سال آينده ميزان اين اسيد را در روغن هاي مصرفي به استاندارد سه درصد برسانيم.

وي گفت: در يكي از كشور هاي غربي با كاهش دو درصدي ميزان اسيد ترانس در روغن هاي مصرفي، توانسته اند  ميزان بيماران قلبي و عروقي را تا 50 درصد كاهش دهند.

دكتر اكبري افزود: بر اساس مصوبات سازمان جهاني بهداشت استفاده از "دهنده هاي زنده غير فاميل در پيوند اعضاء" ممنوع است اما خوشبختانه ما توانستيم اين كار را در ايران انجام دهيم تا جايي كه كشور ما به عنوان يك كشور فقير توانسته پوشش 50 درصدي را در زمينه پيوند اعضاء داشته باشد در صورتي اين ميزان در كشور ثروتمندي نظير آمريكا فقط 30 درصد است به هيمين علت بسياري از كشور ها در زمينه از تجربيات ايران استفاده مي كنند.

وي اظهار داشت:  يكي ديگر از گرفتاري ها دنيا، استفاده از الكل در مواد غذايي و دارويي است كه مسئولان در دنيا در صدد هستند كه حتي ميزان كم آن را مواد مصرفي حذف كنند.

دكتر اكبري با اشاره به موفقيت هاي كشور در زمينه مبارزه با مواد مخدر و ايدز، درباره بيماري فلج اطفال گفت: تنها شش در كشور جهان بيماري فلج اطفال وجود دارد كه متاسفانه پنج كشور آن از جمله كشورهاي مسلمان هستنذد و ايران به عنوان كشوري مسلمان افتخار مي كند كه نزديك به چهار سال است كه اين بيماري را نداشته است.

وي گفت: با نظارت دقيق و انجام اقدامات موثر، امسال در شهرستان بم با وجود آسيب هاي عاطفي و مادي هيچ گونه خودكشي نداشته ايم در صورتي كه در سال گذشته سه مورد خودكشي ثبت شده بود. همچنين به علت اين حادثه فقط 6 هزار عمل جراحي را انجام داده ايم اگر تمامي اينها بخواهد در 24 ساعت انجام شود به هزار اتاق عمل نياز خواهيم داشت اما ماتوانستيم با وجود امكانات كم اين مجروحان را جراحي كنيم.

کد خبر 91286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha