فراهانی درباره درجه بندیهای تعیین شده و کف دستمزد هنرمندان تئاتر در آییننامه حقوق تولید کنندگان تئاتر به خبرنگار مهر گفت: ما بر اساس سابقه و تجربه اجرای نقش اصلی در عرصه تئاتر درجه بندیهای مورد نظر را انجام دادهایم و در این بین جدا از شش درجه بندی صورت گرفته بازیگر ارشد نیز خواهیم داشت که بالاتر از درجهبندی صورت گرفته است. ما با توجه به بودجه بخش اجرایی تئاتر کف دستمزدها را پیشنهاد دادیم.
وی ادامه داد: برای اینکه سالنهای حرفهای تئاتر خالی نماند کف دستمزدها را با شرایط حال حاضر تئاتر تعیین و سعی کردیم با شرایط زندگی و معیشت هنرمندان تئاتر باشد. اگر قرار بود کف دستمزدها بالاتر از این باشد شاهد کم شدن اجراها میشدیم.
رییس انجمن بازیگران خانه تئاتر تأکید کرد: باید نمایندگان مجلس و دولتمردان را به این نگاه مشترک برسانیم که تئاتر نیازمند بودجه است. سوء تفاهمی که وجود دارد این است که از 14 میلیارد تومان بودجه تئاتر، هفت میلیارد تومان به پرسنل غیر تئاتری و جشنهای مختلف بخش فرهنگی هنری اختصاص پیدا میکند. از هفت میلیارد تومان باقیمانده نیز نیمی به تئاتر شهرستانها میرود که بیشتر دربخش سختافزاری هزینه میشود و در نهایت دو میلیارد و 400 میلیون تومان برای اجرای حرفهای تئاتر در تهران میرسد. کف دستمزدها با احتساب این موضوع تعیین شد.
فراهانی درباره اختصاص کف دستمزد به بیش از دو فعالیت هنرمندان گرایشهای مختلف در طول سال گفت: این امر در واقع برای برقراری عدالت و تقسیم درست کار انجام میشود. چندین سال روی بحث قرارداد تیپ کار کردیم و این بخش را برای ایجاد فضای کار برای هنرمندان بخشهای مختلف تئاتر در نظر گرفتیم. به نوعی این بخش باعث میشود که فعالیت به صورت انحصاری نباشد.
این کارگردان و بازیگر با سابقه تئاتر خاطرنشان کرد: طبق قولی که مدیر مرکز هنرهای نمایشی داده قرار است این آییننامه به امضای معاونت هنری وزیر ارشاد برسد و تبدیل به لایحه و سندی دولتی شود و به این صورت با تغییر مدیریتهای مرکز هنرهای نمایشی تغییر نمیکند. باید در وزیر ارشاد این نکته را در نظر داشته باشند که مدیر مرکز هنرهای نمایشی با رأی و نظر هنرمندان و اهالی صاحبنظر تئاتر انتخاب شود. این به نوعی حق خانواده تئاتر است.
نظر شما