ابراهیم حسنی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: تکنولوژی با همه گستردگیهایش نمی تواند به نیازهای روحی انسان پاسخ دهد و به همین دلیل انسان هر چند از گاهی که از روزمرگی خسته می شود، به سراغ هنر و طبیعت می رود تا نیازهای روحی و معنویش پاسخ داده شوند که هنر متعالی خوشنویسی نیز از این قائده مستثنی نیست.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل گسترش تکنولوژی و فراگیر شدن تایپ کامپیوتری تا حدی از کاربرد خوشنویسی کاسته شده اما این امر نتوانسته حس زیبادوستی انسان و علاقه وی به هنر خوشنویسی به عنوان یک هنر متعالی را تحت الشعاع قرار دهد.
مدیر انجمن خوشنویسی کرج بیان کرد: تکنولوژی هیچگاه نمی تواند از ارزش و اهمیت هنر بکاهد زیرا هنر با روح انسان پیوند خورده و تکنولوژی تا حد زیادی از تامین نیازهای روحی انسان عاجز است.
رئیس کمیسیون حقوقی و عضو شورای عالی انجمن خوشنویسی ایران خاطرنشان کرد: زیبایی شناسی در نهاد بشر به ودیعه گذاشته شده و به همین دلیل حتی یک فرد کاملا بیسواد نیز از میان یک خط معمولی و یک خط خوشنویسی شده، خط خوشنویسی شده را به عنوان خط زیباتر انتخاب می کند که این امر شاهدی بر زیباشناسی انسان است.
خوشنویسان باید به تفاوت خوشنویسی و خطاطی واقف باشند
مدیر انجمن خوشنویسی کرج در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: خوشنویسی و خطاطی با هم تفاوت دارند و خوشنویسان باید به طور کامل به این تفاوت واقف باشند.
حسنی ادامه داد: خطاطی امری تبلیغاتی است که طی آن خطاط سفارش را از مشتری می گیرد و آن را خلق می کند که خطاطیهایی موجود روی بیلبوردها و بنرها نمونه ای از آن است.
عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران افزود: بر خلاف خطاطی، خوشنویسی امری تبلیغاتی نیست و با معارف فرهنگی، دینی، آیینی، ادبی و عرفانی پیوند و رابطه مستقیم دارد به این ترتیب که استاد خوشنویس مطالبی را می نویسد که دارای معنا و مفهوم عمیق باشد.
خوشنویسی از بسیاری از هنرهای دیگر ساده فهم تر است
حسنی در آخرین بخش سخنان خود نیز خاطرنشان کرد: خوشنویسی نسبت به بسیاری از هنرهای دیگر ساده فهم تر است و برای ارتباط برقرار کردن با آن حتما لازم نیست تخصص و اطلاعات بسیار خاصی داشته باشیم.
وی بیان کرد: به همین دلیل به خوشنویسی عنوان هنر قدسی و ناب را داده اند یعنی هنری که از هیچ الگویی استفاده نمی کند.
مدیر انجمن خوشنویسی کرج اضافه کرد: خوشنویسی تبلور عالم معنا در عالم صورت است یعنی همه معناهایی که از یک مفهوم حاصل می شود(از عالم معنا)، توسط استاد خوشنویس بر روی کاغذ(عالم صورت) منتقل می شود که در نتیجه این امر، بیننده از حظ بصری و حظ معنوی بهره مند می شود.
رئیس کمیسیون حقوقی و عضو شورای عالی انجمن خوشنویسی ایران اظهار داشت: خوشنویسی هنری انسان ساز است و پرداختن به آن انسان را از بسیاری از ناهنجاریها برکنار نگه می دارد.
مدیر انجمن خوشنویسان کرج یادآور شد: به دلیل ارتباط خوشنویسی با عالم معنا و عرفان، هر کس که به این هنر و فراگیری آن بپردازد، از تاثیرات معنوی آن بر روی شخصیت خود بهره مند می شود.
نظر شما