۱۵ شهریور ۱۳۸۸، ۱۰:۵۵

گزارش خبری مهر/

تعاونیهای مسکن مهر در انتظار توجه مسئولان/ رفسنجان پایلوت کشوری

تعاونیهای مسکن مهر در انتظار توجه مسئولان/ رفسنجان پایلوت کشوری

کرمان - خبرگزاری مهر: رفسنجان با 10 شرکت تعاونی مسکن مهر به دلیل پیشرفت چشمگیری که در بحث گسترش فضاهای مسکونی داشته به عنوان پایلوت کشور معرفی شده است اما با این حال این شرکتها با مشکلاتی از جمله اخذ وام بانکی و تامین زمین و عدم تامین اعتبار روبرو هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، شهرستان رفسنجان به دلیل استقبال زیاد مردم از ساخت و ساز مسکن و حضور فعال مردم و شرکت ها در بحث مسکن مهر به عنوان پایلوت این طرح در کشور انتخاب شده است اما با تمام پتانسیل های موجود مشکلات مسکن مهر در این شهر نیز گریبان شرکتهای مسکن مهر را گرفته است.

یکی از شرکتهای فعال در بحث مسکن مهر در رفسنجان، شرکت تعاونی مسکن الغدیر است که کلنگ احداث واحدهای مسکونی خود را در خرداد سال گذشته به زمین زده ولی به دلیل بروز برخی مشکلات در ارتباط با اخذ وام بانکی، سازمان مسکن و شهرسازی و ... ، عملیات اجرایی آن از اسفند ماه سال جاری آغاز شده است.

مدیرعامل این شرکت هم اکنون پس از گذشت حدود 5 ماه از آغاز کار، روند اجرایی پروژه را در مقایسه با سایر پروژه های مسکن مهر در رفسنجان خوب ارزیابی کرده و پیگیری امور و کار تیمی قوی که در مجموعه انجام می گیرد را از عوامل اصلی این پیشرفت اعلام می کند.

حسن کبیریان به خبرنگار مهر در خصوص اجرای پروژه مسکن مهر گفت: هم اکنون اجرای سقف این واحدها در حال انجام است و همزمان کارهای داخلی واحدها را هم شروع خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه در طراحی سازه ها سعی شده از بهترین و مقاومترین مصالح و بتن استفاده شود، می گوید: در فاز اول 192 واحد تحویل اعضاء خواهد شد که تعداد آنها به 350 نفر بالغ می شود.

کبیریان در خصوص زمان بهره برداری از فاز اول این پروژه گفت: از اول اردیبهشت 88 که اولین وام به ما تعلق گرفته، ظرف مدت 18 ماه باید پروژه را به بهره برداری برسانیم اما با این حال پیش بینی می شود بخشی از این واحدها شامل 40 تا 50 واحد را در اسفند ماه تحویل اعضاء بدهیم و در فاز دوم هم 150 نفر اعضاء باقیمانده در نوبت دریافت مسکن قرار خواهند گرفت.

تامین زمین مهمترین مشکل مسکن مهر

وی افزود: مشکل تامین زمین یکی از مشکلات فراروی تعاونی های مسکن مهر است که سازمان های مربوطه باید در جهت رفع آن اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن الغدیر رفسنجان با اشاره به برخی مشکلات دیگر در این زمینه ادامه داد: یک سری کارهای مربوط به تعاونی های مسکن مهر را باید دولت در ابتدا خودش انجام دهد. به عنوان مثال طراحی نقشه و سازه ها، انتخاب مجری ذیصلاح و در مجموع برخی راهکارهای اولیه را باید دولت انجام دهد و پس از آنکه پروژه در مسیر طبیعی خود قرار گرفت، آنوقت کار را به تعاونی ها بسپارد.

کبیریان خاطرنشان کرد: باید قیمتهایی که دفاتر، اعم از دفتر طراحی، مجری ذیصلاح و ... دریافت می کنند سقف مشخصی از طرف دولت داشته باشند تا ناهماهنگی های موجود از میان برداشته شده و پول اعضاء در این مسیر تلف نشود.

وی همدلی و وفاق بین مسئولان ادارات ذیربط و دست اندرکار را عامل مهمی در پیشبرد امور تعاونی ها برشمرده و افزود: حمایت های فرماندار که هر دو هفته یکبار جلسه ای را هم برای بحث و تبادل نظر پیرامون مشکلات تعاونی های مسکن می گذارند همچنین همکاری شهردار که بدون اغماض باید گفت ما کمترین مشکل را در شهرداری داشتیم، قابل تقدیر و تشکر است.

کبیریان عنوان کرد: حال که با عنایات دولت، زمینه و بستر کار فراهم است افراد فاقد مسکن در تعاونی های مربوطه ثبت نام کنند و حتی آنهایی که توانایی انجام کار دارند تعاونی های جدید تشکیل دهند و ما نیز تجارب و راهنمایی های خود را چنانچه لازم باشد در اختیار آنها قرار خواهیم داد.

در صورت تامین اعتبار واحدها را تحویل می دهیم

تعاونی گسترش مسکن مهر از دیگر تعاونی های مسکن مهر رفسنجان است که از دی ماه سال 87 عملیات اجرایی 260 واحد مسکونی خود را در قالب فاز 1 و در فاصله نزدیکی از واحدهای مسکونی شرکت تعاونی مسکن الغدیر آغاز کرده است.

مدیرعامل این شرکت با اشاره به این که قبل از شروع عملیات اجرایی سلسله مراحلی از جمله تهیه زمین، تهیه و تایید نقشه ها، اخذ پروانه ساختمان و همچنین آزمایش مکانیک خاک و ژئوتکنیک انجام شده که تنها فقط در خصوص آزمایش خاک حدود 100 میلیون ریال هزینه شده است، می گوید: خاکبرداری به عمق دومتر و شفته ریزی به میانگین متوسط 60 سانتی متر با خلاطه از مقدمات کار پروژه بوده که در 12 بلوک انجام شده است و هم اکنون نیز آرماتوربندی بلوک ها و بتن ریزی آن هم بتن استاندارد به میزان 80 درصد انجام شده است.

محمد حسین جلالی در خصوص زمان تحویل واحدهای به اعضاء افزود: چنانچه از لحاظ تامین اعتبار با مشکل مواجه نشویم نیمه اول سال 89 واحدهایمان را تحویل اعضا خواهیم داد.

وی ادامه داد: شرکت تعاونی گسترش مسکن مهر از 15 میلیون تومان وامی که در اختیار اعضاء قرار می گیرد، یک میلیون تومان هزینه آماده سازی زمین را دریافت کرده و برای جذب باقیمانده وام در حال انجام اقدامات قانونی است.

جلالی از برخی هزینه های اضافی که بر اینگونه شرکت ها تحمیل می شود ابراز نارضایتی کرد و افزود: به عنوان مثال، حداقل و حداکثر درصدی که دولت به مجری ذیصلاح اختصاص داده 5 و 10 درصد است که از هزینه کل کار به وی تخصیص داده می شود در حالی که این میزان، رقم بالایی است و از طرف دیگر ما بایستی موازی مجری ذیصلاح، به نظام مهندسی هم هزینه بپردازیم و در حالی که باید یکی از اینها حذف شود.

آسان سازی پرداخت وام به مسکن مهر ضروری است

مدیرعامل شرکت تعاونی گسترش مسکن مهر به مشکلات فرارو در زمینه اخذ وام اشاره کرد و ادامه داد: مسئولان محترم قول مساعد برای رفع این مشکل داده اند. همچنین حذف بعضی اعضاء که در مرحله اولیه ثبت نام، واجد شرایط شناخته شده اما اخیرا به دنبال برخی استعلامات، از لیست افراد واجد شرایط خارج می شوند، مشکلاتی را پدید آورده است.

جلالی افزود: اولا که جدا از چالشهایی که بین این افراد و شرکت پیش می آید نه اعضایی وجود دارند که با دارا بودن پول نقد به عنوان جایگزین افراد ثبت نام شوند و نه شرکت پولی دارد که به این افراد مسترد کند، در این تعاونی نیز به غیر از 260 نفر که در فاز اول صاحب خانه می شوند 240 نفر مابقی در نوبت فاز دوم قرار می گیرند تا در صورت تهیه زمین مورد نیاز، کلنگ آغاز فاز دو برای خانه دار شدن آنها به زمین بخورد.

نقشه مسکن مهر باید یکسان سازی شود

شرکت تعاونی سرپناه مهر رفسنجان نیز در همین راستا بتن ریزی 132 واحد مسکونی خود را در فاز اول انجام داده و پس از خرید آهن آلات در حال جوشکاری هستند.

مدیرعامل شرکت تعاونی سرپناه مهر رفسنجان در گفتگو با خبرنگار مهر از عدم همکاری مطلوب بانک ها گله مند است و می گوید: خیزش ارزشمند دولت در خصوص خانه دار کردن اقشار کم درآمد و فاقد مسکن باید با همکاری و همراهی تمامی افرادی که در این حرکت بزرگ دخیل هستند، همراه باشد.

غلامرضا خراسانی همچنین از ناهمگونی در ارائه نقشه برای طراحی واحدهای مسکونی شرکت های تعاونی مسکن مهر انتقاد کرد و افزود: دولت باید حتی الامکان یک نقشه واحد در سطح کشور به تعاونی ها ارائه دهد و نوع سازه را از لحاظ بتنی، فولادی و .... مشخص کند چرا که این مسئله تفاوت قیمت ایجاد کرده و مشکلاتی را در بین اعضاء به هنگام تحویل به وجود می آورد.

همت بیش از پیش مسئولان چاره ساز است

فرماندار رفسنجان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هزار و 450 نفر عضو واجد شرایط در این تعاونی ها نام نویسی کرده اند.

سیف الله امینی زاده از واگذاری زمین به تمامی این تعاونی ها خبر داد و افزود: بعضی از این شرکت ها مثل شرکت مسکن الغدیر فعالتر بوده و به مرحله اجرای سقف رسیده و بعضی ها نیز در حال علم کردن ستون ها و اجرای فونداسیون بوده و بعضی دیگر نیز در حال گرفتن نقشه و آماده سازی زمین هستند.

فرماندار رفسنجان این وضعیت را مناسب ارزیابی کرده و در عین حال می گوید: هم اکنون که رفسنجان در بحث تعاونی های مسکن مهر به عنوان پایلوت در استان و کشور معرفی شده، جا دارد که مدیران عامل این تعاونی ها بیش از پیش همت کرده و ما نیز قول مساعد برای همکاری بیشتر از گذشته به آنها می دهیم که به عنوان اولین مسکن سازان مهر در کشور خود را معرفی کنیم.

وی تصریح کرد: در هر صورت این امیدواری وجود دارد، حال که رفسنجان در زمینه گسترش تعاونی های مسکن مهر و احداث واحدهای مسکونی برای افراد فاقد مسکن به حد مطلوب رسیده با همکاری و همراهی بیش از پیش مسئولین، فرصت برای خانه دار شدن برخی همشهریان که سالهای سال، رویای شیرین خانه دار شدن را در سر می پرورانند، فراهم شود.

کد خبر 928080

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha