به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، پرویز خسروشاهی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید براساس قانون پس از 10 روز از برگزاری مزایده برنده مزایده به صورت رسمی معرفی شود، افزود: با گذشت 20 روز از برنده شدن توسعه معادن روی ایران در مزایده معدن انگوران هنوز این شرکت به صورت رسمی به عنوان برنده اعلام نشده است و کوتاهی برگزارکنندگان مزایده معدن انگوران در اعلام برنده نهایی مزایده به نفع صنعت کشور نیست و باید هرچه سریعتر برنده مزایده اعلام شود.
وی محقق شدن بازگشت معدن سرب و روی انگوران زنجان از استان زنجان را مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: حق مسلم 134 هزار سهام دار زنجانی است که بتوانند از این معدن بهره مند شوند.
خسروشاهی افزود: مزایده معدن انگوران زنجان با رعایت کامل تشریفات مزایده برگزار شد.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران، قیمت پایه اعلام شده برای معدن انگوران را 155 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اسناد مزایده توسط 16 شرکت خریداری شده بود که در زمان برگزاری مزایده تنها سه شرکت برای انجام مزایده در جلسه حاضر شدند.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران افزود: در زمان بازگشایی پاکتهای مزایده برخی جنجالها پیش آمد ولی با همه این مسائل شرکت سرب و روی با ارائه قیمت 185 میلیارد تومان برنده مزایده شد.
خسروشاهی تصریح کرد: اگر برخی افراد به قیمت پایه مزایده اعتراض دارند باید این اعتراض را در زمان باقی مانده قبل از برگزاری مزایده اعلام می کردند این افراد باید یقین داشته باشند که همه مقررات در برگزاری مزایده معدن انگوران رعایت شد و جای هیچ گونه اعتراضی در این زمینه وجود ندارد.
واحدهای سرب و روی کمتر از 50 درصد ظرفیت خود کار می کنند
وی افزود: در حال حاضر مجموعه صنعت سرب و روی دچار سردرگمی بزرگی شده است و واحدهای سرب و روی کمتر از 50 درصد ظرفیت خود استفاده می کنند.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران گفت: نمایندگان مردم استان در مجلس و نهادهای نظارتی باید در این زمینه دخالت کنند تا حقی که بر اساس مزایده ایجاد شده است به حق دار برسد.
خسروشاهی با اشاره به حمایت دولت از بخش صنعت و تاکید دولت بر چرخش هرچه بهتر چرخ صنعت، افزود: لازمه رونق صنعت سرب و روی کشور روشن شدن هرچه سریعتر تکلیف معدن انگوران است.
وی در خصوص وضعیت فعلی شرکت سرب و روی نیز گفت: تنها شرکتی هستیم که می توانیم سرب استخراج شده از معدن را تبدیل به سرب نرم و آلیاژی و نقره موجود را به شمش تبدیل کنیم.
خسروشاهی با اشاره به اینکه شش ماه از سال گذشته و دو ماه از سال جاری شرکت تعطیل بوده است، گفت: پس از اینکه در سوم خرداد ماه سال جاری، استارت راه اندازی سرب این کارخانه زده شد، توانستیم با حفظ بیش از 50 درصد پرسنل، سودآوری قابل قبولی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران اذعان داشت: در سه ماهه اول سال جاری که البته تنها یک ماه این شرکت فعال بود، سودآوری قابل توجهی مشاهده شد و برنامه را طوری تغییر داد که از 467 ریال منفی، 48 ریال سود برای هر سهم تا آخر سال مشخص شد. این در حالی است که فعالیت کارخانه 15 هزار تنی شمش روی شرکت و سولفات متوقف است و اگر بتوانیم مواد اولیه لازم را برای کارخانه فراهم کنیم، این رقم در سه ماهه دوم و سوم تغییر خواهد کرد. البته افزایش قیمتهای جهانی نیز در این روند رو به رشد، تأثیرگذار بوده است.
خسروشاهی با اشاره به موارد رفع آلایندگی این شرکت اذعان داشت: هم اکنون چاههای مونیتورینگ در کارخانه ایجاد شده و مسئولین محیط زیست نظارت کامل بر روند کار دارند که اگر آلایندگی ها بالاتر از حد مجاز باشد، کار را متوقف می کنند. همچنین سیستم های کنترلی ویژه ای در کنار سیستم های آنلاین بر روی دودکش کوره ها نصب کرده ایم که با استفاده از این سیستم، می توان آلایندگی و خروجی کوره را کنترل کرد.
میزان آلایندگی شرکت در حال حاضر نگران کننده نیست
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران با بیان اینکه میزان آلایندگی شرکت در حال حاضر نگران کننده نیست، گفت: به دلیل اینکه احتمال خطای انسانی وجود دارد، مسئولین تصمیم گرفته اند کارخانه را به محل امنی منتقل کنند و این امر قطعی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران اظهار داشت: سپری شدن زمان به ضرر صنعت سرب و روی کشور است و شرکت تهیه و تولید منابع معدنی ایران به بهانه معلوم نبودن تکلیف معدن، خاک مورد نیاز را نمی فروشد و این فرایند متضرر شدن صنعت سرب و روی را به دنبال دارد.
عدم بهره برداری صحیح از معدن انگوران زیان هنگفتی را به صنعت سرب و روی وارد می کند
وی بهره برداری نشدن اصولی و صحیح از این معدن را موجب زیانهای هنگفت به صنعت سرب و روی کشور دانست و گفت: به خاطر وجود این معدن طی سالهای گذشته سرمایه گذاریهای هنگفتی در این صنعت در استان زنجان شده است و هزاران نفر نیز در این بخش مشغول به کارشده اند.
خسروشاهی همچنین به قطعی شدن انتقال کارخانه سرب و روی به محل دیگر جهت رفع نگرانی آلایندگی زیست محیطی آن اشاره کرد و گفت: این کارخانه با حفظ اشتغالزایی و ظرفیت بالاتر و استفاده از تکنولوژی روز، در محل جدید تعیین شده احداث و به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
وی یادآور شد: بیش از سه چهارم تاسیسات این کارخانه مربوط به پالایش و فیلترینگ آلاینده زیست محیطی است.
این مدیر گفت: این میزان تاسیسات برای ظرفیت تولید 40 هزار تن طراحی شده است درحالی که در حال حاضر تولید این کارخانه کمتر از 14هزار تن است.
خسروشاهی هزینه برآورد شده جهت انتقال این کارخانه را هزار و 70 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: برای تامین این هزینه زمین های متعلق به این شرکت با تغییر کاربری به فروش خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران زمین مورد نیاز برای مجموعه کارخانجات سرب روی زنجان را 200 هکتار عنوان کرد و گفت: در حال حاضر مذاکراتی برای انتقال کارخانه صورت گرفته است.
خسروشاهی در ادامه با انتقاد از عدم اجرای مصوبه هیئت دولت در واگذاری معدن انگوران به سهامداران زنجان گفت: تا به امروز با گذشت 45 ماه از سخنان رئیس جمهور در خصوص واگذاری معدن انگوران به سهام داران زنجانی و مصوبه شدن آن در جلسه استانی هیئت دولت در زنجان هنوز این امر محقق نشده است.
وی گفت: از دولت خواستار حمایت از بخش صنعت هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران ادامه داد: قرار شد کارخانه با رعایت مسائل زیست محیطی تا وقتی منتقل شود، فعالیت کند و با شروع انتقال، این زمین ها واگذار شود.
نظر شما