دکتر عباس شهدی کومله در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ادامه خشکسالی و تغییرات جهانی آب و هوا، پیش بینی آینده را از رسالتهای مهم مراکز تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: از این رو لازم بود تا روشهای جدیدی را ارائه کنیم تا با استفاده از آن بتوان در شرایط خشکسالی برنج تولید کرد.
وی روش کشت و کار در اراضی کم آب را از جمله پروژه های تحقیقاتی در موسسه تحقیقات برنج ذکر کرد و گفت: در سالهای اخیر که مشکل کم آبی برای مزارع برنج به وجود آمد روشهایی در دست مطالعه داریم که بتواند بدون روش غرق آبی، محصول مورد نیاز را به دست آوریم.
شهدی ادامه داد: تا پیش از این استفاده از روش تناوب آبیاری در شالیزارهای کشور رایج بود. در این روش در مرحله نشاء کاری به غرق آبی نیاز است اما در زمان رشد دانه به ازای هر یک بار آبیاری 3 الی 8 روز خشکی اجرا می شود.
وی به روش کشت کم آب اشاره کرد و به مهر گفت: در سال جاری به دستاوردهایی رسیدیم و موفق به ارائه روش نوینی شدیم که می توانیم در مرحله نشاء کاری برنج مانند سایر بذور چون گندم، زمین را با کمی نمناکی کشت کنیم.
رئیس موسسه تحقیقات برنج خاطرنشان ساخت: با استفاده از این روش قادر خواهیم بود در شرایط خشکسالی تولید محصول را حفظ کنیم بنابراین کشت در مناطق کم آب نیز امکانپذیر می شود.
نظر شما