۱۸ مهر ۱۳۸۸، ۱۰:۰۳

گزارش خبری مهر /

حذف طبیعت در کلاردشت به دست ساختمان سازان!

حذف طبیعت در کلاردشت به دست ساختمان سازان!

یک فعال محیط زیست در کلاردشت از حرکت خزنده ساختمان سازی برای تخریب گسترده محیط زیست در این منطقه ابراز نگرانی کرد و گفت: کلاردشت که از منابع طبیعی و محیط زیست با ارزش کشور است قربانی نخاله های ساختمانی شده است.

عباس محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حرکت آرام فعالیتهای مخرب توسعه ساختمان سازی، جاده و برداشت منابع و محیط زیست گفت: مناطقی در امتداد رودخانه سردآبرود که رودخانه ای حفاظت شده در امتداد علم کوه است اشغال شده و در امتداد این رودخانه ساختمان سازی به سنگین ترین حالت ممکن در حال انجام است.

دبیر انجمن کوهنوردان ایران به ساخت و ساز در 20 کیلومتری از مرکز شهر کلاردشت اشاره کرد و افزود: این ساخت و ساز به سمت کوهستان در حال رشد است و مثل خوره به جان کلاردشت افتاده است. رودخانه های این منطقه نیز از آسیب در امان نبوده و سنگین ترین مواد نخاله ساختمانی در حواشی این رودخانه ها تخلیه شده که با هیچ منطقی ساگار نیست.

محمدی همچنین به کلاردشت به عنوان پیوستگی چند روستا به مرکزیت "حسن کیف" نگاه کرد و اظهار داشت: در کنار رودخانه های حفاظت شده و 20 کیلومتری به سمت جنوب غرب کلاردشت انواع ویلاهایی ساخته شده که نه تنها در حریم رودخانه ها هستند که در بستر این رودخانه ها بنا شده اند و آلودگی وسیعی به دنبال داشته اند که می تواند به تخلیه فاضلاب این ویلاها در رودخانه ها اشاره کرد.

این فعال محیط زیست با تاکید بر حرکت خزنده این نوع فعالیتها در چهار سال گذشته اظهار داشت: برخی مناطق مثل "وندار بن" برق رسانی انجام شده که این کار با نیت توسعه ساختمان سازی از سوی برخی افراد در این منطقه تسهیل می شود. با رشد ساختمان سازی در این منطقه الان این منطقه بکر طبیعی تبدیل به شهری بی در و پیکر شده است و ساختمانها سیستم تصفیه فاضلاب ندارند و تمام مواد آلاینده را به آب رودخانه های اطراف سرریز کرده اند که علاوه بر رودخانه ها سفره های زیر زمینی آب را به شدت تخریب خواهد کرد.

عباس محمدی با انتقاد از عملکرد مسئولان در منطقه، جنس فعالیتهای تخریب گر در کلاردشت را به وجود نوعی مدیریت ملوک الطوایفی تشبیه کرد و گفت: مستنداتی در اختیار داریم که نشان می دهد هماهنگی برای انجام این فعالیتهای ساختمانی با بی توجهی برخی مسئولان دستگاههای مسئول انجام می شود. برای نمونه ابتدا ساختمان بدون اینکه پروانه ساختی دریافت کرده باشد ساخته می شود و سپس برای رهایی جریمه ای معادل پرداخت می شود که برای پولدارهای سازنده این ساختمانها رقمی محسوب نمی شود اما به قیمت نابودی محیط زیست منطقه تمام می شود.

این فعال محیط زیست کلاردشت را به عنوان شهری بی در و پیکر و بدون نظارت و ارزیابیهای زیست محیطی نام برد و افزود: از مرزن آباد بیش از پنج کیلومتر در امتداد دره ای ساخت و ساز انجام شده که نشان می دهد هر کسی هر جایی دلش خواسته شروع به ساختمان سازی کرده است و این شهر نه حریم دارد و نه محدوده و حتی خط الراس کوهها هم در این شهر رعایت نشده و در ارتفاعات دوهزار کیلومتری نیز ساخت و ساز در حال انجام است.

کد خبر 961584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha