غلامرضا خواجه سروی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: شرایط سیاسی نمایانگر نا امیدی دشمنان از حمله نظامی و سخت افزاری به جمهوری اسلامی ایران است و در نتیجه آنان برای پیشبرد اهداف خود با تغییر استراتژی، رویکرد نرم را جایگزین کرده اند. این وضعیت نوظهور را می توان تحت عنوان جنگ نرم نیز نامید. جنگ نرم بیش از هر چیز به ابزارهای فرهنگی متکی است و به طور طبیعی راههای مقابله با آن نیز باید با ابزارهای فرهنگی باشد.
معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه مدیران فرهنگی باید برنامه جامعی را در مقابل جنگ نرم در دستور کار داشته باشند در اشاره به برخی بایدهای این برنامه جامع گفت: مدیران فرهنگی باید پویایی و تحرک خود را افزایش دهند زیرا خصلت کار فرهنگی ایجاب میکند که کارگزار فرهنگی به ویژه مدیران با حساسیت و تحرک مضاعفی در میدان حاضر شوند و ماموریتها را پیگیری کنند.
وی مشارکت عناصر دانشگاهی به ویژه اساتید و دانشجویان در عرصه فعالیتهای دانشگاه را مورد تاکید قرار داد و گفت: با حضور و مشارکت همه جانبه اساتید و دانشجویان، کار فرهنگی از مقبولیت بیشتری برخوردار می شود و تاثیرگذاری آن نیز دو چندان خواهد شد.
معاون فرهنگی وزیر علوم از نوآوری و ارتقای جذابیت کار فرهنگی به عنوان اصلی گریزناپذیر برای مقابله با استراتژی دشمن در جنگ نرم نام برد و به مهر گفت: تنوع محصولات فرهنگی می طلبد که همواره برای جلب نظر مخاطب، خصوصیت نو و بدیع بودن کار فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
خواجه سروی افزود: حفظ شادابی و پویایی همراه با سلامت محیط فرهنگی از ضرورتهای فعالیت فرهنگی دانشگاهی است. روزمرگی و حاکم شدن رخوت بر حوزه فرهنگ از آفتهای محتمل کار فرهنگی است که برای اجتناب از این آفت باید اصل شادابی و تحرک فرهنگی را با حفظ سلامت کار فرهنگی در نظر داشت.
معاون فرهنگی وزیر علوم خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به ظهور تهدیدات نرم، برای شکل گیری فضاهای فرهنگی مطلوب و کارآمد آمادگی دارد که تحقق این فضا مستلزم مشارکت همه جانبه تمام نخبگان دانشگاهی به ویژه اساتید و دانشجویان است.
نظر شما