به گزارش خبرنگار مهر در قم، اصغر عبداللهی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در زمان آغاز فعالیت حوزههای علمیه خواهران بنا به ضرورت، مؤسسان و مدیران مدارس مجبور شدند مدارس را حتی در برخی مکانهای نامناسب دایر کنند، یادآور شد: اکنون تلاش برای تبدیل مدارس علمیه خواهران به محیطی که از نظر شاخصهای معماری دارای اصول استاندارد باشد، در دستور کار قرار گرفته و بر اساس آن منشور مدرسه علمیهسازی تهیه شده است.
معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با اشاره به بندهای مختلف این منشور گفت: در بند اول این منشور بر مطالعه و پژوهش به منظور نیل به استانداردهای علمی تاکید شده است.
وی تصریح کرد: البته منظور از این پژوهش، پژوهش بنیادی نیست بلکه مطالعات راهبردی است که باید پاسخگوی نیازهای مرکز باشد.
عبداللهی با بیان اینکه در بند دیگری از این منشور بر ارتقای دانش و مهارت کارکنان بخش فنی مهندسی تاکید شده است، افزود: در بند سوم این منشور به استانداردسازی مدارس موجود از طریق نوسازی، بازسازی و بهسازی اشاره شده است که هدف از این استانداردسازی ایجاد فضایی مفرح و زیبا با نگاه مهندسی به منظور افزایش توان یادگیری و درونیسازی مطالب علمی است.
وی با اشاره به لزوم اجرای نظارت بر طراحی، ساخت، تعمیر و تجهیز مدارس ادامه داد: در بند ششم این منشور لزوم توسعه مشارکتهای مردمی در امر مدرسه علمیهسازی یادآوری شده است.
معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران اضافه کرد: در بند هفتم این منشور نیز بر رعایت اصول معماری اسلامی در امر مدرسه علمیهسازی تاکید شده است.
وی موضوع اول پیرامون احداث مدارس علمیه استاندارد را تأمین زمین مورد نیاز احداث آنها دانست و خاطرنشان کرد: در این ارتباط چند نکته وجود دارد، نخست آنکه زمین مورد نیاز مدارس علمیه خواهران باید در نقطه مناسبی از شهر باشد.
عبداللهی افزود: با توجه به اینکه خواهران برخلاف برادران نمیتوانند به نقاط خارج از بافت اصلی شهر تردد داشته باشند، زمین مورد نظر برای ساخت مدرسه علمیه باید در درجه اول در بافت اصلی شهر باشد و در درجه دوم باید دارای زیرساختهای مناسب از قبیل آب، برق، تلفن، گاز، وسائط نقلیه عمومی و سایر خدمات شهری باشد.
وی با اشاره به محدودیتهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برای در اختیار گرفتن زمین با قیمت مناسب ادامه داد: در این ارتباط پیگیریهای مختلفی را دنبال کردیم و بعد از یکسال هیئت وزیران مصوبهای را گذراند که بر اساس آن زمین مورد نیاز حوزههای علمیه خواهران و برادران با کاربری آموزشی از سوی دولت با قیمت تمامشده در اختیار حوزهها قرار گیرد.
معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: با استفاده از این مصوبه تاکنون زمین مورد نیاز حدود 70 درصد مدارسی که فاقد مکان مناسب بودند، تهیه شده است و در حال حاضر به جز شهرهایی مانند تهران و اصفهان در سایر شهرهای کشور مشکل زمین وجود ندارد.
وی با بیان اینکه این منشور ضامن کیفیت احداث مدارس علمیه و تعیینکننده خط مشی احداث مدارس و توسعه پایدار آن است، گفت: منشور مدرسه علمیهسازی کلیات سیاستهای توسعهای مدارس علمیه خواهران که بر مبنای تحقیق و پژوهش به دست آمده است و دارای اتقان علمی و دقت کافی است را اعلام میدارد.
وی با بیان اینکه این منشور در حال حاضر در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران تهیه شده است، اظهار داشت: این منشور اگر در شورای عالی حوزههای علمیه به تصویب برسد و پس از آن نیز برای اجرا در حمایت سازمانها و نهادهای مختلف دولتی و عمومی قرار بگیرد، موفقیت بیشتری را رقم خواهد زد.
عبداللهی در پایان با اشاره به اولویتسنجی صورتگرفته در حوزه معاونت اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران به منظور حمایت از مدارس علمیه تصریح کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که باید احداث فضاهای مناسب و استاندارد را در اولویت قرار دهیم.
نظر شما