۸ آذر ۱۳۸۸، ۱۰:۵۲

روش مکانیزه کنترل طرح ترافیک جایگزین روش سنتی می‌شود

روش مکانیزه کنترل طرح ترافیک جایگزین روش سنتی می‌شود

مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران از جایگزینی روش مکانیزه کنترل ترافیک به جای روش سنتی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت الله بهروز اظهار کرد: در سالهای اخیر تدابیر و تمهیدات  بسیاری به منظور کاهش ترافیک و آلودگی هوا به ویژه در مناطق مرکزی تهران از جمله ایجاد محدودیت عبور و مرور اندیشیده شده که کاهش ترافیک و آلودگی هوا را امکانپذیر می‌‌سازد.

وی افزود: طراحی محدوده طرح ترافیک وقتی مؤثر است که اعمال این محدودیت با موفقیت اجرا شود لیکن حجم انبوه خودروهای ورودی به داخل محدوده طرح و محدود بودن امکانات و نیروی انسانی برای کنترل این محدوده از مشکلات اجرای طرح مذکور است.

بهروز مطالعه الگوهای موفق در بهره‌گیری از فناوری‌ روز به عنوان مکمل کنترلهای انسانی را راه حل رویارویی با چالشهای اجرایی در مسیر بهبود وضعیت ترافیک تهران عنوان کرد و گفت: معضل ترافیک و آمد و شد پر حجم خودروهای شخصی در معابر شهری از مهمترین مشکلات امروز تهران است.

وی آمد وشد در شهر را لازمه ایجاد تحرک و نشاط شهری و گردش چرخه اقتصادی و رفاه اجتماعی جامعه دانست و تصریح کرد: تردد بیش از حد ظرفیت و کشش معابر شهری در شهر پر تراکمی مانند تهران، علاوه بر کاهش کارآیی ناوگان حمل و نقل شهری، آثار سوء اقتصادی و بهداشتی را نیز در بر خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران کنترل منطقی خودروهای شخصی برای دسترسی به مناطق مرکزی شهر به موازات مدیریت و ساماندهی سفرهای شهری را از جمله راهکارهای کاهش ترافیک بر شمرد و اضافه کرد: با بهره‌گیری از دانش و فناوری روز دنیا نظام حمل و نقل شهری را می‌توان بهبود و ارتقاء بخشید.

بهروز با اشاره به این که کاهش خطاهای انسانی و افزایش سطح اثربخشی راهکارهای مدیریتی بخشی از مزایای به کارگیری فناوری جدید به شمار می‌آیند اظهار کرد: یکی از روشهای مناسب کنترل ترافیک در مناطق پر تردد دریافت عوارض از خودروهای استفاده کننده از این مناطق است که از طریق کاهش تقاضا، ترافیک را روانتر می‌کند.

وی با بیان این که سامانه اخذ عوارض به عنوان یکی از زیر سیستمهای حمل و نقل هوشمند در کلانشهرهای دنیا محسوب می شود افزود: در اغلب شهرهای بزرگ دنیا مناطقی با عنوان منطقه یا محدوده طرح ترافیک مشخص شده و از استفاده کنندگان عوارض ورود به این محدوده دریافت می‌شود.

بهروز یکی از راهکارهای عملی انجام این کار را ثبت ‌نام اولیه و تعریف فهرستی از خودروهایی دانست که مجاز به ورود به مناطق مرکزی شهر هستند و خاطرنشان کرد: در این شیوه باید از ورود خودروهای غیر مجاز جلوگیری کرد و برای این کار از ملاکی که متمایزکننده خودروهای مجاز و غیر مجاز است، استفاده ‌‌شود.

وی برچسب‌گذاری و کنترل به وسیله مأموران پلیس،‌ استفاده از فرستنده‌ها یا گیرنده‌های شناسنده و فرکانس رادیویی و کنترل شماره و نوع پلاک خودروها به وسیله سامانه پردازش تصویر هوشمند را از جمله روشهای این شیوه بر شمرد و تصریح کرد: هر یک از این روشها نقاط قوت و ضعف مشخصی دارند.

بهروز با ذکر این نکته که با توجه به تحلیل اقتصادی، امکان سنجی روشها و در نظر گرفتن سایر مسائل شهری، روش کنترل بر اساس شماره پلاک خودروها مطابق با فهرست دارندگان مجوز دائم یا موقت برای تردد در منطقه طرح ترافیک برای تهران مناسب‌تر است اضافه کرد: در حال حاضر این محدوده به صورت سنتی در تهران کنترل می‌شود.

وی با اشاره به این که کنترل سنتی محدوده طرح ترافیک نیازمند نیروی انسانی زیاد و تحمل شرایط سخت است ادامه داد: شیوه سنتی محدودیتهای عمده‌ای دارد از جمله این که وقتی یک خودروی متخلف برای جریمه کردن متوقف می‌‌شود بسیاری از خودروها بدون بررسی شدن از کنار آن می‌گذرند.

بهروز با بیان این که احتمال خطا در خواندن پلاک،‌ نوشتن جریمه و ثبت آن از مشکلات شیوه سنتی کنترل محدوده طرح ترافیک است که با مکانیزه کردن کنترل رفع می‌شود ادامه داد: کنترل مکانیزه انعطاف بیشتری در مقایسه با شیوه سنتی دارد و با توزیع تردد عبور خودروها در ساعات مختلف روز استفاده بهینه از این محدوده را رقم می‌زند.

مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران استفاده از فناوری را موجب افزایش تشخیص تخلف و کاهش میزان تخلفات دانست و اعلام کرد: با ارزیابی و مقایسه روشهای مختلف کنترل مکانیزه محدوده طرح ترافیک،‌ شیوه قرائت خودکار پلاک خودرو بهترین روش برای تهران است.

کد خبر 991615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha