۱۴ آذر ۱۳۸۸، ۱۴:۱۱

میزان افت برق شبکه در برخی مناطق کشور با عدد وحشتناکی روبروست

میزان افت برق شبکه در برخی مناطق کشور با عدد وحشتناکی روبروست

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت توانیر کشور گفت: میزان افت برق در شبکه انتقال و توزیع برق کشور در سال گذشته 18.6 درصد بوده است که در برخی مناطق با عدد بسیار بالایی و حتی وحشتناکی روبرو هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر در نیشابور، محمد بهزاد ظهر شنبه در مراسم افتتاحیه سه طرح امور برق نیشابور در سالن اجتماعات این اداره افزود: این رقم در بعضی استان‌ها عدد بسیار بالای 35 درصد و در بعضی شهرستان‌ها رقم وحشتناک 60 درصد است.

وی از شرکت توزیع برق استان که این رقم را به 12.3 در سال گذشته رساند که از میانگین کشوری پایین‌تر است، تقدیر کرد.

بهزاد همچنین گفت: هم اکنون میزان میانگین راندمان تولید برق در نیروگاه‌های کشور 37.5 درصد است که به 38 درصد تا پایان سال خواهد رسید که البته رقم خوبی در سطح بین الملل ارزیابی می‌شود.

وی یادآورشد: مصوبه و دستور دولت این است که این عدد تا پایان برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی به 45 درصد برسد که البته کار بسیار سخت و حجیمی است.

بهزاد مهمترین وظایف وزارت نیرو را کاهش افت شبکه و افزایش راندمان نیروگاه‌ها دانست و افزود: آرزوی مدیران برق کشور در سالیان اخیر این بوده است که وضعیت فعلی سیستم‌های توزیع که به صورت مهندسی کار نمی‌کنند با شیوه اتوماسیون تغییر یافته و کار مهندسی شود.

وی تأکید کرد: باید به طور مستمر سالیانه افت شبکه یک درصد کاهش و میزان راندمان نیروگاه‌ها افزایش یابد.

بهزاد میزان مصرف انرژی برق کشور را در سال گذشته 161 میلیارد کیلووات ساعت با سهم 32.8 درصد مصرف خانگی اعلام کرد که به ازای هر خانوار دو هزار و 843 کیلووات ساعت در سال گذشته بوده است.

وی در عین حال گفت: میانگین مصرف خانگی در جهان یک هزار کیلووات ساعت در سال است که متأسفانه میزان مصرف در ایران 2.8 برابر مصرف جهانی است.

بهزاد با بیان اینکه طرح هدفمند کردن یارانه‌ها می تواند در کاهش میزان مصرف مؤثر باشد، اظهار داشت: ولی واقعیت اصلی این است که ما باید سیستم توزیع را تحت کنترل داشته باشیم که نقطه به نقطه و لحظه به لحظه آن را با سیستم هوشمند اتوماسیون کنترل کنیم که البته با هزینه کم نسبت به شرکت‌های فنی مهندسی خارجی می‌شود آن را انجام داد که البته همان اثر و کیفیت تولید و نصب خارجی‌ها را دارد.

وی در خصوص کنترل کیفیت توان اظهار داشت: همان طور که انتظار داریم که مصرف کننده، بهینه مصرف کند و استفاده غیر آشکار و پنهان در شبکه نداشته باشیم اما ما باید در کارمان انصاف را رعایت کنیم و باید برقی که تحویل می دهیم دارای کیفیت سینوسی و هارمونی و ... باشد تا فشار به شبکه و مصرف کنندگان وارد نشود.

بهزاد به کارگیری کنترل‌های هوشمند و سیستم MAI  را روش‌هایی دانست که می تواند وسعت زیاد سیستم کامل توزیع در معابر، منازل و ... را در یک رایانه رصد کرده و برنامه مدیریت مصرف انرژی با اندازه‌گیری دقیق و هوشمند در تمام نقاط مورد نیاز را به اجرا درآورد.

کد خبر 995074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha