محمد باقر خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که چرا تنها ساختمانهای بالای 3000 متر ملزم به استفاده از کارگران ساختمانی با گواهی نامه شده اند، افزود: بر اساس تفاهم نامه چهار جانبه این گونه است که ساختمانهای بالای 3000 مترمربع و یا به عبارتی ساختمانهای دارای 12 طبقه، دارای "مجری" باشند که می توان این مجریان را به استفاده از این کارگران ماهر و دارای گواهی اشتغال به کار ملزم کرد.
این مقام مسئول در شهرداری تهران ادامه داد: به زودی باید این قانون را برای تمام ساختمانها لازم الاجرا کرد تا به مشکلاتی که تاکنون به وجود آمده غلبه کنیم.
براساس تبصره یک ماده چهار قانون نظام مهندسی مصوب سال 1374 کلیه عوامل موثردر فرآیند عمرانی و اجرایی ساخت و ساز از جمله مهندسان و کارگران ملزم شدند تا پروانه اشتغال دریافت کنند.
سال گذشته حدود هفت هزار میلیارد تومان در شهر تهران به ساخت و ساز اختصاص یافت |
محمد باقر خسروی |
خسروی خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 40 هزار میلیارد تومان در کشور در بخش ساخت و ساز سرمایه گذاری شده است که سال گذشته سهم شهر تهران حدود 23 هزار و 125 پروانه با بیش از 25 میلیون مترمربع ساخت و ساز است که با توجه به پروانه هایی که اجرا می شوند، سرمایه ای حدود هفت هزار میلیارد تومان در شهر تهران به خود اختصاص داده است.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران گفت: ارقام مذکور نشان از تاثیر فرآیند ساخت و ساز و حجم سرمایه مبادله شده در این عرصه داشته، موید آن که ساختمان به عنوان یکی از سرمایه های ملی مطرح است. سرمایه ای که یکی از زیربناهای آن "مجریان" و "نیروهای انسانی" بوده، مهارت این بخش به موازات مصالح ساختمانی استاندارد از جمله مهمترین شاخص های تضمین کننده کیفیت و ایمنی ساختمان به شمار آید.
این مقام مسئول افزود: هم اکنون تنها 7 هزار کارگر دارای مهارت کافی، گواهینامه مهارت شغلی یا پروانه اشتغال هستند که بر پایه مطالعات انجام شده تنها 5/2 درصد هستند.
نظر شما