به گزارش خبرگزاری مهر و بر اساس جدیدترین نظرسنجی موسسه افکارسنجی گالوپ آمریکا، اکثریت مردم ایران (%56) میگویند تحریمهای تحمیلی از سوی سازمان ملل، آمریکا، و کشورهای غرب اروپا تا حد خیلی زیادی به زندگی و معیشت مردم عادی آسیب رسانده است. این در حالی است که %29 ایرانیها گفتهاند تحریمهای آمریکا و متحدانش تاحدی به زندگی و معیشت مردم عادی آسیب رسانده است.
بر اساس این نظرسنجی که در بازه زمانی 26 آذر 91 تا 21 دی 91 انجام شده است، %48 درصد ایرانیها شرکت کننده در این نظرسنجی گفتهاند زندگی و معیشت خود آنها تا حد خیلی زیادی از تحریم ها آسیب دیده است و %35 هم اعلام کردهاند زندگی و معیشت خود آنها تاحدی از تحریمها آسیب دیده است.
به نوشته گالوپ، در طول سالهای گذشته تحریمهای بینالمللی خسارتهای شدیدی به اقتصاد و مردم ایران وارد کرده است. حکومت آمریکا از 34 پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشگام اعمال تحریمهای اقتصادی و نظامی علیه ایران برای تحت تاثیر قرار دادن سیاستهای حکومت ایران، بوده است.
روز پنجشنبه، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دور جدید تحریمها علیه ایران را امضا کرد. دولت اوباما، در میان دیگر دولتهای آمریکا، سختترین تحریمها را علیه ایران اعمال کرده است.
گالوپ در ادامه مینویسد، با وجود تاثیرات تحریمها بر اقتصاد و مردم ایران، به نظر میرسد اکثریت ایرانیها حاضر هستند بهای سنگین تحریمها را بپردازند. بر اساس نظرسنجی گالوپ، %63 درصد مردم ایران بر این باور هستند که با وجود دامنه تحریمها ایران باید به گسترش و توسعه تواناییهای قدرت هستهای خود ادامه دهد.
همچنین بر اساس نظرسنجی گالوپ، مردم ایران معتقد هستند آمریکا مقصرترین عامل در مسئله تحریمها علیه ایران است. %47 درصد ایرانیها بر این باورند که آمریکا مسئول تحریمها علیه ایران است. %10 ایرانیها دولت ایران را مقصر میدانند و %17 درصد هم اعلام کردند که نمیدانند و یا از پاسخگویی اجتناب کردهاند.
تفسیر گالوپ
با وجود تاثیر تحریمها بر مردم ایران، ایرانیها همچنان از تلاش کشورشان برای بهبود تواناییهایی هستهای حمایت میکنند. نتایج این نظرسنجی میتواند نشاندهنده این موضوع باشد که تحریمها به تنهایی تاثیر مورد نظر را جهت متقاعد ساختن ایرانیها و رهبران ایران برای تغییر مواضع هستهایشان نداشته است.
ایران به عنوان یکی از پرجمعیتترین کشورهای خاورمیانه که در حال تجربه کردن تغییرات چشمگیری است، کشوری مهم در ایجاد توازن قدرت در منطقه باقی خواهد ماند. در نتیجه، روابط آمریکا، روسیه، و اروپا با ایران با منافع استراتژیک این کشورها رابطه مستقیم دارد.
نظر شما