ابراهیم سحرخیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: یکی از برنامه های اصلی معاونت متوسطه توسعه هنرستان ها و تشویق دانش آموزان به انتخاب رشته های فنی- حرفه ای و کار و دانش است که برای تحقق این امر باید در کنار تجهیز هنرستان ها، نیروی انسانی متخصص را نیز ساماندهی کرده و معلمان هنرستان ها هر کدام در تخصص خود مشغول به تدریس شوند.
وی با اشاره به ضرورت غنی سازی و توانمندسازی نیروی انسانی در هنرستان ها افزود: سال گذشته دانشگاه شهید رجایی یک هزار دانشجو جذب کرد که همه آنها تعهد گذراندن دوران فارغ التحصیلی در هنرستان را داشته و این خود گام موثری برای تخصص گرایی تدریس در هنرستان هاست.
سحرخیز با بیان اینکه در سال تحصیلی جدید توسعه هنرستان ها به بیش از 50 درصد را در دستور کار خود قرار داده ایم، ادامه داد: توسعه هنرستان ها یکی از اهداف برنامه پنجم توسعه است که باید براساس سند تحول بنیادین این اقدام به تدریج و به صورت درون سازمانی و برون سازمانی صورت گیرد.
به گفته معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش، در حال حاضر نگاه جامعه در لایه های مختلف اجتماعی نسبت به تدریس در هنرستان ها تغییر کرده و خانواده های بسیاری به این نتیجه رسیده اند که تنها با انتخاب رشته های نظری و انسانی آینده شغلی فرزندانشان تامین نمی شود و به همین دلیل بسیاری از دانش آموزان تمایل به انتخاب رشته های فنی- حرفه ای و کار و دانش دارند.
وی ادامه داد: در آموزش و پرورش نیز با اصلاح نظام آموزشی هنرستانها سه ساله می شود و هدایت تحصیلی در دوره راهنمایی انجام می شود و دانش آموزان با ورود به مقطع متوسطه به صورت تخصصی آموزش های لازم را برای جذب در بازار کار می بینند.
اختصاص 40 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز هنرستانها
سحرخیز درباره بودجه امسال این معاونت برای تجهیز هنرستان ها توضیح داد: یکی از اتفاقات مهم در بحث توسعه هنرستان ها اختصاص ردیف بودجه خاص به بحث تجهیز هنرستان ها در دو سال اخیر است و امسال نیز 40 میلیارد تومان اعتبار بودجه در نظر گرفته شده است و امیدواریم تقویت این اعتبار در سال های آینده نیز همچنان ادامه داشته باشد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش تصریح کرد: با توسعه هنرستان ها و همچنین تجهیز آنها نه تنها دانش آموزان هنرستانی بلکه تمامی دانش آموزان براساس سند تحول بنیادین تا پایان دوره تحصیلشان یک مهارت را که متناسب با نیاز بازار کار باشد، فرا می گیرند.
سحرخیز درباره تعداد هنرستان های کشور گفت: در حال حاضر 6 هزار و 500 هنرستان کار و دانش و فنی و حرفه ای در کشور وجود دارد که این تعداد هنرستان با توجه به تعداد دانش اموزان کافی است، اما اگر تعداد دانش آموزان در سال های آینده افزایش یافته و همچنین تعداد بیشتری از دانش اموزان به سمت رشته های هنرستانی جذب شوند، باید تعداد هنرستان ها افزایش پیدا کند و به همین منظور سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور باید پیش بینی های لازم را کرده و به جای ساخت مدرسه، هنرستان احداث کند.
نظر شما